UNICEF: Cutremurul din Turcia și Siria se poate să fi ucis mii de copii / Organizația Mondială a Sănătății: 1,4 milioane de copii vor fi probabil afectați de dezastru

267 de vizualizări
Photo © Tolgaildun | Dreamstime.com
Cutremurul din Turcia și replicile acestuia, care au distrus numeroase clădiri în Turcia și Siria, se poate să fi cauzat moarte a mii de copii în cele două țări, a avertizat, marți, UNICEF, citată de Reuters.

Tot marți, Adelheid Marschang, ofiţerul superior pentru situaţii de urgenţă al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS). A apreciat că aproximativ 23 de milioane de persoane, inclusiv 1,4 milioane de copii, vor avea probabil de suferit în Turcia şi Siria în urma cutremurului şi a replicilor sale care au transformat în ruine mii de clădiri, relatează The Guardian, citat de News.ro și preluat de G4Media.ro.

Potrivit Reuters, purtătorul de cuvânt al UNICEF, James Elder, care a făcut aprecierIle cu privire la numărul de victime în rândul copiilor atunci când a făcut declarații la Geneva, în cursul zilei de marți. El a spus, însă, că organizația nu poate stabili un bilanț clar al deceselor în rândul copiilor.

Anterior, UNICEF atrăgea atenția asupra riscurilor cu care se confruntă copiii din Turcia și Siria, în urma dezastrului cauzat de cutremur.

În Turcia, școlile au fost închise în toată țara până pe 13 februarie, conform unui anunț făcut de ministrul de resort.

Photo 268590149 © Tolgaildun | Dreamstime.com /  Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Bibliotecile publice pot aplica până la 31 ianuarie 2024 pentru runda a doua a programului de digitalizare, prin fonduri PNRR, în valoare de peste 16 milioane de euro. În județele unde nu există un consorțiu, bibliotecile se pot conecta la unele deja existente

Bibliotecile publice au termen până pe 31 ianuarie 2024 să aplice în cadrul celui de-al doilea apel pentru digitalizarea bibliotecilor publice lansat de Ministerul Cercetării în octombrie anul trecut. Suma…
Vezi articolul

Testarea cu teste rapide antigen clasice rămâne o opțiune pentru copiii care merg la școală / Astăzi sau mâine va fi redactată forma finală a ordinului comun cu Ministerul Educației – ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă

Testarea cu teste rapide antigen clasice, prin exudat nazofaringian, rămâne o opțiune pentru copiii care merg la școală, iar în cazul testelor din salivă, „rezultatul pozitiv al unui test în…
Vezi articolul

Elevii care dau admitere la clasa a V-a pentru clasele cu predare într-o limbă străină intensiv/bilingv nu pot aplica la mai multe școli, ca până acum, după ce Ministerul a decis că subiectele sunt unice și se dau în aceeași zi / Mâine, 9 iunie, este examenul pentru clasele de limba engleză

Un ordin de ministru publicat în Monitorul Oficial în luna aprilie, stabilește că “testul de competențe lingvistice pentru admiterea în clasa a V-a la clasele cu predare într-o limbă străină…
Vezi articolul

Supravegherea permanentă în clase, prin camere audio-video, se poate face de către școli cu „acordul majoritar” al părinților și doar consultarea profesorilor, prevede forma proiectului de ordonanță de urgență modificată de Ministerul Educației după mai bine de două luni de consultări și dezbateri

Supravegherea permanentă a elevilor și profesori în sălile de clase prin camere audio-video instalate la decizia conducerii școlilor se va putea face cu „acordul majoritar” al părinților și consultarea și…
Vezi articolul