Elevii vaccinați din clasa a VI-a nu pot reveni cu prezență fizică la școală din cauza unei reglementări din ordinul comun, spun părinții. Sorin Ion: La prima modificare a ordinului comun, săptămâna viitoare, voi propune să luăm în considerare petițiile

14.306 vizualizări
Foto: © Dreamstime.com
Copiii de 12 ani vaccinați, dar care sunt în clasa a VI-a, nu se pot întoarce cu prezență fizică la școală fiindcă în ordinul comun scrie că doar de la clasa a VII-a în sus se aplică regula revenirii celor vaccinați. Situația a fost semnalată de mai mulți părinți la Ministerul Educației, iar la începutul săptămânii viitoare urmează o revizuirea a ordinului comun Educație-Sănătate unde vor fi luate în calcul și aceste sesizări, a declarat pentru Edupedu.ro secretarul de stat Sorin Ion.

„Am primit două petiții, da, la prima modificare a ordinului comun, putem să ne gândim și la situația aceasta. Eu voi propune lucrul acesta. Probabil că atunci când s-a scris ordinul comun s-a considerat la modul general că dacă ai 12 ani, ești în clasa a VII-a”, a spus Sorin Ion.

Mai exact, părinții au semnalat o posibilă discriminare a elevilor de 12 ani din clasa a VI-a față de colegii lor de aceeași vârstă din clasele a VII-a, însă Csaba Asztalos, președintele Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD), spune că cel mai probabil a fost o măsură logistică a ministerului în care a primat siguranța sanitară a celor de 11 ani, care nu au încă opțiunea de a se vaccina împotriva SARS-CoV-2.

„Cred că au luat un criteriu statistic, adică elevii de 12 ani sunt în clasa a VII-a, în mod normal, și mai este un aspect aici – elevii din clasa a VI-a care au 11 ani și nu se pot vaccina. Probabil că s-au gândit la un element de protecție, siguranța sanitară a elevilor care nu au împlinit 12 ani. Nu am primit sesizări de discriminare pe tema asta, nici nu aș folosi cuvântul de discriminare aici, cât necesitatea de a-l proteja pe acela care nu a împlinit vârsta de vaccinare, eu așa interpretez”, a spus Asztalos pentru Edupedu.ro.

Ce scrie în ordinul comun nr. 5338:

„Prin excepție de la prevederile alin (1), elevii claselor VII-XII/XIII, vaccinați împotriva virusului SARS-CoV-2, pentru care au trecut cel puțin 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, precum și elevii care au fost confirmați pozitiv pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 în ultimele 180 de zile, dar pentru care au trecut mai mult de 14 zile de la data testului pozitiv, pot continua cursurile cu prezență fizică”.

Foto: © Eakrin RasadonyindeeDreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


3 comments
  1. Corect.Eu am fetita in clasa a v a ,a implinit 12 ani pe 2 noiembrie si pe 4 noiembrie s-a vaccinat deoarece nu-si mai doreste scoala online.

  2. Dar ce legatura are?? Avem in Romania criteriu de intoarcere la scoala dupa vaccinarea elevilor? De unde ati scos tampenia asta??

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Președintele interimar al USR, Cătălin Drulă, către ministrul Cîmpeanu: “Sunteți întruchiparea perfectă a unui amestec între nepăsarea lui Iohannis și cinismul securiștilor cu doctorate falsificate” / “Mi-e foarte clar, educația va merge doar în jos”

“Sunteți la locul dumneavoastră, adică ministru al Educației în Guvernul României, doar din două perspective: sunteți în subordinea unui plagiator – deci pentru asta vă potriviți acolo – și sunteți…
Vezi articolul

Experții americani solicită prudență cu privire la administrarea vaccinului Covid copiilor. Ei spun că boala se dezvoltă diferit la aceștia și nu pot fi luate în considerare studiile realizate pe adulți. Marea Britanie a interzis testarea vaccinurilor pe minori

Copiii nu ar trebui să primească un vaccin Covid-19 până când nu există mai multe date pentru a avea certitudinea că este sigur, au avertizat experții Autorității de reglementare din…
Vezi articolul
instrumente de predare la scoala

Clasele de-a V-a se reduc la maximum 29 de elevi, până la 1 septembrie. Ce copii pleacă din clasele aglomerate? „Lăsăm la latitudinea școlilor formarea efectivelor” – secretarul de stat responsabil cu învățământul preuniversitar

Numărul elevilor din clasele a V-a va fi redus până la 1 septembrie la maximum 29 de copii per clasă, așa cum prevede legea educației modificată de Parlament în urmă…
Vezi articolul

La granița dintre realitate și filtre / Psiholog: Lucrurile ar putea fi îmbunătățite prin educație, prin dezvoltarea gândirii critice, utilizarea unor surse științifice, verificarea informațiilor și, foarte important, prin relaționare reală

Mulți copii care folosesc rețelele de socializare sunt la curent cu unele pericole: știu să ignore necunoscuții, să nu dea click pe link-urile care pot ascunde un virus și să…
Vezi articolul