Etapa națională a Olimpiadei de Matematică – ONM 2024 începe marți, 2 aprilie, la Huși și Târgu Mureș, pentru clasele VII-VIII și de liceu. Aproape 600 de elevi calificați la ediția 74 a ONM

5.352 de vizualizări
Foto: © Frimufilms | Dreamstime.com
Aproape 600 de elevi calificați la etapa națională a Olimpiadei Naționale de Matematică (ONM) sunt așteptați la Huși sau Târgu Mureș de marți, 2 aprilie, timp de 5 zile, potrivit calendarului olimpiadelor școlare 2024 și anunțurilor făcute de organizatori.

Elevii de clasele VII-VIII, care vor merge la Huși, vor fi cazați la o pensiune (4 județe) și la căminele a două licee din oraș, conform organizatorilor.

La Târgu Mureș, elevii de liceu vor fi cazați în două hoteluri de 4 stele și sunt așteptați să sosească în oraș marți după-amiază, potrivit informațiilor de la organizatori.

La clasele VII-VIII sunt 197 de participanți, iar la clasele IX-XII câte circa 95 de participanți, în total 361 – la liceu, după cum arată datele afișate pe site-urile create pentru evenimente.

Elevii de clasele V-VI sunt așteptați la etapa națională în luna mai, mai târziu, mai exact pe 9-12 mai, tot la Vaslui, prevede calendarul olimpiadelor școlare 2024.

Edupedu.ro va reveni cu subiectele și baremele de la Olimpiada Națională de Matematică (ONM) 2024 atunci când vor fi afișate online de organizatori.

Elevii pot primi premii de până la 1.000 de lei – pentru locul I

Potrivit Ordonanței de Urgență (OUG) 69/2022, „cuantumul minim al stimulentelor financiare pentru elevii care obțin performanțe la olimpiadele naționale este diferențiat, după cum urmează:

a) pentru premiul I – 1.000 de lei;
b) pentru premiul al II-lea – 700 de lei;
c) pentru premiul al III-lea – 500 de lei;
d) pentru mențiuni – 300 de lei”.

Problemele și soluțiile de corectare pentru clasele V-XII au fost publicate de Societatea de Științe Matematice duminică, 10 martie, după proba județeană 2024 și prezentate de Edupedu.ro aici.

Lista cu punctajele de după contestații și elevii calificați la etapa națională a fost publicată în urmă cu două săptămâni de Societatea de Științe Matematice (SSMR).

Iată subiectele și baremele de anul școlar trecut, de la naționala de Matematică:

Foto: © Frimufilms | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.


3 comments
  1. Buna ziua! Este un haos la Husi! Un val de contestații cu privire la modul în care au fost corectate lucrările copiilor. Peste 140 de copii au depus contestații…Copii care au rezolvat exercițiile și problemele prin alte moduri si au ajuns la rezultatul corect, dar nu li s-a acordat punctajul corespunzător. Numărul acesta mare de contestații ridică mari semne de întrebare cu privire la calitatea evaluării lucrărilor! S-au corectat lucrările “cu picioarele”! Își bat joc de sufletele unor copii, copii care muncesc ani mulți pentru a ajunge la un asemenea nivel! Cum se frâng astfel niște aripi?! Dezastru la Huși!…Copii cărora le vine rău asteptând cu orele să intre să-și vizualizeze lucrările, ambulanțe, părinți disperați, evaluare praf!… Așa poate fi catalogată Olimpiada Națională de Matematică de anul acesta, organizată la Huși! Jalnic!…

  2. Ce stire!!!!!!Ce hotel de 4 stele este la Husi? Oamenii de acolo,cu toata bunavointa din lume, nu au nici hotel de 2 stele! Ce ma deranjează pe mine e alt aspect ! Copiii care locuiesc la caminele unde se vor caza copiii, unde au fost dusi? S au mutat cu toate bagajele???? Ar fi inpardonabil! Asa saraca e tara asta de nu i poate aduna pe toti copiii ,de la cl a 5 a,la cl a 12, in același loc? Cei din minister … conștientizați cand de important e exemplul dat de un olim de cl a 11, a 12.a…pt unul mic de cl a 5 a? Evident, va place doar sa va laudati cu rezultatele obținute de geniile Romaniei. Sa stati voi la caminul liceului Cuva Voda. Geniile sa stea la hotel de 4 stele!

  3. Regulamentul pentru engleză clasa a X-a , secțiunea “B” este complet lipsit de transparență iar evaluarea elevilor ține cont de telefoanele primite pentru “sprijinul” beizadelelor politicienilor , procurorilor și altor pile de la inspectoratele școlare ! Se plătesc polițe inclusiv între profesori iar cei care au de suferit sunt tot elevii ! În mod normal , ar trebui că probele orale sa fie înregistrate , să poată fi audiate de elevii “ostracizații” , împreună cu un cadru didactic de specialitate ! E vorba despre MERITOCRAȚIE , stimabililor subordonați ai d-nei ministru !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Burse de studiu la liceu în SUA: Liceenii din România se pot înscrie pentru bursa Future Leaders Exchange Program (FLEX) până pe 15 octombrie, pentru a învăța la un liceu american și a locui la o familie americană în anul școlar viitor

Liceenii din România se pot înscrie pentru bursa Future Leaders Exchange Program (FLEX) 2022-2023, până pe 15 octombrie, potrivit unui comunicat al Ambasadei Statelor Unite în România și American Councils…
Vezi articolul

OFICIAL Programul „Săptămâna verde” primește 100 de milioane de lei din Fondul pentru mediu, pentru 2024 și 2025, echivalentul a 5 covrigi și jumătate per elev. Inspectoratele școlare și școlile răspund de utilizarea banilor

Pentru programul „Săptămâna verde” se alocă suma de 100 de milioane de lei din Fondul pentru mediu, potrivit unei hotărâri publicate în Monitorul Oficial. Este vorba despre hotărârea nr. 314…
Vezi articolul

Emisiunea TVR în care a fost întrebat “cum să facem ca plagiatele să nu mai poată fi folosite în scopuri politice, cum s-a întâmplat în cazul domnului premier Ciucă?” – contorizată de ministrul Cîmpeanu drept una dintre dezbaterile pentru legile educației

Emisiunea TVR de marți dimineață, în care și-a expus principalele mesaje cu privire la proiectele de legi ale educației și în care a fost întrebat despre o soluție ca “plagiatele…
Vezi articolul