DOCUMENT Trecerea în online, de luni, a tuturor activităților din universități, cu excepția facultăților de medicină, recomandată de Ministerul Educației prin instrucțiune

18.244 de vizualizări
Foto: © Dark1elf | Dreamstime.com
Trecerea în online a tuturor activităților din universități în perioada 25.10.2021 – 05.11.2021, cu excepția facultăților de medicină, a fost recomandată de Ministerul Educației prin instrucțiunea emisă vineri, potrivit documentului publicat de instituție.

„Vă rugăm să luați act de recomandarea Comitetului Național pentru Situații de Urgență.

În temeiul Articolului 7 din hotărârea Comitetului Național pentru Situații de Urgență nr. 91 din 22.10.2021 privind stabilirea unor măsuri suplimentare în scopul gestionării riscului de sănătate publică cauzat de numărul mare de infectări cu virusul SARS-CoV-2, Ministerul Educației recomandă instituțiilor de învățământ superior din sistemul național de învățământ trecerea în online a tuturor activităților în perioada 25.10.2021 – 05.11.2021, cu excepția facultăților de medicină”.

Articolul 7, punctul (2) din Hotărârea nr. 91 din 22.10.2021 a Comitetului pentru Situații de Urgență precizează că „Se propune emiterea de către Ministerul Educației a unei instrucțiuni prin care să se recomande instituțiilor de învățământ superior din sistemul național de învățământ trecerea în online a tuturor activităților în perioada 25.10.2021-05.11.2021”.

Ce este o instrucțiune? “Instrucțiunea este un act normativ cu putere juridică imediat sub cea a unui ordin de ministru. Ierarhizarea actelor normative, începând cu cele care au cea mai mare forță juridică, potrivit Consiliului Legislativ, este următoarea:

  • Constituția României;
  • Lege constituțională;
  • Lege organică;
  • Lege ordinară;
  • Ordonanță de urgență a Guvernului;
  • Ordonanță a Guvernului emisă în temeiul unei legi de abilitare;
  • Hotărâre a Guvernului;
  • Ordin, Instrucțiune, Regulament, Circulară, Precizare, Normă, Normă metodologică, Normă tehnică, Îndrumare metodologică, Decizie, Reglementări, Reguli”.

Amintim că, joi, ministrul Educației a declarat că recomandă trecerea cursurilor în sistem online universităților din România, pentru perioada de două săptămâni în care școlile vor fi închise, „cu excepția universităților de medicină și farmacie pentru care aportul studenților este foarte important în această perioadă”.

Foto: © Dark1elf | Dreamstime.comDreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


3 comments
  1. a avut grija sa bage mii de copii si profesori prin spitale, ca facultatile oricum sunt autonome si au intrat online de la inceput n-au tinut seama de sfatul tortionarului dornic de scoala fizica

  2. Oricum 75 % erau in on line din martie 2020.
    Așa au și rămas.
    In 2021 sunt universități care au avut cursuri cu prezență fizică doar intre 4 si 11 octombrie!!!!!!

    In preuniversitar merge si cu 15 la mie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Liderul studenților din România îi răspunde Marei Mareș, consilier în cancelaria lui Cîțu: „E cineva din Guvernul României care crede că învățământul superior românesc nu trebuie îmbunătățit pentru a încuraja tinerii să rămână la studii în România?”

„Nimeni nu a insinuat că învățământul trebuie îmbunătățit cu scopul de a împiedica tinerii să plece la studii afară. Învățământul superior românesc trebuie îmbunătățit cu scopul de a încuraja tinerii…
Vezi articolul

Universitățile din SUA riscă să piardă finanțarea din partea statului federal și a donatorilor particulari din cauza manifestărilor antisemite și intolerante din campusuri

Ministrul educației din guvernul federal american, Miguel Cardona, a declarat că universitățile americane ar putea pierde finanțarea federală dacă nu abordează antisemitismul și alte atitudini intolerante, ca urmare a unei…
Vezi articolul

VIDEO Klaus Iohannis, la deschiderea anului universitar de la UMF Carol Davila: Prevenția trebuie să debuteze timpuriu / Avem nevoie să reconstruim rețeaua de medicină școlară pentru a asigura sănătatea societății de mâine

„Prevenția trebuie să debuteze timpuriu, încă din primii ani de școală și de aceea m-aș bucura să văd tot mai mulți profesioniști și tot mai multe opțiuni de carieră în…
Vezi articolul