Eurostat: România va pierde 5,8 milioane de locuitori până în 2080, dacă migrația continuă să fie ridicată

3.319 vizualizări
Foto: Freepik.com
Proiecția populației României, făcută de Eurostat, arată că pe 1 ianuarie 2020, adică anul viitor, România va ajunge la 19 milioane de locuitori și e posibil să scadă sub 19 milioane de locuitori până la finalul anului. În anul 2080, în scenariul de bază luat în calcul de Eurostat, populația va ajunge la 14,5 milioane de locuitori. În scenariul în care migrația va fi una ridicată, populația ar urma să ajungă la 14 milioane de locuitori în 2080.

În prezent, migrația înseamnă că peste 200 de mii de români pleacă anual în străinătate. Anul 2017 a atins maximul ultimilor 7 ani la capitolul migrație temporară, cu 219 mii de persoane plecate peste hotare.

Scenariile luate în calcul de către Eurostat arată că diferența între prognoza de bază și cea cu migrație intensă ar fi de circa 500 de mii de persoane la nivelul anului 2080. În ambele scenarii, în următorii 15 ani (până în 2030), România va pierde între 1,8 și 2,2 milioane de locuitori față de anul 2015. Raportat la 2080, pierderea ar fi între 5,3 și 5,8 milioane de locuitori

SURSA: Edupedu.ro

 

 

Natalitatea va scădea încontinuu

Potrivit datelor Eurostat, populația de vârsta până într-un an (adică nou-născuții) va scădea de la 191.867 de persoane, câte erau în 2015, la 151.253 de persoane în 2080. Asta înseamnă o scădere cu 21%.

FOTO: Designed by Yanalya


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Rezultate Admitere Liceu 2024 au fost publicate. Elevii au aflat în ce licee au fost repartizați, după media la Evaluarea Națională și opțiunile alese cu părinții și diriginții – UPDATE

Repartizarea computerizată în clasa a IX-a are loc miercuri, 24 iulie, conform calendarului oficial. Până luni, 22 iulie, elevii, profesorii diriginți și părinții au completat opțiunile în fișele de admitere…
Vezi articolul
Programa școlară

OFICIAL Regula 1+1 = 3 doar în comunicarea relațională poate fi aplicată la clasele primare, din anul școlar 2024-2025 / „Design thinking”, „Ora de știut”, „Realitatea din spatele ficțiunii” și „Scriere creativă”, printre disciplinele pe care elevii le pot alege din oferta școlii

Din anul școlar 2024-2025, elevii de clasele a II-a, a III-a și a IV-a pot studia disciplina opțională „Comunicare relațională”, iar cei de gimnaziu pot alege disciplinele „Realitatea din spatele…
Vezi articolul

OFICIAL Elevii nu vor primi testele de salivă pentru testările de săptămâna viitoare. Raed Arafat a explicat graficul de livrare, iar cele 7 milioane de teste care mai sunt disponibile ar ajunge în școli abia în săptămâna Crăciunului

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență mai are de livrat 7 milioane de teste pe bază de salivă în școli, iar acestea sunt programate în perioada 17 (vineri) – 21…
Vezi articolul

Asociația Editorilor din România – semnal de alarmă după alocarea a 2,1% din PIB pentru Ministerul Educației: “Devine evident de ce piața de carte din România este cea mai mică din întreaga Uniune Europeană”

“Suntem convinși că există o corelație clară între sumele tot mai mici pe care Educația le primește de la autorități și calitatea în scădere a absolvenților din învățământul românesc”, apreciază…
Vezi articolul

Planul de Redresare, publicat de Guvern: Adaptarea curriculumului pentru învățarea în mediul virtual și digitalizarea proceselor și conținuturilor în educație, două dintre măsurile pentru care România educată primește 4 mld. euro până în 2026

Guvernul a publicat astăzi Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), care prevede pentru Educație adaptarea curriculumului pentru învățarea în mediul virtual și digitalizarea proceselor și conținuturilor din programele școlare,…
Vezi articolul