Elevii și-au premiat profesorii care le sunt modele la clasă și au vorbit despre nevoile și dorințele lor, la Gala SuperTeach 2022 ”Children First” 

1.671 de vizualizări
Foto: Gala SuperTeach 2022 ”CHILDREN FIRST”
60 de copii care le-au vorbit adulților despre nevoile, dorințele și visurile lor transpuse în scrisori, discursuri, întrebări adresate celor din sală și muzică și au oferit trofee profesorilor care le sunt modele la clasă, le înțeleg nevoile și care i-au determinat să iubească școala, la Gala SuperTeach 2022 ”Children First”, potrivit unui comunicat primit de Edupedu.ro.
  • Gala SuperTeach 2022 a reunit aseară, 1 iunie, offline și online, oameni de business și reprezentanți ai mediului diplomatic, reprezentanți ai aparatului guvernamental, profesori și experți în educație, elevi și părinți, se arată în comunicat. Evenimentul, aflat la cea de-a 4-a ediție, a fost dedicat copiilor și a celebrat impactul pe care profesorii cu mentalitate deschisă îl au asupra acestora, prin descoperirea și dezvoltarea potențialului fiecărui copil și dezvoltarea abilităților cu adevărat necesare pentru viitor.

Prezent la Gala SuperTeach, ministrul Educației Sorin Cîmpeanu, le-a făcut copiilor din România o promisiune: ”Promit că vom face tot ce ne stă în putere să facem școala mai atractivă și mai prietenoasă, să învățați în școală lucrurile de care aveți nevoie când intrați în viața de adult”.

Ministrul Cîmpeanu a vorbit despre schimbările profunde din educație, ce urmează să fie implementate din 2023, subliniind importanța profesorilor cu mentalitate deschisă: ”Putem avea infrastructură, putem investi în digital, table interactive, putem să avem laboratoare și un curriculum așa cum ne dorim cu toții care să conducă spre învățământul bazat pe competențe. Dar fără profesori pregătiți degeaba vom încerca să schimbăm lucrurile, dumneavoastră sunteți cei care veți face adevăratele schimbări. Ne bazăm pe dumneavoastră că veți transmite mesajul și colegilor de cancelarie”.

Sorin Costreie, consilier de stat în cadrul Cancelariei prim-ministrului, a transmis mesajul premierului României către comunitatea SuperTeach, arătând, printre altele, că ”pentru ca educația să devină vehicul pentru transmiterea de valori fundamentale, este important ca alături de competențe specifice domeniilor de studiu, să se regăsească și competențe transversale care sprijină tinerii în dezvoltarea gândirii critice, cetățeniei active și incluziunii sociale, în însușirea abilităților digitale, de antreprenoriat și de dezvoltare durabilă”.

Ne-am dori ca toți profesorii din România să fie premiați de elevii lor, să fie apreciați pentru cum reușesc să vadă și să dezvolte potențialul din fiecare copil. Pentru a face acest lucru, este necesar ca dascălii să fie capabili să vadă măreția din ei înșiși mai întâi, să realizeze care este impactul pe care îl au asupra elevilor și asupra dezvoltării societății și să învețe să pregătească copiii pentru viitor, nu pentru trecut”, a spus Felix Tătaru, președintele Asociației SuperTeach.

  • Evenimentul a inclus și o licitație pentru educație cu scopul strângerii de fonduri pentru susținerea comunității profesorilor cu mentalitate deschisă. Reprezentanții mediului de afaceri prezenți la eveniment au licitat pentru echipamente, experiențe sau piese vestimentare oferite de cei mai mari sportivi români, campioni naționali și olimpici, de artiști sau antreprenori.
  • În comunicat se arată că 800 de profesori au absolvit au absolvit ”Programul de formare „Mentalitate Deschisă în Educație”, creat de Institutul Arbinger din SUA, susținut în România de Institutul Dezvoltării Personale și SuperTeach, iar 51 sunt facilitatori, fiind astfel în măsură să ducă mai departe, în comunitățile locale, programul destinat dezvoltării profesorilor în direcția implementării instrumentelor de mentalitate deschisă în școală.

Despre Asociația SuperTeach

SuperTeach este un proiect inițiat de antreprenori în sprijinul profesorilor și al sistemului de educație preuniversitar.  Misiunea proiectului SuperTeach este ca profesorii să descopere și să dezvolte măreția din fiecare copil. Acest lucru este realizat prin programul „Mentalitatea Deschisă în Educație”, creat de liderul global în schimbare de mentalitate, Arbinger Institute, USA.

Citește și:
Gafă a consilierului Premierului Ciucă pe Educație, după ce a citit mesajul de 4 pagini al prim-ministrului României la un eveniment pentru profesori: Am făcut exact ce uram în școală, să citesc referate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

You May Also Like

Testele grilă la examene înseamnă creștere artificială a ratei de promovare. Simulările de BAC și Evaluare se transformă într-un experiment – Elevii critică dur Ministerul Educației

Elevii critică dur Ministerul Educației, pentru transformarea simulării examenelor într-un “experiment nefundamentat”. Introducerea a minimum 30% subiecte grilă la Evaluarea Națională și la Bacalaureat arată dorința de a crește artificial rata…
Vezi articolul