Elevii de clasele a VIII-a și a XII-a, din municipiul Bistrița, pot participa gratuit la cursuri remediale online pentru Evaluarea Națională și BAC 2024. Cursurile sunt organizate de primărie și inspectoratul școlar

812 vizualizări
Foto: © Dreamstime.com
Din 25 martie, elevii de clasele a VIII-a și a XII-a pot participa la cursuri remediale online pentru Evaluarea Națională și pentru examenul de Bacalaureat 2024, după cum a anunțat Primăria municipiului Bistrița. Cursurile sunt organizate în colaborate în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Bistrița-Năsăud.

Elevii se pot pregăti la diferite discipline: matematică, logică, geografie, istorie, biologie, limba română şi limba engleză, după cum apare în informare:

„Primăria municipiului Bistriţa, în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Bistrița-Năsăud, organizează, prin Centrul Comunitar pentru Tineret cursuri remediale online, începând cu data de 25 martie 2024. Cursurile de pregătire pentru Evaluarea Naţională şi Bacaluareat la diferite discipline (matematică, logică, geografie, istorie, biologie, limba română şi limba engleză) sunt susținute de profesori voluntari.

Activitățile sunt gratuite și se adresează elevilor din toate ciclurile de învățământ care frecventează cursurile unei școli din municipiul Bistrița”, se arată în informarea primăriei.

Elevii care doresc să participe la aceste ore de pregătire se pot înscrie aici.

La nivel național, aproape 40% dintre elevii de clasa a XII-a nu au luat nota 5 la Limba română, iar la matematică sau istorie, 35% nu au luat peste 5, potrivit datelor publicate vineri după amiază de Ministerul Educației.

Până la data de 25 martie, liceele din județul Mureș au de transmis un raport cu rezultatele elevilor de la simularea examenului național de Bacalaureat 2024, potrivit unui anunț al inspectoratului școlar

Despre rezultatele de la simularea Evaluării Naționale 2024 – nivel național

Rezultatele de la simularea Evaluării Naționale arată la matematică o situație îngrijorătoare: puțin peste jumătate nu au luat nota 5 la proba de matematică, potrivit rezultatelor publicate de Ministerul Educației, care indică un record negativ la simulare: cel mai mic procent de note peste 5 din ultimii 4 ani.

Aproape 3 din 4 elevi de clasa a VIII-a care au participat la simularea Evaluării Naționale 2024 nu au obținut nici un punctaj la ultimul item, la subiectul III, de geometrieMinisterul Educației a publicat date pentru fiecare item, pentru prima oară, pentru că lucrările au fost corectate digital pe o platformă care permite mai multe tipuri de analize. La subiectul III, mai puțin de 1% au luat punctaj maxim.

La proba de limba română de la simularea EN VIII 2024, mai mult de un sfert din elevi nu au luat nota 5, arată datele ME. Aproape 74% au luat 5 sau mai mult. Trei sferturi dintre elevii de clasa a VIII-a care au scris la simularea Evaluării Naționale rezumatul cerut nu au luat niciun punct pentru corectitudinea punctuației în textul scris de ei, iar două treimi au fost depunctați la ortografie și gramatică.

Diana Cătălina Popa, profesor de limba şi literatura română la Colegiul Național „Vasile Alecsandri” din Galați, remarcă faptul că, în ceea ce privește problemele ce țin de gramatică, care au ieșit la iveală la o analiză a rezultatelor publicate de la simularea Evaluării Naționale, “este greu să reușim dintr-o dată să scriem corect, coerent, nuanțat, în măsura în care noi nu am reușit să facem asta ani întregi”.

Foto: © Vitaliy NazarenkoDreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

BREAKING Școală cu prezență fizică între 3-14 ianuarie, pentru gimnaziu și liceu și între 10-14 ianuarie pentru elevii din clasele primare – propunerile ministrului Cîmpeanu pentru recuperarea vacanței forțate de acum / Din 8 noiembrie – școală online, surse EducațiePrivată.ro

Școală cu prezență fizică între 3-14 ianuarie – pentru gimnaziu și liceu – și între 10-14 ianuarie pentru elevii din ciclul primar sunt propunerile ministrului Sorin Cîmpeanu pentru recuperarea vacanței…
Vezi articolul