Două potențiale vaccinuri pentru coronavirus, unul făcut de Universitatea Oxford, au început să fie testate pe dihori de laborator, în Australia. Primele rezultate ar putea fi gata în iunie

875 de vizualizări
FOTO: CSIRO
Două potențiale vaccinuri pentru coronavirus au început să fie testate în Australia, scrie BBC. Vaccinurile, făcute de Universitatea Oxford și compania americană Inovio Pharmaceutical, au primit permisiunea pentru testarea pe animale de la Organizația Mondială a Sănătății. Agenția științifică națională din Australia va evalua dacă vaccinurile funcționează și dacă ar fi sigure pentru oameni.

Sunt peste 20 de procese de dezvoltare a unor vaccinuri în lume la acest moment, unele dintre cele mai avansate fiind în Statele Unite, dar Organizația de Cercetare Științifică și Industrială din Australia (CSIRO) anunță că testele sale vor fi primele studii pre-clinice complete ale vaccinurilor care vor folosi un model animal.

Cercetătorii susțin că viteza și nivelul cooperării globale pentru a ajunge în această etapă deja, au fost unele fără precedent. “În mod normal, este nevoie de un an-doi ani pentru a ajunge la acest punct și, de fapt, am scurtat totul la o perioadă de câteva luni”, a declarat joi, jurnalistilor, Rob Grenfell, de la CSIRO.

Ce presupun testele: Zilele trecute, echipa CSIRO a inserat probe de vaccin în dihori – mamifere despre care există date clare că intră în contact cu coronavirusul în același mod în care intră și oamenii, dezvoltând o boală similară.

Vaccinul dezvoltat de Universitatea din Oxford este un vaccin „vectorial”. Utilizează un virus „defect” pentru a introduce proteinele coronavirusului în sistemul imunitar și pentru a induce un răspuns.

„Acesta nu este capabil să se reproducă … așa că nu există posibilitatea să vă îmbolnăviți prin acest vaccin special”, a spus prof. Trevor Drew, directorul laboratorului australian de sănătate animală din Victoria, unde se efectuează testarea.

FOTO: CISRO

El a descris celălalt vaccin – de la Inovio – drept „diferit, dar totuși interesant”.

Este conceput pentru a codifica anumite proteine ale coronavirusului în sistemul imunitar, determinând celulele organismului să genereze acele proteine înainte, pentru ca sistemul imunitar să reacționeze la ele.

“Este foarte important să adoptați o abordare multifuncțională în acest sens”, a spus prof. Drew. „Ne oferă cele mai bune șanse de succes”, mai scrie BBC.

Primele rezultate din testele pe animale ar putea fi dezvăluite în luna iunie, au spus oamenii de știință. Dacă vor avea succes, vaccinurile ar putea fi apoi incluse în studii clinice.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

You May Also Like

STUDIU: Omicron supraviețuiește mai mult timp pe plastic și piele față de variantele anterioare / Testarea nazală, cea mai bună metodă pentru depistarea infecției

Omicron supraviețuiește mai mult timp pe suprafețe din plastic şi pe piele faţă de variantele anterioare ale coronavirusului, conform testelor de laborator realizate de cercetători japonezi, scrie News.ro. „Rezistenţa sa…
Vezi articolul