Estimez că în următorii doi ani, maximum 3 ani, în România nu va mai exista nici o școală care să aibă un grup sanitar neconform, spune ministrul Educației / Sorin Cîmpeanu dă vina pe autoritățile locale care nu folosesc banii alocați de Guvern pentru a face toalete în școli

474 de vizualizări
Foto: captură – Digi24.ro
În cadrul conferinței de presă, Sorin Cîmpeanu a fost întrebat de numărul de școli care nu au autorizații, în contextul în care școala începe în mai puțin de 2 săptămâni. În privința grupurilor sanitare conforme, ministrul a precizat că autoritățile locale sunt cele responsabile.

Sorin Cîmpeanu a spus că autoritățile locale nu cheltuie banii alocați și virați de minister pentru a rezolva această problemă a grupurilor sanitare conforme.

“În momentul de față, dacă autoritățile locale folosesc bugetele alocate de la Ministerul Educației, vom rămâne cu 99 de școli exceptând acele școli care sunt structuri care au un număr foarte mic de elevi și care în mod evident au probleme din perspectiva viabilității. Altfel spus, estimez, că în următorii doi ani, maximum trei ani, în România nu va mai exista nici o școală care să aibă un grup sanitar neconform, maximum trei ani, probabil doi ani. Diferența dintre 2 și 3 ani depinde de modul în care înțeleg autoritățile locale să se implice și au capacitatea administrativă să folosească fondurile puse la dispoziție mai mult decât în anii anteriori. În 2021 mai mult de două treimi din bugetul educației pus la dispoziție pentru asigurarea conformității toaletelor din școli grupurilor sanitare, s-au întors înapoi la buget pentru că autoritățile locale nu am putut să organizeze procedurile de licitații pentru a finaliza contractele”, a spus ministrul.

Amintim, în luna mai, a fost publicată în Monitorul Oficial, hotărârea de guvern prin care sunt alocați circa 10 milioane de lei pentru amenajarea de grupuri sanitare într-un număr de 126 de unități de învățământ.

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Daniel David, despre examenul dublu de admitere la liceu: Eu nu sunt atât de împotriva acestui lucru. Ar trebui să fie mai întâi Evaluarea Națională și apoi acea testare, ca o a doua șansă pentru copiii cu performanță slabă

Examenul de admitere la liceu pentru absolvenții de clasa a VIII-a, care ar urma să fie susținut pentru prima dată în anul 2027 la liceele care doresc să-l organizeze pentru…
Vezi articolul

Liderul sindical Simion Hăncescu: Dacă profesorul spune că elevul e bun să meargă la profesională, părintele spune „nu, eu nu vreau să-l fac muncitor, vreau să-l fac domn, vreau să-l fac avocat”. Este o greşeală mare pe care o fac părinţii legat de această orientare

„Dacă profesorul spune că elevul e bun să meargă la profesională, părintele spune „nu, eu nu vreau să-l fac muncitor, vreau să-l fac domn, vreau să-l fac avocat””, a declarat…
Vezi articolul