Elevii români au obținut o medalie de argint și cinci de bronz la Olimpiada Internațională de Științe pentru Juniori din Columbia – FOTO

1.042 de vizualizări
Foto: Alexandru Croitoru – Facebook.com
Elevii români au obținut o medalie de argint și cinci medalii de bronz la Olimpiada Internațională de Științe pentru Juniori (ISJO 2022), desfășurată la Bogotá, Columbia. Olimpiada a avut loc în perioada 2-12 decembrie 2022. Anunțul a fost făcut de Alexandru Croitoru, director adjunct și profesor de biologie la Colegiul National „Mihai Viteazul” din București, într-o postare pe Facebook.

Elevii au susținut 3 probe: un test grilă cu 30 de întrebări, câte 10 la biologie, 10 la chimie și 10 la fizică; un test teoretic, format din probleme de biologie, chimie și fizică și o probă experimentală la aceleași discipline, conform surselor Edupedu.ro.

Medalia de argint a fost luată de Ioana Stănoiu, elevă la Liceul Internațional de Informatică. Cele 5 medalii de bronz au revenit elevilor din două colegii din București, două colegii din Târgu Jiu și un colegiu din Botoșani.

Elevii participanți sunt cu vârste mai mici de 16 ani, conform regulamentului. Aceștia au participat la olimpiada națională, apoi au fost pregătiți la București timp de 2 săptămâni și au dat 3 probe de baraj, mai spun aceleași surse.

„Subiectele au fost complexe, cu un grad ridicat de dificultate”, potrivit surselor citate.

Medalia de argint:

  • Ioana Stănoiu – Liceul Internațional de Informatică, București;

Medalia de bronz:

  • Vladimir Nicolae – Colegiul Național Bilingv “George Coșbuc”, București;
  • Casian Niculăesa – Colegiul Național “Mihai Eminescu”, Botoșani;
  • Natalia Raț – Colegiul Național de Informatică “Tudor Vianu”, București;
  • Mario Scurtu – Colegiul Național “Ecaterina Teodoroiu”, Târgu Jiu;
  • Vlad Vulpe – Colegiul Național “Tudor Vladimirescu”, Târgu Jiu.
Foto: Alexandru Croitoru – Facebook.com

Conform acelorași surse, profesorii însoțitori sunt câte unul pentru fiecare disciplină și sunt liderii echipei, având ca rol discutarea si aprobarea subiectelor, traducerea subiectelor, apoi modelarea punctajelor.

Profesorii coordonatori sunt următorii, potrivit fotografiei de grup: Victor Păunescu de la Liceul Tehnologic “Mircea Vulcănescu” din București, George Alexandru Croitoru de la Colegiul Național “Mihai Viteazul” din București și Daniela Bogdan de la Colegiul Național “Sfântul Sava”.


1 comment
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

EXCLUSIV Mariana Dogaru, președinta Agenției care acreditează și autorizează școlile și grădinițele, susține că a fost propusă în consiliul ARACIP și de Universitatea din București / Instituția neagă că ar fi făcut o asemenea propunere

Mariana Dogaru, actuala președintă a ARACIP – Agenția Română pentru Asigurarea Calității în Învățământul Preuniversitar -, susține că ar fi fost propusă în consiliul general al ARACIP, organismul de conducere,…
Vezi articolul