DOCUMENTE Modele de cereri pentru mobilitățile din proiectele educaționale sau schimburile de experiență internaționale, tip Erasmus, publicate de ISMB. Cererile vor fi depuse online

863 de vizualizări
Foto: © Ammentorp | Dreamstime.com
Inspectoratul Școlar al Municipiului București (ISMB) a publicat procedura operațională pentru mobilitatea cadrelor didactice și a elevilor în cadrul proiectelor educaționale europene și internaționale, valabilă pentru anul școlar 2024-2025. Documentul detaliază pașii necesari pentru aprobarea deplasărilor internaționale și oferă modele de cereri care se vor depune online, pe adresa de email a inspectoratului, pentru participarea la mobilitățile din cadrul programelor precum Erasmus+ sau Corpul European de Solidaritate.

Cadrele didactice, directorii și inspectorii școlari care doresc să participe la proiecte educaționale desfășurate în afara țării trebuie să completeze cererile de mai jos, însoțite de documente precum invitația organizatorilor, programul activităților și o adeverință care atestă interesul educațional al deplasării.

  • Cererile se trimit electronic, la adresa office@ismb.ro, cu minimum 7 zile lucrătoare înainte de plecarea în mobilitate.
  • De asemenea, procedura prevede că, la întoarcerea din mobilitate, participanții trebuie să depună un raport de activitate și să prezinte rezultatele obținute în fața Consiliului Profesoral, în termen de 30 de zile, conform documentului amintit.
Pentru aprobarea cererii de deplasare vor fi urmați pașii de mai jos, conform procedurii operaționale:

a) Directorul care va participa la mobilitate va înainta o cerere către ISMB în vederea avizării de către inspectorul de proiecte educaționale și a aprobării de către inspectorul școlar general, cerere avizată în prealabil de inspectorul pentru managementul instituțional al sectorului de care aparține unitatea de învăţământ;

b) Directorul adjunct care va participa la mobilitate va înainta o cerere către ISMB în vederea avizării de către inspectorul de proiecte educaționale și a aprobării de către inspectorul școlar general, cerere avizată în prealabil de directorul unității de învăţământ și de inspectorul pentru managementul instituțional al sectorului de care aparține unitatea de învățământ;

  • Anexa 1 / Anexa 2 va fi însoțită obligatoriu de documentele prevăzute în cerere și trimisă, cu adresă de înaintare, pe email office@ismb.ro, cu cel puțin 7 zile lucrătoare înaintea plecării în mobilitate.

c) Inspectorul care va participa la mobilitate va înainta o cerere (Anexa 3) către ISMB în vederea avizării de către inspectorul de proiecte educaționale si aprobării de către inspectorul școlar general.

În baza cererii aprobate de inspectorul şcolar general se emite decizia prin care i se asigură drepturile salariale în țară conform legislației în vigoare, i se rezervă catedra și i se deleagă atribuțiile de inspector (Anexa 6).

d) Cadrele didactice care vor participa la mobilitate depun la unitatea școlară, cu număr de înregistrare, spre aprobare, un dosar care să conțină următoarele documente:

  • Cererea de deplasare a personalului didactic de predare (Anexa 4);
  • Tabelul nominal cuprinzând cadrele didactice/elevii participanți la mobilitate, semnat de coordonatorul proiectului (Anexa 8 şi Anexa 9);
  • Invitația de participare la mobilitate din partea organizatorilor evenimentului;
  • Programul de desfăşurare a activităților din cadrul evenimentului.
    În baza cererii de deplasare (Anexa 4) aprobate, directorul emite decizia prin care ise asigură drepturile salariale în ţară conform legislației în vigoare şi i se rezervă catedra pe care este titular/suplinitor/detașat. (Anexa 7).

Foto: © Ammentorp | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

DESCARCĂ Subiecte și bareme Limba română, simulare județeană Botoșani – Evaluare Națională 2025. Elevii au avut de motivat în cel mult 100 de cuvinte dacă momentele petrecute cu familia sunt importante pentru un copil

Elevii de clasa a VIII-a din județul Botoșani au susținut simularea județeană la Evaluarea Națională 2025 la limba română, pe 16 aprilie. La primul subiect cerințele s-au bazat pe un…
Vezi articolul

Admiterea la rezidențiat 2026 va fi organizată pe patru subdomenii pentru medicină și vor fi subiecte unice la nivel național pentru medicii specialiști / Curriculumul trece la direcțiile de pregătire din universități

O serie de modificări la legislația Rezidențiatului au fost făcute în august 2024 de către Guvern prin Ordonanța nr. 44 din 2024, aflată în vigoare și publicată în Monitorul Oficial…
Vezi articolul

Exod masiv spre centrele universitare și străinătate, conturat de cercetări. Doar 17% dintre elevii de clasele VIII-XII, care au participat la un amplu studiu, ar vrea să locuiască și să lucreze în orașul în care au terminat școala

Scopul studiului a fost să analizeze încotro doresc să se îndrepte tinerii la sfârşitul unui ciclu de învăţământ, dacă intenţionează să-şi continue studiile, să rămână în ţară sau să plece…
Vezi articolul