Elevii și părinții din București NU pot completa, într-un chestionar online lansat de Inspectorat, dacă profesorii nu își țin orele sau nu fac activități online

6.711 vizualizări
Chestionarul online a fost publicat pe pagina Inspectoratului Școlar al Municipiului București și conține mai multe întrebări la care elevii și părinții pot răspunde. Nici în chestionarul pentru părinți și nici în cel pentru elevi, aceștia nu au disponibilă varianta în care profesorul, învățătorul sau educatorul nu au ținut orele online, potrivit prevederilor legale. Întrebările sunt, în marea lor majoritate, despre cum se simt elevii şi părinţii în această perioadă.

Prin acest chestionar instituția aplică obligația de a cere feedback de la părinți și elevi, impusă inspectoratelor de către minister prin Ordinul prin care a fost reglementată predarea online.

Prezentul studiu este inițiat de către Inspectoratul Școlar al Municipiului București (ISMB), realizat împreună cu Centrul Municipiului București de Resurse și Asistență Educațională (CMBRAE), în conformitate cu prevederile OMEC 4135/21.04.2020, art 7 (i),” scrie în preambulul chestionarului.

Acest Articol 7, litera (i) prevede că fiecare inspectorat școlar aplică mecanisme de colectare feedback (adică aceste chestionare) în scopul luării măsurilor care să conducă la îmbunătățirea calității activităților online.

De fapt, în chestionare părinții sunt întrebați dacă doresc să iasă mai repede din această stare, la fel și elevii și profesorii, ce stări emoționale au trăit în această perioadă, dacă își organizează programul și în funcție de ce, iar două întrebări din opt sunt doar despre activitățile online. Nici măcar numele acestor chestionare nu includ cuvintele „activități online”:

Mai mulți părinți din București, precum și elevi, au semnalat Edupedu.ro situații în care profesorii nu au predat nicio oră online sau au ținut cursuri de doar câteva minute o dată sau de două ori de la începutul perioadei de închidere a școlilor.

Situația este și mai gravă acolo unde elevii sunt în clasele a VIII-a sau a XII-a și unde ar trebui să facă ore online de recapitulare pentru examenele de la Evaluarea Națională și Bacalaureat sau să rezolve testele de antrenament.

NOTĂ: Puteți semnala situațiile în care profesorii, deși au dispozitivele necesare și se pot conecta la internet, nu țin cursuri online, fie din București, fie din alte județe, în comentariile de la acest articol. Detaliile pot fi doar despre localitate, școală, clasă, disciplină. Cerem autorităților să asigure accesul la educație tuturor elevilor. 

FOTO: ISMB.ro

 

 


4 comments
 1. Pe lângă lipsa întrebărilor despre desfășurarea cursurilor online, lipsesc cu desăvârșire intrebarile referitoare la dotarea copiilor cu tooluri pe care sa si desfășurare activitatea sau cele legate de toolurile folosite pentru predare !
  Ca mai toate proiectele Ministerului si acesta este inutil din prisma utilității si a finalitatii acestor chestionare!

 2. Școala Aurel Vlaicu Fetești și Liceul Teoretic Carol I Fetești -Ialomița ,profesorii si dirigintii nu fac decât puține ore online,deși elevii dețin aparate pentru învățat on line și unitățile școlare au aplicații de învățat online.Școli cu rezultate cât de cât bune la examene, însă
  cauza reușitei nu este calitatea orelor de curs ,ci meditațiile particulare cu bani mulți din timpul celor 4 ani de studiu.Apropo ,nici înainte nu munceau cadrele didactice,decât că acum noi părinții ne -am convins și vedem noi ce ne spuneau copiii noștri ,cât de superficiali ,slabi pregătiți ,oportuniști și neimplicați sunt 75% dintre profesorii lor.Vă dați seama,ce multe note de 10 și ce viață bună vor avea copiii mei -elevii lor,dacă domnii și doamnele cadre didactice au să și dea seama cine a comentat.Mulțumim și suntem recunoscători și unor cadre didactice,pentru profesionalismul ,devotamentul și implicarea la clasa ,dar sunt prea puțini și directorii școlilor preferă neghina.

 3. Profesori care mimeaza ca lucreaza cu elevii sunt la inv.gimnazial la Sc.Aurel Vlaicu Fetesti -Ialomita.Mentionez scoala cu elevi care detin dispozitive on line pentru cursuri si cu scoala care are aplicatie de predare on line.Meditatii la greu online.

 4. La școala principesa margareta din București “cursurile online” au fost “ținute” de învățătoare sub forma de poze: foi scrise de mana cu lecții pe care le predau părinții. După posibilitățile fiecăruia. Dacă părintele nu are timp, chef sau inteligența necesară… ghinion!! vorba altui mare cadru didactic!
  Profesoara de engleza a catadicsit de doua (2) ori sa le plaseze elevilor niște exerciții oarecare. Prin comparație, profesorul de sport și cel de religie au trimis niște exerciții pentru elevi de trei (3) ori.
  Dumnezeu cu mila!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Olimpiadele să fie organizate online de societățile științifice – apelul lansat de Societatea de Științe Matematice din România: “Nu putem lăsa deoparte pregătirea de excelență a copiilor dotați”

Olimpiadele școlare trebuie organizate și anul acesta, iar în condițiile în care Ministerul Educației a renunțat la susținerea lor în formatul prevăzut de legea educației, atunci ele trebuie desfășurate “cel…
Vezi articolul
Ghidul pentru gimnaziu și liceu

Raport oficial: Părerea prietenilor contează cel mai mult în alegerea liceului pentru aproape 40% din elevii din București care acum se înscriu la admitere. Sfaturile profesorilor, luate în considerare doar de 1 din 10 adolescenți. Top 10 cele mai căutate licee

Pentru aproape 40% din elevii claselor a VIII-a contează părerea prietenilor în consultarea referitoare la alegerea liceului, iar pe ultimul loc s-a aflat consilierul școlar, potrivit unui studiu privind opțiunile…
Vezi articolul

DOCUMENT Curtea Constituțională motivează decizia ca titlul de doctor să poată fi retras doar dacă “nu a intrat în circuitul civil”: Anularea tezelor intrate în circuit civil poate fi făcută legal doar prin instanța judecătorească / CCR: Cele stabilite de comisia de doctorat care acordă titlul “nu pot fi reexaminate de o altă comisie”

Un titlu de doctor, intrat în circuit civil și care a produs efecte juridice, poate fi “desființat” prin anulare, care poate fi făcută doar prin instanță judecătorească, deoarece “nu poate…
Vezi articolul

Elevii vor veni la școală prin rotație, în clasele în care peste jumătate din copiii din ani terminali vor prezență fizică la ore. Cîmpeanu, cu privire la elevii care stau acasă: Am transmis în sistem obligativitatea accesului la educație și vom reveni cu precizări

În clasele de-a VIII-a și a XII-a în care toți elevii vor vrea să vină fizic la școală, în localitățile care au intrat în scenariul roșu, “se vor lua măsuri…
Vezi articolul