DOCUMENTE Modificări de reguli în timpul apelurilor deschise pentru dotarea școlilor cu smart lab-uri și cu mobilier. Primăriile și școlile trebuie să depună proiectele pe platforma UEFISCDI / Noile calendare, ghiduri și anexe

3.647 de vizualizări
Foto: INQUAM Photos / George Călin
Apelurile pentru dotarea școlilor cu smart laburi și dotarea laboratoarelor de informatică, a cabinetelor școlare și a claselor cu mobilier au fost schimbate de Ministerul Educației prin doua ordine de pe 14 februarie. Solicitanții ambelor apeluri trebuie să depună proiectele pe o platforma nouă, a UEFISCDI. Au apărut modificări în calendarul apelurilor, ghidul solicitantului și anexe. Linkurile inițiale la Ghidul solicitantului și Anexe nu mai sunt funcționale.

Ministerul Educației nu a comunicat aceste modificări decât pe paginile dedicate apelurilor. Edupedu.ro a solicitat Ministerul Educației clarificări legate de aceste schimbări, inclusiv de ce a fost nevoie de cele două ordine pentru modificarea apelurilor, chiar în timpul perioadei de depunere a proiectelor.

Proiectele deja înscrise în platforma PNRR vor fi automat transferate în noua platformă, se precizează în secțiunile celor două apeluri. 

Apelul „Dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a unităților de învățământ preuniversitar și a unităților conexe” (palatele și cluburile copiilor, cluburile sportive, cabinetele de asistență psihopedagogică) a fost modificat prin Ordinul nr. 3.674/14.02.2023. (data publicării: 17 februarie 2023)

Noul calendar din apelul „Dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a unităților de învățământ preuniversitar și a unităților conexe”

Modificările din apel, conform paginii dedicate de pe site-ul Ministerului:

Important! În cadrul prezentului apel, proiectele se depun exclusiv online, prin platforma electronică disponibilă la adresa https://uefiscdi-direct.ro, cu respectarea termenului-limită de depunere: 19.03.2023 (ora 23.59).

Proiectele deja înscrise în platforma PNRR vor fi automat transferate în noua platformă

În această perioadă, potențialii beneficiari ai apelului pot adresa întrebări legate de depunerea cererilor de finanțare la adresa de e-mail consultare.pnrr@edu.gov.ro”.

Apelul „Dotarea cu laboratoare inteligente a unităților de învățământ secundar superior, a palatelor și a cluburilor copiilor” a fost modificat prin Ordinul nr. 3.675/14.02.2023.  (data publicării: 17 februarie 2023)

Noul calendar din apel, conform căruia s-a prelungit termenul limita pentru depunere a proiectelor până pe 15.03.2023. Inițial, termenul limită era 1 martie 2023

Modificările din apel, conform paginii dedicate de pe site-ul Ministerului

Important! În cadrul prezentului apel, proiectele se depun exclusiv online, prin platforma electronică disponibilă la adresa https://uefiscdi-direct.ro, cu respectarea termenului-limită de 15.03.2023 (ora 23:59).

Proiectele deja finanțate în platforma PNRR vor fi automat transferate în noua platformă

Potențialii beneficiari ai apelului pot adresa întrebări legate de depunerea cererilor de finanțare la adresa de e-mail consultare.pnrr@edu.gov.ro”.

Amintim că de la 1 februarie 2023 a intrat în vigoare Ordonanța de urgență nr. 1/2023 pentru completarea art. 3 din Ordonanța Guvernului nr. 62/1999 privind înființarea Unității Executive pentru Finanțarea Învățământului Superior și a Cercetării Științifice Universitare.

Prin modificările introduse de ordonanța de urgență, s-a creat cadrul legal pentru a permite UEFISCDI să se ocupe de proiectele finanțate prin PNRR:. 

„y) conduce programe şi proiecte de cercetare, dezvoltare, inovare şi antreprenoriat cu finanţare publică naţională şi/sau internaţională, granturi SEE şi norvegiene şi proiecte finanţate de Banca Mondială, precum şi altele asemenea, pe bază de act administrativ, contract de finanţare, protocol de colaborare, acord de parteneriat, acord de delegare şi altele asemenea, încheiate cu instituţii publice sau private, din ţară sau străinătate, putând gestiona funcţiile de: evaluare şi selecţie proiecte; negociere, contractare şi finanţare; verificare tehnică şi financiară, monitorizare şi evaluare;

z) asigură evaluarea proiectelor pentru competiţii organizate în cadrul unor programe/proiecte conduse de alte instituţii publice sau private, din ţară sau străinătate, pe bază de contract de finanţare, protocol de colaborare, acord de parteneriat, acord de delegare şi altele asemenea;

aa) pentru îndeplinirea atribuţiilor prezentate la lit. y) şi z), UEFISCDI poate utiliza colaboratori externi, din ţară şi străinătate, remuneraţi în condiţiile legii şi conform condiţiilor specifice pentru programele/proiectele conduse sau evaluate;

bb) dezvoltă, administrează şi întreţine platforme informatice pentru managementul competiţiilor de proiecte, pentru facilitarea procesului de centralizare, raportare, analiză şi interoperare date privind sistemele naţionale de învăţământ superior, cercetare, inovare şi antreprenoriat, inclusiv pentru a facilita procesul de elaborare a politicilor bazate pe evidenţe”.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Marilen Pirtea, rector al Universității de Vest și consilier onorific al premierului Ciucă: Voi pleda pentru ceea ce susțin profesorii / Cu o oră înainte de ședința de Guvern în care a fost aprobată legea educației, ministrul Finanțelor împreună cu alții au scos capitolul de salarizare unde salariul minim trebuia să fie mediu brut pe economie. Dacă eliminăm această piatră de temelie, restul rămâne suspendat în aer și se știa acest lucru

Rectorul Universității de Vest din Timișoara, Marilen Pirtea, lider PNL și consilier onorific al premierului Nicolae Ciucă, susține revendicările profesorilor în această grevă generală declanșată în sistemul de învățământ. Pirtea…
Vezi articolul