Cine este profesorul de teologie morală Vasile Răducă: “în Islam, femeia este considerată o lighioană care nu face altceva decât plăcere bărbatului”

4.946 de vizualizări
Fost decan interimar al Facultăţii de Teologie Ortodoxă a Universităţii București, preotul Vasile Răducă este prodecan de câţiva ani al acestei instituţii. În calitatea sa de profesor universitar doctor, predă disciplina teologie morală studenţilor de la această facultate. În vârstă de 64 de ani, acesta este din 1993 parohul Bisericii Kreţulescu din București, potrivit biografiei sale. După ce a făcut la Radio Trinitas o serie de afirmații controversate legate de viol, de femeie, de religia musulmană și de folosirea prezervatiului, masturbare sau relaţiile dintre oameni, rectorul Universităţii a cerut demiterea sa.
  • Vă rog să rețineți că, în Islam, femeia este considerată o lighioană care nu face altceva decât plăcere bărbatului, cât acest bărbat este capabil să aibă asemenea plăcere“, a declarat profesorul universitar la Radio Trinitas, potrivit paginademedia.ro.
  • În utilizarea prezervativului, nu facem altceva decât, cei tineri care fac lucrul acesta, nu fac altceva decât să se masturbeze, care este o practică dezgustătoare“, a mai spus acesta.
  • Conform paginademedia.ro, emisiunea a avut loc pe 27 mai, unde profesorul Răducă a fost invitat și a răspuns întrebărilor primite de la ascultători.

Preotul Vasile Răducă a ajuns conferențiar la disciplina Teologie Morală și Spiritualitate Creștină în 1998, iar din 2001 este profesor la disciplina Teologie Morală, Spiritualitate Creștină și Bioetică. Din 2001 până în 2008 a fost prodecan al Facultății de teologie a Universității din București. În prezent este tot prodecan, potrivit portalului oficial al instituției. Cu începere din nul 2005 a devenit conducător de Doctorat.

La masterat ține un curs pe patru semestre cu tema ,,Monahismul creștin în secolele IV-VI, în Răsărit și Apus”, studiind începuturile monahismului creștin și spiritualitatea acestuia din perioada mai sus amintită. A avut mai mulți doctoranzi, dintre care până în prezent zece au definitivat studiile cu susținerea tezei de doctorat.

Pr. Prof. Dr. Vasile Răducă este secretar al Comisiei de Bioetică a Patriarhiei Române, a fost membru al Comisiei de Bioetică a UNESCO, Filiala România şi este reprezentant al B.O.R. în Comisia Interortodoxă de Bioetică, unde a elaborat documentul ,,Etica procreerii umane”.

Profesorul a fost decorat de mai multe ori de actualul patriarh Daniel: ,,Crucea Patriarhală”(2008) și Ordinul ,,Sanctus Stephanus Magnus”(2011).

Informații de background

Potrivit paginademedia.ro, în şedinţa CNA postul de Radio Trinitas a fost sancționat în premieră pentru derapajul profesorului Vasile Răducă. Acesta a participat la o emisiune la Radio Trinitas în care a răspuns ascultătorilor la diferite întrebări. Iată câteva exemple relatate de paginademedia.ro:

“Gabriela din Argeș întreabă ce să facă, pentru că fiica ei este în concubinaj cu un bărbat de origine musulmană.

Preotul Vasile Răducă răspunde:

‘Aaa, vai de noi! (…) Doamnă, eu v-aș da două răspunsuri. Înainte de toate, rugați-vă… rugați-vă la Dumnezeu ca fata dumneavoastră să termine cu această relație. Tânărul respectiv este de altă religie dar, credeți-mă, eu, ca român, gândindu-mă la istoria de 500 de ani în care românii au stat sub turci, am, doamnă, îmi pare rău c-o spun, am mari rezerve față de anumite forme de intimitate cu anumite persoane.

Vă rog să rețineți că, în Islam, femeia este considerată o lighioană care nu face altceva decât plăcere bărbatului, cât acest bărbat este capabil să aibă asemenea plăcere.

În Islam, femeia este gândită ca o ființă fără suflet. Bine ar fi, mi-aș dori din tot sufletul să știu că fata dvs. a găsit un român pe care să-l iubească, cu care să facă o casă, cu care să facă copii.’

De notat că toate aceste afirmatii au fost făcute de invitat fără ca moderatorul să aiba vreo reacție, potrivit paginademedia.ro.

Ce spune preotul invitat în studio despre sintagma: ‘prezervativul este mai bun decât avortul’?

Preotul Vasile Răducă:

În utilizarea prezervativului, nu facem altceva decât, cei tineri care fac lucrul acesta, nu fac altceva decât să se masturbeze, care este o practică dezgustătoare’.

În actul sexual, femeia primește ceea ce bărbatul este dator să-i ofere. Lichidul spermatic cuprinde o serie de substanțe chimice care neutralizează extrogenii pe care îi are organul femeii.

Femeia, spre exemplu, în perioada ciclului, este bombardată cu o cantitate extraordinară de extrogeni care sunt cancerigeni.

O relație firească, normală, în limitele normalului între bărbat și femeie, îi aduce femeii sănătate, altfel, ea nu este decât excitată, masturbată, pur și simplu, și, fie că, la un moment dat, are un acces și se duce la un bărbat care are cu ea o relație normală și-și părăsește soțul care, pe o perioadă de timp, n-a făcut altceva decât s-o masturbeze, scuzați-mi că sunt foarte dur.

Mai bine mai rar, dar cumsecade și să-i oferi soției ceea ce organismul ei are nevoie, din punct de vedere biochimic, decât să o masturbezi și să trăiești într-o succesiune de acte de masturbare de care să-ți fie, practic, scârbă și silă și rușine.

Ascultătoarea întreabă: copiii proveniți în urma unor violuri sunt tot daruri de la Dumnezeu?

Preotul Vasile Răducă răspunde:

Sunt rarisime cazurile în care violul se soldează cu graviditate. Vă rog să rețineți, sunt rarisime cazurile când violul se soldează cu graviditate. Când se soldează cu graviditate, sunt mai multe cauze: fie că este vorba de un viol la care ai consimțit și care ți-a plăcut să se repete, fie că te-ai găsit în imposibilitatea de a face de așa manieră încât celulele germinale care sunt pe punctul de a se întâlni, să se și întâlnească și să fie fertilizat oul.

Drumul pe care spermatozoizii îl duc spre a întâlni ovocitul este un drum anevoios pentru spermatozoizi, care reușesc să penetreze peretele ovocitului la distanță de câteva ore – chiar 30 de ore – încât o persoană care a fost violată are suficient timp să meargă la medic, dacă vreți, la ginecolog, sau și ea, dacă e o persoană deșteaptă și, pur și simplu, prin măsuri igienice, să facă de așa manieră încât spermatozoidul să nu ajungă să atingă ovocitul și să realizeze fertilizarea.

Așa că ideea, cum am văzut-o de curând la cineva, că pruncii obținuți sau că o femeie are dreptul să avorteze fătul care s-a constituit în urma unui viol, nu este întemeiată și nu este acceptată de Biserică.

Vă rog să rețineți: când e vorba de viol, este vorba de un viol la care au consimțit persoanele respective sau sunt în imposibilitatea de a interveni, prin măsuri igienice, încât să facă de așa manieră încât spermatozoizii să nu atingă ovocitul, care stă acolo, așa, ca-ntr-o floare, în trompele falopiene.

(…) dacă s-a produs și așa, luați-l ca pe un dar a lui Dumnezeu.”

FOTO: Raluca Ene/Basilica.ro


1 comment
  1. In dorinta de subiecte cu tenta iesita din comun,presa romaneasca abunda in articole de nimic.
    Da. E strict un subiect abordat gresit. Radio Trinitas este un post cum ar trebui sa fie toate. Din pacate este unic. Informatia e de calitate pe toate segmentele abordate. Ascult scest post din prima zi in care a emis.

    Ptr ca nu cauta scandalul si mizeria in care oamenii traiesc fiindu le bine n matricea lor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

În Anglia, directorii de școli resping apelurile pentru acțiuni remediale, invocând bunăstarea elevilor și profesorilor / Discuții ca materiale de sprijin să fie permise la examenele naționale de anul viitor

Anglia, națiune unde guvernul stabilea repere internaționale, în urmă cu un an, prin angajamentele privind acțiunile remediale post-pandemie, este în prezent martora unei rezistențe notabile din partea conducerii școlilor față…
Vezi articolul