DOCUMENT Rectificarea bugetară suplimentează bugetul Educației cu peste o jumătate de miliard de lei. Procentul din PIB alocat Educației ajunge la 2,87

10.018 vizualizări
Rectificarea bugetară a suplimentat bugetul Ministerului Educației cu suma de 576 milioane lei, potrivit Ordonanței de Urgență care a intrat în ședința de Guvern de ieri, consultată de Edupedu.ro. Documentul arată că sumele au fost alocate pentru capitolul „Învățământ”, din credite bugetare, iar în oglindă a fost majorată cu aceași sumă și alocarea pentru credite de angajament (disponibile pentru eventuale investiții și/sau proiecte). Contactată de Edupedu.ro, ministrul Monica Anisie a declarat că banii în plus vor fi alocați investițiilor în învățământul preuniversitar.

Rectificarea bugetară făcută de Guvern în criza declanșată de epidemia COVID-19 adaugă bugetului inițial de 30.537.250.000 lei suma de 576.000.000 lei, bugetul total după prima rectificare fiind de 31.113.250.000 lei.

Potrivit acestor calcule, bugetul ministerului Educației devine astfel mai mare față de cel de anul trecut. Raportat la noul PIB rectificat, estimat de Comisia Națională de Prognoză la 1082,1 miliarde lei, bugetul Educației ajunge la 2,87%, față de 2,7% din PIB (PIB inițial estimat în Legea Bugetului la începutul anului – 1129,2 mld lei).

Descarcă rectificarea bugetară din 16 aprilie, pentru Ministerul Educației, în forma intrată în ședința de Guvern

Încă nu știm dacă aceste cifre au fost abrobate de Guvern, din cauza că Executivul nu a publicat OUG aprobată, iar în Monitorul Oficial încă nu a apărut actul normativ. Cifrele definitive vor fi publicate de Edupedu.ro imediat ce apar.

Potrivit ministrului Educației, Monica Anisie, contactată de Edupedu.ro, „banii sunt destinați investițiilor în învățământul preuniversitar. O serie de proiecte vor fi realizate în acest an, așa că acești bani vor merge pentru investiții, a mai explicat oficialul.

Știrea este în actualizare


5 comments
  1. Plătiți profesorii cu salarii decente, nu la limita sărăciei… Nu poti cere performanțe profesionale unui om plătit la limita salariului minim pe economie… Ce plătești ai aia ai: prost plătești, prost primesti

  2. Pe mana CUI ajung acesti bani: iar comisii si inspectorate, iar structuri si secretariate? Pentru ce au fost ei alocati? Ajunge ceva maruntis si prin scolile din varf de deal ca sa aiba si acei copii vreo sansa egala? Ma tare indoiesc! Asemenea anunturi neprevazute cu plan de investitre-investitii si proiecte de destinatie se vor pierde ca faina morii in vant si nimeni dintre cei in nevoie nu va beneficia de ei. Iarasi vom vedea construite WC-uri tapetate cu faianta si fara surse de apa ridicate in spatele unor scoli care stau sa cada pe copii!

    1. Bre, Mirelo, ai o obsesie că ia cineva banii și fuge cu ei in lume! Citește legea și vezi ce destinație au, nu mai bate câmpii!

      1. Hei, Mister, ca esti “tare informat” ca banii ajung unde trebuie… poate la tine ajung… dar termina cu prostiile… crezi ca daca am citit legea avem siguranta ca ajung banii unde trebuie???

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Creștere cu 12% a numărului de studenți la facultățile de Științele Educației, în ultimii 5 ani / Topul universităților din România, după numărul de studenți înscriși – raport al Ministerului Educației

Numărul studenților înscriși la facultățile de Științele Educației, în programele de licență, a crescut cu 12% în ultimii 5 ani, potrivit celui mai recent raport despre starea învățământului superior, elaborat…
Vezi articolul

În România sunt 48 de mii de învățători care educă aproape 950 de mii de elevi. Numărul copiilor din primar, singurul care a crescut în ultimii 5 ani dintre toate nivelurile de învățământ

În România erau, în anul 2018, 48.156 de profesori pentru învățământul primar, potrivit Institutului Național de Statistică. Aceștia educau cel mai mare număr de copii dintre toate nivelurile de educație…
Vezi articolul