Eseul cu particularitățile unei poezii de Mihai Eminescu, subiectul cel mai dificil și cu cel mai mare punctaj de la Bacalaureat, a fost identic cu cel dat anul trecut, pentru elevii de la real și tehnologic care au susținut azi examenul cu varianta de rezervă

16.181 de vizualizări
Varianta de rezervă pentru proba de Limba și literatura română la bacalaureat 2023, sesiunea august, a fost folosită de Ministerul Educației pentru câțiva elevi care au susținut examenul după-amiază, imediat ce colegii lor au ieșit din săli. Subiectul al III-lea de la această probă, pentru cei care au susținut examenul cu această variantă de rezervă, subiect în care candidații aveau de scris un eseu de 400 de cuvinte a fost același cu ceea ce au primit candidații la Bacalaureatul din august 2022 – „particularităţi ale unui text poetic studiat aparţinând lui Mihai Eminescu”.

Subiectul al III-lea are cel mai mare punctaj pentru un subiect cu o singură cerință – 30 de puncte – o treime din notă.

Din comparația subiectelor, se poate vedea că Subiectul al III-lea din varianta de rezervă 2023, august, este identic cu cel dat la varianta principală în august 2022 la același examen.

Publicăm, mai jos, subiectele date în varianta de rezervă din august 2023 pentru profilul real, filiera tehnologică și toate profilurile de la filiera vocaţională cu excepţia profilului pedagogic.

Subiectele date în varianta principală din august 2022 pentru profilul real, filiera tehnologică și toate profilurile de la filiera vocaţională cu excepţia profilului pedagogic:

Secretarul de stat Sorin Ion a declarat la TVR Info, miercuri seara, că inclusiv lucrările celor care au susținut examenul cu varianta de rezervă au fost urcate în platforma de evaluare până la ora interviului. Acesta a spus că sunt „câteva” lucrări, fără să precizeze numărul acestora.

„Absolut toate lucrările sunt încărcate în platformă, inclusiv cele câteva care au constituit subiect de rezervă. Știți că atunci când elevul are o problemă îndreptățită în urma căreia n-a putut să ajungă la examen, poate susține examenul după ora prânzului, după ce s-a terminat prima sesiune, primește alte subiecte. Inclusiv acele lucrări, în acest moment, sunt în platformă”, a declarat oficialul.


1 comment
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Profesorul Dorin Stănescu, vicepreşedintele Societăţii de Ştiinţe Istorice din România: Avem nevoie de site-uri dedicate ca să predăm modern istoria / Oficialii „aruncă niște cuvinte”, pentru a „da cumva vina pe profesori” / Despre predarea după dictare: s-ar „practica peste tot”

Profesorul Dorin Stănescu acuză oficialii din Educație că preferă să schimbe direcția dezbaterilor pentru noile planuri-cadru pentru liceu „pentru a da cumva vina pe profesori”, în loc să ofere soluții…
Vezi articolul

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, și ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, au discutat cu rectorii universităților de stat și private pentru „dezvoltarea Bucureștiului ca important centru academic”. Pe lista discuțiilor: terenuri sau clădiri pentru cursuri, festival și muzeu al universităților

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, şi ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, au discutat luni pe tema colaborării pentru dezvoltarea Bucureştiului ca important centru academic, transmite Agerpres. Cei doi oficiali s-au…
Vezi articolul

Demiteri în criza guvernamentală: premierul PNL Florin Cîțu i-a eliberat din funcție pe secretarul de stat Cristian Litan de la Ministerul Cercetării și subsecretarul de stat Tudor Oprea de la Ministerul Educației, propuși de USR-PLUS

Secretarul de stat Cristian Litan de la Ministerul Cercetării, Inovării și Diigtalizării (MCID) și subsecretarul de stat Tudor Oprea de la Ministerul Educației se numără printre oficialii din ministere propuși…
Vezi articolul

Înlocuirea alocării a 6% din PIB pentru Educație cu 15% din cheltuielile din Bugetul General Consolidat reprezintă, în esență, o scădere a angajamentului finanțării educației – Salvați Copiii

Înlocuirea alocării a 6% din PIB pentru Educație cu 15% din cheltuielile din Bugetul General Consolidat reprezintă, în esență, o scădere a angajamentului finanțării educației, susține organizația Salvați Copiii România,…
Vezi articolul