Emilia Șercan reclamă că a solicitat să studieze teza de doctorat a lui Mircea Geoană, iar Adrian Cioroianu a făcut publică această informație prin prisma funcției sale de director al Bibliotecii Naționale: „O mârșăvie incalificabilă”

1.054 de vizualizări
Foto: INQUAM Photos / Octav Ganea
După ce jurnalista Emilia Șercan a relatat miercuri că în sălile de lectură ale Bibliotecii Naționale cititorii sunt nevoiți să stea cu gecile pe ei, la temperaturi de 16,6 grade, ea a fost criticată de directorul Adrian Cioroianu pe contul de Facebook. Cioroianu i-a reproșat jurnalistei în termeni nu foarte eleganți că produce „fake news”, și că problema temperaturii nu are legătură cu mandatul său de director, scrie G4Media.ro.

Emilia Șercan reclamă acum că directorul Bibliotecii Naționale, Adrian Cioroianu, ar fi făcut un lucru incalificabil, dezvăluind o informație care nu era destinată publicului, respectiv faptul că jurnalista a solicitat să studieze teza de doctorat a secretarului adjunct al NATO, Mircea Geoană.

„Adrian Cioroianu face astăzi un lucru incalificabil, de o mârșăvie inimaginabilă: dezvăluie o informație pe care a obținut-o prin prisma funcției de director al Bibliotecii Naționale și o face publică, deși acea informație nu este o informație publică și nici destinată publicității. Este vorba despre faptul că am solicitat studierea tezei de doctorat a lui Mircea Geoană”, scrie Emilia Șercan.

Ea arată că prin faptul că Cioroianu expune public această informație este vulnerabilizată și expusă public, cu atât mai multe cu cât este de notorietate faptul că „din cauza dezvăluirilor sale despre plagiatele în tezele de doctorat ale unor politicieni sau demnitari a fost amenințată cu moartea, discreditată public, dar și ținta unui kompromat”.

Citește articolul complet pe G4Media.ro.


9 comments
 1. Dar în postarea directorului Bibliotecii nu apare nimic legat de teza de doctorat, ci doar de o lucrare. Sau nu am văzut eu tot mesajul?

 2. mă întreb ce studii are această jurnalistă și dacă este în măsură să “studieze ” o teză de doctorat?. Nu am auzit de ea și poate este din generația nouă de jurnaliști, care sunt plătiți după numărul de prostii debitate. În România chiar oricine are drepturi să verifice orice?

  1. Daca aperi plagiatorii notorii, cu sau fără epoleți, este treaba ta, dar Emilia Șercan a câștigat simpatia tuturor românilor care vor o țară normală, nu o țară condusă de o gașcă de infractori.

 3. Dacă teza de doctorat a respectat în momentul susținerii criteriile academice este absolut tardiv să fie supusă unei analize în momentul de față dacă criteriile au fost actualizate. Prin urmare nu cred ca domnul Cioroianu a greșit cu ceva.

  1. Adica daca este copiata teza si la vremea respectiva se fura pe rupte , hotul este doctor si beneficiaza de toate drepturile in continuare ?
   Noaptea mintii!!!!

  2. Cioroianu este un oltean arogant, de asta nu s-a lipit nici o femeie de el. Oricare lucrare trebuie analizata indiferent de anul in care a fost elaborată. Nu exista prescriere din acest punct de vedere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Sorin Ion, secretar de stat la Educație: De foarte multă vreme și pe nedrept învățământul profesional a fost privit cumva ca un refugiu al eșecului. Pe de altă parte, însă, întreaga societate reclamă faptul că nu avem meseriași

De foarte multă vreme și pe nedrept învățământul profesional a fost privit cumva ca un refugiu al eșecului, a declarat Sorin Ion, secretar de stat pentru învățământul preunivesitar, într-o emisiune…
Vezi articolul

Studenții să poată contesta evaluările orale, să fie eliminat pragul minim de pagini pentru suportul de curs, să fie reglementată utilizarea resurselor electronice și a inteligenței artificiale în universitate – propunerile alianței organizațiilor studențești ANOSR pentru noul Cod al drepturilor studentului

Mobilitatea studenților, evaluarea lor, suporturile de curs, resursele electronice și utilizarea inteligenței artificiale în activitatea academică se numără printre temele atinse în propunerile de actualizare a drepturilor studenților, înaintate de…
Vezi articolul

Lovitură pentru familiile care își duceau copiii la peste 300 de after school-uri private: acestea nu mai pot fi organizate în aceeași clădire cu grădinițe private. Christian Comșa, Asociația Școlilor Particulare: Normele vin foarte târziu, s-au făcut investiții, s-au înscris copiii la after

Peste 300 de after school-uri private nu mai pot funcționa în acest an școlar, pentru că erau organizate în spații comune cu grădinițe private. Interdicția apare cu doar două săptămâni…
Vezi articolul