DOCUMENT Procedura de admitere la liceu 2022, fără susținerea Evaluării Naționale, pentru elevii olimpici / Ce documente trebuie să depună

16.973 de vizualizări
Foto: Monkey Business Images – Dreamstime.com
Elevii olimpici pot intra la liceu fără să mai dea Evaluarea Națională de la finalul clasei a VIII-a, potrivit Ordonanței de Urgentă nr 69 din 26 mai 2022. Ministerul Educației a trimis școlilor și procedura de admitere pentru aceste situații, potrivit documentelor obținute de Edupedu.ro.

UPDATE: Procedura a fost publicată în Monitorul Oficial

Documentele prevăzute sunt cererea de înscriere, cartea de identitate, documente doveditopare ale premiului obținut și foaia matricola cu media din gimnaziu.

Acești elevi își vor exprima oțiunile în privința claselor la care vor să fie admiși la liceu conform unei liste de corespondență între olimpiadele la care au câștigat premii și profilele de liceu, listă făcută de Ministerul Educației, obținută de Edupedu.ro și pe care o găsiți publicată mai jos.

Ordinul 3.961 apare cu doar câteva zile înainte de începerea probelor scrise de la Evaluarea Națională, creând îngrijorări printre elevii olimpici și părinții acestora, potrivit mesajulor primite de Edupedu.ro.

De remarcat că procedura nu cuprinde niciun calendar, deci nu este clar când vor merge elevii cu dosarele menționate. Cert este că prevederile menționează faptul că elevii depun dosarul la liceul la care vor să fie înscriși.

Înscrierea trebuie să se finalizeze până la data de 31 august, se mai arată în procedură:

Lista olimpiadelor naționale/internaționale și corespondența cu profilele de liceu la care se pot înscrie elevii în clasa a IX-a fără să mai susțină Evaluarea Națională de la finalul clasei a VIII-a.

Foto: Monkey Business Images – Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


5 comentarii
 1. Olimpiada Pompierilor?
  Mai sunt cateva olimpiade unde nu stiu daca participa 3 elevi la etapa nationala.

 2. Acum nu este discriminare dl ministru ?! În pandemie nu ați luat în calcul diplomele de Cambridge ca discriminați pe ceilalți, acum ce faceți?!

 3. Copii respectivi sunt merituosi, dar legea e lege iar in timpul meciului nu se schimba regulile!
  Nu poti sa bagi intr-un concurs in desfasurare reguli noi dupa inceperea concursuluui care sa favorizeze anumite persoane, indiferent cat ar fi acestea de merituase!
  Intreaga repartizare a elevilor poate fi contestata pe acest motiv!
  Mare grija la prostiile care se fac la minister!

  1. Considerați normala favorizarea repartiției boierești a elevilor rromi si a elevilor cu CES, indiferent ce rezultate slabe obtin la Evaluarea Nationala?
   Macar olimpicii sunt crema populatiei școlare.
   Daca nu ii contesta nimeni pe cei amintiti mai sus, cine ar avea lipsa de bun simt de a contesta repartitia olimpicilor premiați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

You May Also Like

Asociația Elevilor din Constanța anunță că dă în judecată Ministerul Educației pentru ordinul care interzice elevilor cu media la admitere sub 5 să intre la liceu

Asociația Elevilor din Constanța anunță că va da Ministerul Educației în judecată, pentru anularea în parte a Ordinului ministrului educației privind organizarea și desfășurarea admiterii în învățământul liceal de stat…
Vezi articolul

Andronescu spune că majoritatea tinerilor cu BAC-ul picat din 2011 încoace au plecat “probabil” la lucru în afară. Dă vina pe Legea Educaţiei pentru deficitul de meserii creat de desfiinţarea şcolilor profesionale

Ministrul Educaţiei a pus pe seama Legii Educaţiei nr 1 din 2011 eşecul la Bacalaureat a “6-700 de mii de tineri” şi, potrivit Ecaterinei Andronescu, “majoritatea, fără niciun fel de…
Vezi articolul