Simulare pentru BAC în fiecare an, de la clasa a IX-a până la a XII-a, sau mai multe “ore remediale” – propunerile ministrului Educației

3.958 de vizualizări
Regulile examenului de Bacalaureat
Sursa: Pexels.com
Elevii de clasa a VII-a vor susține peste o lună simularea Evaluării naționale, a anunțat oficial ministrul Educației, în cadrul unei conferințe de presă. “Avem evaluări la clasele a II-a, a IV-a, a VI-a, acum facem simulare la VII-a, avem evaluare la a VIII-a și ne-ar mai trebui ceva, că în liceu, de la clasa a IX-a până la clasa a XII-a, nu avem deloc. Poate facem simulare în fiecare an, ca să creștem presiunea cumva asupra lor să se pregătească pentru examenul final. Poate creștem numărul de ore remediale”, a declarat Andronescu, întrebată despre ideea pe care a lansat-o la începutul mandatului, de introducere a examenului la final de clasa a X-a.

Ecaterina Andronescu, despre simulările examenelor naționale:

 • “Vă rog să încercăm să dezbatem și să aducem idei care să aducă un plus în școală. Nu înseamnă că dacă aruncăm o idee în piața publică și încercăm să o dezbatem aceea a și devenit decizie.
 • Toți ne-am uitat la rezultatele de la Evaluarea la clasa a VIII-a. Nu putem accepta că, din 142.000 de elevi câți s-au înscris la examen, 55.000 au luat note mai mici de 5 la Matematică. Eu nu pot să accept.
 • Și atunci mă uit: ce am putea să facem ca să scăpăm de aceste rezultate slabe? Dacă ne uităm la examenul de Bacalaureat, o să vedem același lucru. Că avem licee unde promovarea la Bacalaureat este peste 95% și licee unde este zero sau între zero și 25%.
 • Trebuie să ne uităm și să așteptăm în fiecare an aceste rezultate? Nu, să vedem cum am putea să le ameliorăm.
 • Avem evaluări la clasele a II-a, a IV-a, a VI-a, acum facem simulare la VII-a, avem evaluare la a VIII-a și ne-ar mai trebui ceva, că în liceu, de la clasa a IX-a până la clasa a XII-a nu avem deloc.
 • Poate facem simulare în fiecare an, ca să creștem presiunea cumva asupra lor să se pregătească pentru examenul final. Poate creștem numărul de ore remediale.
 • Sunt idei pe care vom încerca să le aducem în sistem în așa fel încât să ameliorăm rezultatele.
 • Nu că vin eu aici și nu am ce face și vreau să răstorn toate regulile din învățământ. Nu. Dar vreau să nu mai avem rezultate pe care dvs le criticați în primul rând. Trebuie să încercăm să facem să crească performanța, să nu mai alerge copiii și părinții după școlile cu rezultate bune. (…)
 • Ținta noastră: performanța și progresul școlar să fie atinse”.

 


6 comentarii
 1. Noaptea minții.
  Resurse de timp și hârtie consumată aiurea.
  Atâta timp cat rezultatele simulării nu sunt trecute în catalog sau echivalate /asimilate tezelor la disciplina respectivă, elevii nu vor avea nici motivație nici vreo grijă legată de aceste simulari.

  Bănuiala mea este că de fapt simulările urmăresc nivelul de pregătire din anul respectiv pt. ca subiectele adevărate să fie mai ușoare în funcție de interese.

 2. Rezolvarea e atat de simpla: pune limita de nota pentru a intra la liceu. Sa fie nevoie sa ai media 5 la Evaluarea Nationala pentru a putea merge la liceu (daca nu, mergi la profesionala), media 7 minim pentru a intra la liceu teoretic. Atunci elevii au de ce sa traga, sa invete. In acest moment acel 5 la Evaluarea Nationala nu are nici un sens pentru ei, atat timp cat cu media 2 se pot inscrie la mate-info.

 3. Abramburica nu are nimic în comun cu învățământul. Nu pricepe ce reprezintă evaluările la cls. 2, 4, 6! Vrea să distrugă iar școala profesională, este un pericol major pentru învățământul românesc!

 4. Trebuie sa se inceapa schimbarile de la descongestionarea programelor, reducerea numarului de elevi de la clasa, practica sa se faca si la liceu pe grupe.

 5. O idee extrem de buna prin a introduce simulari anuale din clasa a 9-a pana intr-a 12-a.
  O singura remarca as avea de facut referitor la asa zisele “ore remediale”. Inainte de a introduce mai multe ore poate doamna Andronescu, impreuna cu domnii de la inspectoratele scolare (in majoritatea cazurilor existand nepotisme si pile), sa inceapa sa faca niste verificari amanuntite si la modul in care este predat prin licee si asupra atitudinii pe care o au anumiti profesori. Problema cu situatia dezastruasa la Bacalaureat, cat si la Evaluarea Nationala, este o problema generata si de un bun procent din profesorii actuali pentru ca fie habar nu au sa predea, fie favorizeaza un numar de elevi si pe restul ii baga’n … masii. Ar trebui sa incetam sa mai spunem ca problema e doar la elevi, pentru ca nu este adevarat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

You May Also Like

Învățător înregistrat când țipă și își amenință elevii de clasa a II-a, după ce anul trecut a fost acuzat de lovirea unei eleve. Inspectoratul anunță concedierea profesorului, care este consilier județean PNL Iași și desemnat de liberali în conducerea școlii

Înregistrări în care învățătorul Constantin Șerban din Iași se aude cum țipă la copiii de-a II-a din clasa sa și îi amenință au fost făcute publice de părinții unuia dintre…
Vezi articolul

Ministrul Cercetării susține că sunt directori de institute de cercetare care au spor de muncă grea. Hurduc propune plafonarea la 12.000 de lei net a salariilor pentru șefi, după ce tot el le aprobase bugete scandaloase

După scandalul bugetelor de salarii foarte mari pentru șefii câtorva institute de cercetare românești, aflate în coordonarea Ministerului Cercetării, ministrul susține că a descoperit cazuri în care directorii aveau spor…
Vezi articolul

Sfaturile UNICEF pentru noul an școlar: Gândiți-vă ce puteți face pentru a sprijini elevii vulnerabili, cu afecțiuni medicale preexistente și cu risc sporit de a contracta virusul

Atenție la nevoile copiilor vulnerabili, care au probleme medicale și pentru care contactarea noului coronavirus ar putea însemna complicații de sănătate grave, informarea adecvată și din surse oficiale făcută constant…
Vezi articolul