Elevii români au obținut o medalie de argint și cinci de bronz la Olimpiada Internațională de Științe pentru Juniori din Columbia – FOTO

1.162 de vizualizări
Foto: Alexandru Croitoru – Facebook.com
Elevii români au obținut o medalie de argint și cinci medalii de bronz la Olimpiada Internațională de Științe pentru Juniori (ISJO 2022), desfășurată la Bogotá, Columbia. Olimpiada a avut loc în perioada 2-12 decembrie 2022. Anunțul a fost făcut de Alexandru Croitoru, director adjunct și profesor de biologie la Colegiul National „Mihai Viteazul” din București, într-o postare pe Facebook.

Elevii au susținut 3 probe: un test grilă cu 30 de întrebări, câte 10 la biologie, 10 la chimie și 10 la fizică; un test teoretic, format din probleme de biologie, chimie și fizică și o probă experimentală la aceleași discipline, conform surselor Edupedu.ro.

Medalia de argint a fost luată de Ioana Stănoiu, elevă la Liceul Internațional de Informatică. Cele 5 medalii de bronz au revenit elevilor din două colegii din București, două colegii din Târgu Jiu și un colegiu din Botoșani.

Elevii participanți sunt cu vârste mai mici de 16 ani, conform regulamentului. Aceștia au participat la olimpiada națională, apoi au fost pregătiți la București timp de 2 săptămâni și au dat 3 probe de baraj, mai spun aceleași surse.

„Subiectele au fost complexe, cu un grad ridicat de dificultate”, potrivit surselor citate.

Medalia de argint:

  • Ioana Stănoiu – Liceul Internațional de Informatică, București;

Medalia de bronz:

  • Vladimir Nicolae – Colegiul Național Bilingv “George Coșbuc”, București;
  • Casian Niculăesa – Colegiul Național “Mihai Eminescu”, Botoșani;
  • Natalia Raț – Colegiul Național de Informatică “Tudor Vianu”, București;
  • Mario Scurtu – Colegiul Național “Ecaterina Teodoroiu”, Târgu Jiu;
  • Vlad Vulpe – Colegiul Național “Tudor Vladimirescu”, Târgu Jiu.
Foto: Alexandru Croitoru – Facebook.com

Conform acelorași surse, profesorii însoțitori sunt câte unul pentru fiecare disciplină și sunt liderii echipei, având ca rol discutarea si aprobarea subiectelor, traducerea subiectelor, apoi modelarea punctajelor.

Profesorii coordonatori sunt următorii, potrivit fotografiei de grup: Victor Păunescu de la Liceul Tehnologic “Mircea Vulcănescu” din București, George Alexandru Croitoru de la Colegiul Național “Mihai Viteazul” din București și Daniela Bogdan de la Colegiul Național “Sfântul Sava”.


1 comment
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

O școală din județul Suceava nu mai are voie să organizeze examene naționale timp de un an, după ce o parte dintre elevi au primit subiecte greșite la simulare. Nu putem spune că elevii n-au susținut o evaluare – reprezentantul Inspectoratului școlar

La Şcoala Gimnazială „Învăţător Vasile Hlihor” Baia din județul Suceava nu se vor putea organiza examene naționale, inclusiv în vara aceasta, transmite Inspectoratul școlar județean. Măsura vine după ce la…
Vezi articolul

Noul ministru al Educației în Guvernul Ciolacu va fi fostul ministru Ligia Deca / „Mi-aș dori să pot face parte din echipa care pune în practică legile noi ale educației“, spunea aceasta cu 24 de ore în urmă

Ligia Deca a fost validată pentru funcția de ministru al Educației în viitorul cabinet Marcel Ciolacu de către biroul politic al PNL, potrivit G4Media.ro. Aceasta a fost singura candidată internă…
Vezi articolul

Elevii ar trebui să dezvolte la școală respectul pentru mediu și să învețe despre efectele schimbărilor climatice, începând cu anul școlar viitor. Strategia națională pentru educația pentru mediu, adoptată de Guvern, va fi transpusă în programa școlară

Strategia Națională privind Educația pentru mediu și schimbări climatice 2023-2030 a fost adoptată de Guvern miercuri. Documentul prevede că elevii de clasele primare, gimnaziu și liceu vor învăța la discipline…
Vezi articolul