Ecaterina Andronescu, despre preotul Vasile Răducă, prodecan la Teologie: Nu are ce căuta ca profesor. Sugerez Universității să sesizeze comisia de etica

1.472 de vizualizări
Ecaterina Andronescu / Foto: Facebook.com
“Apreciez intervenția Universității din București, exprimată public prin poziția rectorului. Îl susțin și cred că este prima măsură pe care universitatea trebuie să o ia: și anume aceea de a-l scoate din poziția de conducător, pentru că este prodecan. Dar eu cred că și comisia de etică a Universității se poate sesiza, cu atât mai mult cu cât domnia sa este profesor de morală”, a declarat ministrul Educației, la Realitatea TV. Andronescu a continuat: “Sugerez Universității să sesizeze comisia de etică să analizeze mai în profunzime cazul și să adauge și alte măsuri”.

În cadrul unei intervenții la Realitatea TV, Andronescu a declarat că i “se pare extrem de nepotrivită modalitatea de a se exprima pe un subiect destul de delicat“.

Preotul Vasile Răducă “predă cursul de morală, care se numește chiar așa, și este absolut de neacceptat și extrem de surprinzător modul în care a ales să se exprime și mă întreb ce se întâmplă cu studentele pe care le are și cum le predă elementele legate de cursul de morală“, a afirmat ministrul Educației.

Sugerez Universității să sesizeze comisia de etică să analizeze mai în profunzime cazul și să adauge și alte măsuri“, a continuat Andronescu, la Realitatea TV.

Întrebată cum i se par declarațiile făcute de prodecanul de la Teologie în cadrul unei emisiuni la postul de radio Trinitas, Ecaterina Andronescu a răspuns: “Extrem de nepotrivite și de neacceptat din punctul unui profesor. Și mai surprinzătoare din partea unui preot, și mai surprinzătoare din partea unui profesor care predă morală. Nu are ce căuta ca profesor într-o universitate, cu atât mai mult într-o Facultate de Teologie“.

Citește și:

 

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

SURSE Proiectul Legii Deca, măsuri de contrareformă în educație: Noi funcții de conducere a universităților ar urma să poată fi create de senate, pe “modelul Marga”, pentru “parcarea” rectorilor care vor să-și mențină influența fără să se mai expună unui nou mandat

Senatele universităților din România ar urma să poată înființa noi funcții de conducere a instituțiilor de învățământ superior, pe lângă funcțiile de rector, prorector, director administrativ, decan, prodecan, director de…
Vezi articolul

Băieții români părăsesc casa părintească în medie la vârsta de 30 de ani, iar fetele – la 25 de ani / România – țara cu cei mai mulți tineri care trăiesc în gospodării supraaglomerate – Eurostat

Tinerii români părăsesc casa părintească la o vârstă mai înaintată decât media europeană – în medie, la 27,7 ani, dar vârsta este considerabil mai ridicată în cazul persoanelor de sex…
Vezi articolul