Două motive esențiale pentru profesori și părinți să se vaccineze antiCOVID-19, enunțate în broșura specială făcută de Salvați Copiii

1.646 de vizualizări
Foto: © Esther19775 | Dreamstime.com
Două motive esențiale pentru profesori ca să se vaccineze antiCOVID-19 sunt enunțate în broșura specială creată de organizația Salvați Copiii România în cadrul campaniei „Vaccinare și testare pentru învățare” derulată în toate școlile din țară. Organizația este partener în această campanie oficială.

Broșura este structurată pe oferirea de informații într-un limbaj accesibil, într-o formă simplificată și sub forma unor răspunsuri la întrebări esențiale pe care părinții și cadrele didactice indecise le-ar putea avea.

Cele două motive pentru vaccinare sunt:

„Primul ne privește în mod direct, vaccinul oferindu-ne protecție împotriva infecției cu COVID-19. Trebuie să luăm în considerare faptul că incidența formelor grave de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2, care necesită internare în spital, este de aproape o treime din totalul cazurilor raportate. De asemenea, rata de deces în România este de 25 la mia de infectări, mai ridicată decât media globală (21 la mia de infectări).

Al doilea motiv se referă la protecția pe care o asigurăm, prin vaccinarea noastră, persoanelor din familie ori din comunitatea noastră al căror sistem imunitar nu e încă dezvoltat (nou-născuți) ori este compromis (persoane cu boli autoimune ori cronice, sub tratament chimioterapeutic sau cu neoplazii) și care pot dezvolta forme severe ale infecției cu COVID-19”

Broșura oficială a campaniei explică faptul că „vaccinarea reprezintă o descoperire fundamentală a științei medicale, sute de milioane de vieți fiind salvate în cele două secole de creare și de utilizare a vaccinurilor. Un exemplu al eficienței sale extraordinare este eliminarea totală, din 1977, a variolei, o boală contagioasă care a făcut cele mai multe victime în istoria umanității, doar în secolul XX înregistrându-se între 300 și 500 de milioane de decese. De asemenea, în perioada 2000-2018, prin vaccinarea împotriva rujeolei, au fost prevenite 21,1 milioane de decese, în special în rândul copiilor. Din nefericire, lipsa de servicii
medicale și reticența față de vaccinare au condus la apariția epidemiei de rujeolă în România, în perioada 2016−2020, și la decesul a 57 de copii și 7 adulți”.

Descarcă broșura IMPORTANȚA VACCINĂRII ANTICOVID-19 – Informații utile pentru părinți și cadre didactice

Foto: © Esther19775 | Dreamstime.com

Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI:RO76BTRLRONCRT0471641001

CONT EURO:RO26BTRLEURCRT0471641001

Deschis la BANCA TRANSILVANIA
Donează prin Patreon

Donează

2 comentarii
  1. La noi rata de deces este de 25 la mia de infectari pentru ca nu s-a testat. Daca ne amintim putin eram internati cu forta din nou multi nu vroiau sa declare nimic. Alte tari au testare gratuita noi pe banii nostrii.

  2. Salvați adulții de copiii infectati și asimptomatici care din cauza ca nu sunt testati, răspândesc virusul în scoli, în familii, în comunitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Localnici din Țăndărei, după ridicarea carantinei: ”A fost ca într-o închisoare/ Aștept să se dea drumu’ la avioane și am și plecat / Vrem în Anglie să plecăm, șefu’, la Liverpool, am puțină treabă p-acolo”

Pe străzile colbuite din cartierul Strachina din Țăndărei, oamenii stăteau la umbră azi, în jurul prânzului, și făceau planuri. ”Vrem în Anglie să plecăm, șefu’, acuma pe 16, dacă se…
Vezi articolul

Clasamentul internațional al universităților Times Higher Education 2021: Oxford, pe primul loc în lume. Două universități românești sunt pe locurile 601-800 și 801+, iar 11 ocupă un loc în intervalul 1000+

Universitatea Oxford, Universitatea Stanford și California Institute of Technology conduc clasamentul internațional al universităților realizat de Times Higher Education 2021, dat publicității astăzi. De altfel, universitățile americane domină primele 10…
Vezi articolul

Avocatul Poporului solicită organizarea examenului de specialitate pentru medicii care și-au finalizat rezidențiatul: „Reprezintă un minim ajutor pentru personalul medical epuizat, care lucrează cu cazurile cele mai grave din secțiile ATI”

Organizarea examenului de specialitate pentru medicii care și-au finalizat rezidențiatul „reprezintă un minim ajutor pentru personalul medical epuizat, care lucrează cu cazurile cele mai grave din secțiile ATI, dar și…
Vezi articolul