Elevii să fie introduși pe lista prioritară de testare pentru COVID-19, solicită Consiliul Național al Elevilor

3.291 de vizualizări
Foto: CNE
Consiliul Național al Elevilor solicită introducerea elevilor pe lista prioritară de testare pentru COVID-19, potrivit unui comunicat primit de Edupedu.ro. “Această măsură este imperioasă în aceste momente, întrucât elevii care sunt prezenți la cursuri petrec, în medie, 6 ore pe zi în aceeași încăpere, alături de colegii lor, aflându-se într-un risc ridicat de infectare”, susțin reprezentanții elevilor.

Aceștia menționează în comunicat că, potrivit datelor furnizate de către Institutul Național de Sănătate Publică, în a cincea săptămână de școală, 12-18 octombrie, au fost înregistrate 1692 de cazuri de infectare cu SARS-CoV-2, care reprezintă o creștere cu 155%, în timp ce, raportat la numărul total de cazuri înregistrat de la începutul pandemiei până acum la segmentul de vârstă aferent elevilor și preșcolarilor (11.765), cazurile de săptămâna trecută reprezintă 14,4%.

Situația respectivă face parte dintr-o analiză Edupedu.ro: Numărul cazurilor de infectare la copii și tineri a atins un nou record în a cincea săptămână de școală: 1.692 de persoane. Reprezintă peste 14% din numărul total de infectări la grupa de vârtă 0-19 ani, de la începutul pandemiei până acum

“În același timp, multe școli nu sunt pregătite pentru tranziția către orele online la momentul de față, iar procesul de digitalizare este unul de durată, care, cel mai probabil, nu se va încheia în următoarele săptămâni. Astfel, testarea elevilor și izolarea cazurilor pozitive ar reduce posibilitatea răspândirii virusului și ar elimina necesitatea tranziției către cursurile online pentru multe unități de învățământ”, potrivit comunicatului.

„Vedem din ce în ce mai multe cazuri de COVID-19 în unitățile de învățământ. Siguranța elevilor trebuie să primeze, motiv pentru care solicităm includerea acestora pe lista prioritară de testare pentru COVID-19. Identificarea cazurilor pozitive și izolarea acestora va scădea în mod semnificativ necesitatea închiderii școlilor și a tranziției către învățământul online, pentru care multe unități de învățământ încă nu sunt pregătite.”, a declarat Rareș Voicu, președintele Consiliului Național al Elevilor.

Foto: CNE


3 comments
  1. Foarte inteligent. Isi urmeaza planul, pas cu pas. Au pus ,,consiliul elevilor” sa solicite testarea. Si cum va fi? se intreaba analfabetii functional. Adica in fiecare dimineata la intrarea in ,,scoala” fiecare vlajgan care nu-i ,,online” va fi testat, dupa ce, se intelege, i s-a luat temperatura regulamentar si i s-a fixat ,,etans” masca ,,pe figura” (vorba orbanului). Apoi, la iesire din ,,scoli” iarasi li se va face alt test (de control) ca daca cumva au fost ceva ,,rateuri” de dimineata sa poa’ sa fie ,,corectate” si in cele din urma ,,scolerul” va fi predat ,,familiei” cu obligatia acesteia, bineinteles ca sa-l introduca intr-o bula pentru ca sa fie dimineata urmatoare ,,neinfectat” la intrarea-n ,,scoala”, explica un ,,oficial’’. Sigur ca ,,instruirea” va fi cu efect abia dupa primul an de practica urmand ca urmatorul an sa se faca evaluarile comasate cu testul urmator PISA

  2. Pai asa o fi?!?! Ca daca te uiti la orice terasa vezi adolescenti nas in nas, daca mergi prin oras vezi gasti nas in nas, etc. Cum naiba numai scoala este problema?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Raportul prezidențial „Educaţia privind schimbările climatice şi mediul în şcoli sustenabile”, lansat în dezbatere publică: Se propune actualizarea programelor școlare de biologie, geografie, economie, cu noțiuni de mediu și schimbări climatice

S-a lansat în dezbatere publică a Raportului „Educația privind schimbările climatice și mediul în școli sustenabile”, elaborat de Grupul de lucru pe tema educației cu privire la schimbări climatice și…
Vezi articolul

Desființarea intrării separate pentru profesori, din școli, propusă de Consiliul Național al Elevilor pentru noul statut / Sondaj: doar un sfert din 15 mii de elevi susțin că au primit alocații forfetare pentru navetă

Consiliul Național al Elevilor (CNE) a realizat raportul anual privind implementarea statutului elevului, iar la consultare au participat cadre didactice și elevi, din mediul urban și rural și din toate…
Vezi articolul

Preşedintele Iohannis a atacat la CCR prevederea din legea educației care permite rectorilor să rămână în funcție pe viață. Articolul a fost modificat de PSD și votat de toți senatorii PNL

Preşedintele Klaus Iohannis a trimis, luni, Curţii Constituţionale a României (CCR) o sesizare de neconstituţionalitate asupra Legii privind mandatul nelimitat al rectorilor. Actul normativ, care a fost trimis la promulgare…
Vezi articolul