Două medalii de argint și una de bronz pentru elevii români, la Olimpiada Internațională de Informatică în Echipe – IIOT 2024, anunță Ministerul Educației

2.576 de vizualizări
Foto: Captură Youtube.com/ Olimpiada Națională de Informatică – ONI 2024 Gimnaziu
Elevii români au obținut două medalii de argint și una de bronz la etapa internațională a Olimpiadei de Informatică pe Echipe (IIOT) 2024, organizată online de Siria și desfășurată pentru elevii români în centrul de concurs de la Cluj, anunță Ministerul Educației.

Echipa României a fost alcătuită din 12 elevi și este condusă de 6 profesori (3 profesori coordonatori și 3 membri ai Comitetul Olimpic Internațional).

Olimpiada a fost susținută de elevii români în format online, instituțional, la Liceul Teoretic „Nicolae Bălcescu” din Cluj-Napoca, fiind organizată de către Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Cluj, conform sursei citate.

Iată premiile obținute de elevi:

Medalii de argint:

  • Echipa „Vlaiq”, de la Liceul Teoretic „Aurel Vlaicu”, Orăștie, județul Hunedoara, formată din elevii Alexandru-Raul Todorna, Rareș Horațiu Gherasă, Antonia Camelia Gridan și Marius Dînșorean, coordonată de profesorul Daniel Popa.
  • Echipa „Andrei”, de la Colegiul Național de Informatică „Tudor Vianu”, București, formată din elevii Andrei-Cristian Ivan, Andrei Cherteș, Andrei Marciuc, Paul Andrei Iorgulescu, coordonată de profesorul Victor Manz.

Medalia de bronz:

  • Echipa „Masters Of Backtracking”, de la Colegiul Național de Informatică Piatra-Neamț, formată din elevii Cristian Luchian, David Vișan, Ștefan Claudel Neagu și Samuel Șoimaru, coordonată de profesor dr. Gheorghe Manolache.

Amintim că noua dată de desfășurare pentru Olimpiada Internațională de Informatică pe Echipe (IIOT) și precizarea că va fi găzduită de Cluj – au apărut în erata Ministerului Educației la calendarele olimpiadelor școlare 2024 din 5 aprilie. Inițial, era precizat că această competiție se desfășoară pe 23-26 mai.

Etapa națională a Olimpiadei de Informatică pe Echipe a avut loc la finalul lunii februarie, iar selecțiile pentru faza națională s-au făcut încă din noiembrie 2023, cu centrul organizării la Piatra Neamț.


1 comment
  1. super, in sfarsit si ceva de bine…nu doar bulliying si droguri…felicitari copiilor si profesorilor!!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Limitarea la maximum 2 mandate a președintelui ARACIP și introducerea sindicatelor, elevilor și părinților în conducerea Agenției care auditează și acreditează școlile – propunerile Asociației Școlilor Particulare trimise către Guvern

Asociația Școlilor Particulare a propus Guvernului Orban să modifice regulamentul Agenției care auditează, autorizează și acreditează toate școlile și grădinițele. În contextul în care ministrul Educației a anunțat revizuirea tuturor…
Vezi articolul

Cătălin Ciupală, profesor de matematică, propune calibrarea corecturii la Bacalaureat și Evaluarea Națională pe o lucrare-test, ca la BAC-ul internațional: dacă profesorul evaluator supraevaluează sau subevaluează o lucrare, atunci îi apare în platformă un steag roșu de atenționare

Cătălin Ciupală, profesor de Matematică la Colegiul Naţional „Andrei Şaguna”, din Braşov, are două propuneri privind corectarea lucrărilor de la examene naționale în platformă astfel încât să nu mai existe…
Vezi articolul

Noul inspector general școlar la Bistrița-Năsăud este Vasile Șteopoaie, consilier local PSD și fost director de școală / Fostul șef ISJ a părăsit inspectoratul pentru un post de viceprimar

Șeful ISJ Bistrița-Năsăud a fost desemnat Vasile Șteopoaie, consilier local PSD și fost director de liceu. Șteopoaie este în prezent inspector școlar pentru dezvoltarea resursei umane și profesor de matematică…
Vezi articolul