Universitățile să desfășoare cursuri online în aceste două săptămâni, cu excepția celor de medicină și farmacie, este recomandarea ministrului Educației

9.476 de vizualizări
Foto: © Lightfieldstudiosprod | Dreamstime.com
Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, recomandă trecerea cursurilor în online la universitățile din România, pentru perioada de două săptămâni în care școlile vor fi închise, potrivit declarației acestuia făcută joi la Digi24. Oficialul a spus că decizia le aparține instituțiilor de învățământ superior care au autonomie pe astfel de hotărâri.

„Legea 55 prevede că scenariul de funcționare se decide de către senatul fiecărei universități. Este lege și nu poate fi modificată printr-o hotărâre a Comitetului Național pentru Situații de Urgență sau printr-un ordin de ministru. Deci universitățile vor avea în continuare decizia cu privire la scenariul în care vor funcționa. Dacă vorbim de recomandare, da, la nivel de recomandare pentru aceste două săptămâni, cu excepția universităților de medicină și farmacie pentru care aportul studenților este foarte important în această perioadă, îndeosebi, cu această excepție recomandarea ar fi de online pentru universitățile din România. Repet fără cei din domeniul medical”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

Cîmpeanu a făcut aceste declarații înaintea ședinței Comitetului Național pentru Situații de Urgență, în care se va pune în aplicare anunțul președintelui Iohannis, de miercuri. Reamintim că președintele a anunțat că „începând de luni este vacanță școlară”.

Articol în curs de actualizare

Foto: © Lightfieldstudiosprod | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Funeriu, către rectori, după clasificarea care scutură universitățile românești: Nu i-am văzut oprind pierderea celor buni care pleacă pentru că în România nu au loc de rubedenii, amante sau de mediocri

“Lumea avansează înspre excelență, iar noi stăm”, avertizează Daniel Funeriu, fost ministru al Educației. Într-o analiză pentru Edupedu.ro pe marginea scăderii dramatice înregistrate de învățământul superior din România în clasamentul…
Vezi articolul

Ministerul Educației și Cercetării a greșit calculele din Metodologia privind finanțarea cercetării în universități, copiate din metodologia de acum un an / Instituția emite o rectificare și corectează și referințele la două metarankinguri universitare diferite, în loc de unul

O serie de rectificări au fost publicate, luni, în Monitorul Oficial pentru un ordin recent al Ministerului Educației și Cercetării, prin care era aprobată Metodologia finanțării cercetării din universități în…
Vezi articolul

BREAKING Acord asupra regulilor de analiză a plagiatelor, după o întâlnire la Ministerul Educației. Mircea Dumitru: Vor fi acceptate sesizări de plagiat pe teze de doctorat deja evaluate, cu condiția ca tezele să nu fi fost evaluate in integrum. CNATDCU își poate continua activitatea în forma în care este acum

Acord încheiat astăzi la Ministerul Educației între ministru și vicepreședinții CNATDCU, în privința noilor reguli de soluționare a sesizărilor de plagiat în tezele de doctorat. „Am avut o discuție prin…
Vezi articolul
Daniel David / Foto: UBB

Rectorul Universității Babeș-Bolyai, Daniel David, despre anunțul că SRI recrutează ofițeri, publicat pentru studenți de Facultatea de Filosofie din București: Cred că e un semn foarte bun și mă bucur că semnul ăsta îl dă directorul actual al SRI-ului, care e absolvent al UBB-ului și eu cred că știe ce face

Rectorul Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca susține decizia Facultății de Filosofie a Universității din București de a-și anunța propriii studenți că SRI recrutează „ofițeri operativi și analiști”. „Într-o societate democratică, serviciile…
Vezi articolul

Doctoranzii și profesorii care intră în concediu de creștere a copilului pot susține examenele și gradele didactice după această perioadă, prin prelungirea duratei studiilor sau a timpului în care pot aplica pentru avansarea în carieră – proiect de lege

Doctoranzii și profesorii care plănuiau să susțină examenele pentru obținerea gradelor didactice II și I, dar intră în concediu pentru creșterea copilului, ar putea beneficia de „suspendarea și prelungirea de…
Vezi articolul