Eseul cu particularitățile unei poezii de Mihai Eminescu, subiectul cel mai dificil și cu cel mai mare punctaj de la Bacalaureat, a fost identic cu cel dat anul trecut, pentru elevii de la real și tehnologic care au susținut azi examenul cu varianta de rezervă

16.175 de vizualizări
Varianta de rezervă pentru proba de Limba și literatura română la bacalaureat 2023, sesiunea august, a fost folosită de Ministerul Educației pentru câțiva elevi care au susținut examenul după-amiază, imediat ce colegii lor au ieșit din săli. Subiectul al III-lea de la această probă, pentru cei care au susținut examenul cu această variantă de rezervă, subiect în care candidații aveau de scris un eseu de 400 de cuvinte a fost același cu ceea ce au primit candidații la Bacalaureatul din august 2022 – „particularităţi ale unui text poetic studiat aparţinând lui Mihai Eminescu”.

Subiectul al III-lea are cel mai mare punctaj pentru un subiect cu o singură cerință – 30 de puncte – o treime din notă.

Din comparația subiectelor, se poate vedea că Subiectul al III-lea din varianta de rezervă 2023, august, este identic cu cel dat la varianta principală în august 2022 la același examen.

Publicăm, mai jos, subiectele date în varianta de rezervă din august 2023 pentru profilul real, filiera tehnologică și toate profilurile de la filiera vocaţională cu excepţia profilului pedagogic.

Subiectele date în varianta principală din august 2022 pentru profilul real, filiera tehnologică și toate profilurile de la filiera vocaţională cu excepţia profilului pedagogic:

Secretarul de stat Sorin Ion a declarat la TVR Info, miercuri seara, că inclusiv lucrările celor care au susținut examenul cu varianta de rezervă au fost urcate în platforma de evaluare până la ora interviului. Acesta a spus că sunt „câteva” lucrări, fără să precizeze numărul acestora.

„Absolut toate lucrările sunt încărcate în platformă, inclusiv cele câteva care au constituit subiect de rezervă. Știți că atunci când elevul are o problemă îndreptățită în urma căreia n-a putut să ajungă la examen, poate susține examenul după ora prânzului, după ce s-a terminat prima sesiune, primește alte subiecte. Inclusiv acele lucrări, în acest moment, sunt în platformă”, a declarat oficialul.


1 comment
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Numărul de ore de educație civică din Franța vor fi dublate din septembrie 2024 și elevii vor avea curs de istoria artei, anunță președintele Emmanuel Macron, care vrea și introducerea teatrului în școli: Asta dă oralitate, încredere, contact cu marile texte ale literaturii

Elevii din Franța vor studia de două ori mai multe ore de educație civică și vor avea ca noutate ore de istoria artei în orar, de la începutul anului școlar…
Vezi articolul

BREAKING UPDATE Tudorel Toader, detronat după două mandate. Contracandidatul Liviu George Maha câștigă alegerile pentru funcția de rector al Universității Cuza din Iași, într-un al doilea tur care a fost pe punctul să fie amânat / Toader invocă o „Monstruoasă coaliție”

Profesorul de economie Liviu George Maha a câștigat cele mai multe voturi în cel de-al doilea tur de scrutin pentru funcția de rector al Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași,…
Vezi articolul

Liga Studenților din Iași critică decizia premierului Ciolacu de a limita transportul studenților: Mulți tineri ar fi privați de această facilitate întrucât nu au o gară feroviară în localitatea de domiciliu

Liga Studenților din Iași critică decizia Guvernului Ciolacu de a limita transportul studenților, așa cum prevede proiectul de ordonanță al Ministerului de Finanțe. „Mulți tineri ar fi privați de această…
Vezi articolul