Elevii din învăţământul primar vor putea beneficia de transport gratuit pe curse școlare înființate de autoritățile locale. Proiectul de lege adoptat de Senat merge la promulgare

993 de vizualizări
Foto: Pexels.com
Elevii din învăţământul primar vor putea beneficia de transport specializat de la și până la școală, cheltuielile fiind asigurate din bugetul de stat, prin transfer, către unităţile administrativ-teritoriale, dacă proiectul de lege va fi promulgat de președinte, potrivit Agerpres. Senatul a adoptat, ieri, în unanimitate, în calitate de cameră decizională, proiectul de lege.

Dacă proiectul de lege va fi promulgat și publicat în Monitorul Oficial, va intra în vigoare în prima zi a anului scolar 2022 – 2023.

Propunerea legislativă în forma adoptată de Camera Deputaţilor, însuşită, marţi, şi de plenul Senatului a fost votată în unanimitate. Aceasta prevede ca: „În municipii şi oraşe, elevii din învăţământul primar care frecventează cursurile unei unităţi de învăţământ de stat, particulare sau confesionale autorizate/ acreditate pot beneficia de transport specializat de tipul curse şcolare, pentru transportul de la/ până la unitatea de învăţământ. Acoperirea cheltuielilor pentru transportul specializat se asigură din bugetul de stat, prin transfer, către unităţile administrativ-teritoriale”.

Proiectul de lege va merge la promulgare, la președintele Klaus Iohannis.

De remarcat este că, Guvernul a dat un aviz negativ și argumentează că art. 84 din Legea nr. 1/2011 reglementează facilitățile de care beneficiază elevii în ceea ce privește transportul public local: „Astfel, potrivit alin. (1) al art. 84 „Elevii din învățământul preuniversitar acreditat/autorizat beneficiază de gratuitate la servicii publice de transport local și județean, rutier, naval, cu metroul, precum și feroviar la toate categoriile de trenuri, clasa a II-a, pe tot parcursul anului calendaristic”.

Propunerea legislativă de completare a Legii educaţiei naţionale nr. 1 / 2011 a fost iniţiată de deputatul liberal Robert Sighiartău.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

You May Also Like

Cambridge și corectitudinea politică. Universitatea a votat între “toleranță” și “respect” pentru părerile altora, acum e presată să îl reinvite pe Jordan Peterson, autoproclamatul “profesor împotriva corectitudinii politice”

Academicienii din corpul de conducere al Universității Cambridge, Regent House, au votat ca politica universității să “tolereze” puncte de vedere diferite, în loc să le “respecte”, iar acum vicecancelarul instituției…
Vezi articolul

Două dezinfectări ale mâinilor la întoarcerea acasă a elevilor, una după descălțare și alta după dezbrăcarea de hainele de școală – sfaturi pentru elevi și părinți de la Grupul de Comunicare Strategică

Grupul de Comunicare Strategică transmite un set de sfaturi pentru începrea anului școlar, iar unul dintre acestea prevede două dezinfectări ale mâinilor la întoarcerea acasă a elevilor de la școală,…
Vezi articolul