Educaţia juridică este un modul de bază în ceea ce dorim să fie educaţia pentru viaţă, pentru că prea mulţi se pricep la prea multe fără să aibă competenţele necesare, spune ministrul Educației la finalul unui proiect iniţiat de Uniunea Naţională a Barourilor din România

284 de vizualizări
Foto: gov.ro
Educaţia juridică este “un modul de bază” în cadrul educaţiei pentru viaţă şi poate avea o contribuţie esenţială la dezvoltarea societăţii, a declarat, joi, ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, care a participat la Colegiul Naţional “Gheorghe Lazăr” la conferinţa de închidere a unui proiect iniţiat de Uniunea Naţională a Barourilor din România, potrivit Agerpres.

El a afirmat că iniţiativa Baroului este “absolut remarcabilă”, în condiţiile în care doar în Bucureşti au fost găsiţi 300 de avocaţi dispuşi să contribuie la educaţia copiilor.

“Este un lucru extrem de important. (…) Este important pentru că educaţia juridică este un modul de bază în ceea ce dorim să fie educaţia pentru viaţă. Este important pentru că prea mulţi se pricep la prea multe fără să aibă competenţele necesare. (…) Prin educaţie juridică în şcoli acest nivel de cunoaştere într-un domeniu extrem de important poate aduce o contribuţie esenţială la dezvoltarea societăţii. Aş pune educaţia juridică în legătură cu una dintre cele opt competenţe cheie – competenţe civice. Eu cred că sunt direct legate. Sunt definite chiar în setul competenţelor cheie, nu numai în setul de competenţe universale”, a susţinut Cîmpeanu.

El şi-a manifestat convingerea că Ministerul Justiţiei se va implica alături de Uniunea Naţională a Barourilor din România şi Ministerul Educaţiei în susţinerea proiectului “Fii avocat în şcoala ta!”.

“Sunt convins că nu numai Ministerul Educaţiei se va implica în susţinerea acestui proiect, dar şi Ministerul Justiţiei am deplina convingere că va fi alături de Ministerul Educaţiei pentru a susţine Uniunea Naţională a Barourilor din România în acest demers care, nu în ultimul rând, deschide într-o manieră cât se poate de convingătoare şcoala către societate. Este un principiu de care avem nevoie”, a transmis Sorin Cîmpeanu.


1 comment
  1. >>300 de avocaţi dispuşi să contribuie la educaţia copiilor
    Se pun si bazele educatiei sexuale. Avocatii le spun elevilor si cand le da voie legea sa faca sex. Uite asa intra educatia sexuala in scoala pe usa din dos. Ca la noi la nimeni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Asociația Școlilor Particulare: pot fi organizate programe de beforschool și afterschool pentru copiii de grădiniță și școală, în perioada în care cursurile sunt suspendate în București

Toate școlile și grădinițele de stat și private din București s-au închis de astăzi, pentru 14 zile, însă afterschool-urile pot funcționa în continuare, amintește Asociația Școlilor Particulare. Consiliul director “poate…
Vezi articolul

Doar vaccinarea cadrelor didactice și a personalului auxiliar nu asigură un status imunologic, în așa fel încât să permită imediat deschiderea școliilor, spune Ioana Stăncel, expert în politici de sănătate publică

Doar vaccinarea cadrelor didactice și a personalului auxiliar nu asigură un status imunologic, în așa fel încât să permită imediat deschiderea școliilor, a explicat la Digi24 Ioana Stăncel, expert în…
Vezi articolul

Curtea de Conturi: Şcolile din România au primit de la primăriile şi consiliile judeţene doar 0,6% din totalul finanţării pe anul 2016. Echivalentul a 21 de lei pe elev, pe an

Subfinanţarea cronică a Educaţiei şi şcolilor româneşti este reflectată în cel mai recent Raport de audit al performanței privind finanțarea învățământului preuniversitar, în perioada 2014-2016, făcut de Curtea de Conturi. În…
Vezi articolul