Emilia Șercan reclamă că a solicitat să studieze teza de doctorat a lui Mircea Geoană, iar Adrian Cioroianu a făcut publică această informație prin prisma funcției sale de director al Bibliotecii Naționale: „O mârșăvie incalificabilă”

1.052 de vizualizări
Foto: INQUAM Photos / Octav Ganea
După ce jurnalista Emilia Șercan a relatat miercuri că în sălile de lectură ale Bibliotecii Naționale cititorii sunt nevoiți să stea cu gecile pe ei, la temperaturi de 16,6 grade, ea a fost criticată de directorul Adrian Cioroianu pe contul de Facebook. Cioroianu i-a reproșat jurnalistei în termeni nu foarte eleganți că produce „fake news”, și că problema temperaturii nu are legătură cu mandatul său de director, scrie G4Media.ro.

Emilia Șercan reclamă acum că directorul Bibliotecii Naționale, Adrian Cioroianu, ar fi făcut un lucru incalificabil, dezvăluind o informație care nu era destinată publicului, respectiv faptul că jurnalista a solicitat să studieze teza de doctorat a secretarului adjunct al NATO, Mircea Geoană.

„Adrian Cioroianu face astăzi un lucru incalificabil, de o mârșăvie inimaginabilă: dezvăluie o informație pe care a obținut-o prin prisma funcției de director al Bibliotecii Naționale și o face publică, deși acea informație nu este o informație publică și nici destinată publicității. Este vorba despre faptul că am solicitat studierea tezei de doctorat a lui Mircea Geoană”, scrie Emilia Șercan.

Ea arată că prin faptul că Cioroianu expune public această informație este vulnerabilizată și expusă public, cu atât mai multe cu cât este de notorietate faptul că „din cauza dezvăluirilor sale despre plagiatele în tezele de doctorat ale unor politicieni sau demnitari a fost amenințată cu moartea, discreditată public, dar și ținta unui kompromat”.

Citește articolul complet pe G4Media.ro.


9 comments
  1. Dar în postarea directorului Bibliotecii nu apare nimic legat de teza de doctorat, ci doar de o lucrare. Sau nu am văzut eu tot mesajul?

  2. mă întreb ce studii are această jurnalistă și dacă este în măsură să “studieze ” o teză de doctorat?. Nu am auzit de ea și poate este din generația nouă de jurnaliști, care sunt plătiți după numărul de prostii debitate. În România chiar oricine are drepturi să verifice orice?

    1. Daca aperi plagiatorii notorii, cu sau fără epoleți, este treaba ta, dar Emilia Șercan a câștigat simpatia tuturor românilor care vor o țară normală, nu o țară condusă de o gașcă de infractori.

  3. Dacă teza de doctorat a respectat în momentul susținerii criteriile academice este absolut tardiv să fie supusă unei analize în momentul de față dacă criteriile au fost actualizate. Prin urmare nu cred ca domnul Cioroianu a greșit cu ceva.

    1. Adica daca este copiata teza si la vremea respectiva se fura pe rupte , hotul este doctor si beneficiaza de toate drepturile in continuare ?
      Noaptea mintii!!!!

    2. Cioroianu este un oltean arogant, de asta nu s-a lipit nici o femeie de el. Oricare lucrare trebuie analizata indiferent de anul in care a fost elaborată. Nu exista prescriere din acest punct de vedere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Lista inițială a celor 29 de proiecte eligibile pentru dezvoltarea consorțiilor regionale de învățământ dual, publicată de Ministerul Educației. Au fost acceptate 18 primării și 11 universități / Calendarul apelului a fost modificat

Lista intermediară a celor 29 de proiecte eligibile pentru dezvoltarea consorțiilor regionale de învățământ dual a fost publicată de Ministerul Educației. De menționat este că au fost acceptate 18 primăriile…
Vezi articolul

Avocatul Poporului cere Ministerului Educației să spună cum va aplica ordinul privind obligativitatea școlii online – de unde bani pentru terminale, când vor fi instruiți profesorii, ce se întâmplă la sate

Avocatul Poporului a adresat, vineri, Ministerului Educației o serie de lămuriri privind modul cum va aplica ordinul referitor la obligativitatea școlii online. Instituția spune că a primit mai multe sesizări…
Vezi articolul