Elevii din prima clasă de liceu de învățământ dual a Politehnicii București vor începe cursurile în septembrie / Programele au fost autorizate

1.246 de vizualizări
Foto: © Yanlev | Dreamstime.com
Elevii din prima clasă de liceu de învățământ dual a Universității Naționale de Știință și Tehnologie Politehnica București vor începe cursurile în septembrie, a declarat, miercuri, rectorul instituției de învățământ superior, Mihnea Costoiu, potrivit Agerpres.

„La începutul anului școlar 2025-2026 din septembrie vom avea la liceu prima clasă de 15 elevi. Programele au fost deja autorizate. (…) Putem începe în spațiul existent în Școala Generală Politehnica. (…) Anul următor vor fi gata noile construcții cu tot cu dotări. (…) Vom merge până la finalul liceului cu examenul de bacalaureat”, a afirmat rectorul.

Reprezentanții Universității Naționale de Știință și Tehnologie Politehnica București au adăugat că au semnat, miercuri, contractul pentru demararea lucrărilor la proiectul „Campus Dual Politehnica București”.

„Programele pentru învățământ dual pentru liceu vor porni din această toamnă și începând cu primăvara anului viitor pregătim anul școlar următor să avem atât programe de învățământ dual la liceu, cât și la universitate programele de învățământ dual care au pornit anul trecut, pornesc anul acesta și vor porni anul viitor. Împreună cu companiile reușim să oferim societății, tinerilor, programe de învățământ dual de foarte bună calitate, astfel încât tinerii să studieze atât în universitate, respectiv în liceu, cât și în companie, ceea ce este în avantajul studenților și al companiilor partenere”, a afirmat reprezentantul instituției de învățământ superior, potrivit sursei menționate.

Consorțiul pentru învățământ dual integrat, condus de Politehnica București, reunește 14 parteneri: Universitatea Națională de Știință și Tehnologie Politehnica București (lider de consorțiu), Primăria Sectorului 6, Primăria Ciorogârla, Consiliul Județean Ilfov, Colegiul Tehnic ‘Iuliu Maniu’, Colegiul Tehnic de Poștă și Telecomunicații ‘Gheorghe Airinei’, Liceul Tehnologic ‘Pamfil Șeicaru’, Compania Națională de Transport al Energiei Electrice ‘Transelectrica’ S.A., Societatea Națională de Transport Gaze Naturale ‘TRANSGAZ’ S.A, Grup Feroviar Român S.A., Alstom Transport S.A, Tema Energy S.A., S.C. Crystal System S.R.L. și CTE Trailers S.R.L.

În 2016 a fost înființată și Școala Gimnazială Politehnica, ca urmare a Hotărârii Senatului Universității Politehnica din București, mai întâi în anul 2016 prin O.M. nr. 5613/25.10.2016 pentru nivelul preșcolar, apoi prin O.M. nr. 4600/17.08.2017 pentru nivelul primar, „din dorința oferirii unei educații de calitate copiilor angajaților Universității Politehnica din București”, este menționat pe site-ul instituției.

Foto: © Yanlev | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Absolvenții de gimnaziu care întrerup studiile pot fi cuprinși în învățământul dual, școlile au obligația să includă reprezentanții operatorilor economici în consiliul de administrație – printre noutățile din metodologia publicată în Monitorul Oficial

Absolvenții învățământului gimnazial care întrerup studiile pot fi cuprinși în învățământul dual, până să împlinească vârsta de 26 de ani, pentru a avea o calificare profesională, potrivit ordinului pentru aprobarea…
Vezi articolul

Școlile profesionale se desființează pentru a doua oară, potrivit propunerii de lege a Educației / În septembrie 2023 toți elevii lor vor trece la noile „licee profesionale”, dacă prevederea va fi aplicată

Reînființate de actuala lege a Educației, Legea nr 1/2011, școlile profesionale vor fi din nou desființate, potrivit proiectului de lege a învățământului preuniversitar publicat în dezbatere de Ministerul Educației. Desființarea…
Vezi articolul

Nu avem profesori, instructori capabili să utilizeze resurse tehnologice avansate în învățământul profesional, spune ministrul Educației: Trebuie să flexibilizăm condițiile prin care oameni pregătiți de la nivelul operatorilor economici să poată avea acces în școală

Trebuie să flexibilizăm condițiile prin care oameni pregătiți, de la nivelul operatorilor economici, să poată avea acces în școală, susține ministrul Educației Sorin Cîmpeanu. Acesta a vorbit despre dotările pe…
Vezi articolul

Criteriile de burse în anul școlar 2024-2025, modificate de Ministerul Educației la trei săptămâni de la începerea anului școlar, fără niciun anunț. Contradicție la bursele tehnologice între 2 articole din metodologie, dar și cu legea Educației

Ministerul Educației a modificat Metodologia cadru de acordare a burselor școlare 2024-2025, la trei săptămâni de la începerea anului școlar, fără niciun anunț, printr-un ordin publicat în Monitorul Oficial pe…
Vezi articolul