Evaluare Națională 2022. Varianta de rezervă la Limba Română, publicată de Ministerul Educației

20.445 de vizualizări
Foto: © Lisa F. Young | Dreamstime.com
Varianta de rezervă la proba scrisă de Limba Română din cadrul Evaluării Naționale 2022 a fost publicată de Ministerul Educației. Amintim că elevii de la Şcoala Gimnazială din comuna Predeşti au fost chemați ieri după-amiază să reia proba cu subiecte de rezervă, deoarece primiseră subiectele pentru şcolile care studiază în limba maghiară.
  • Procedura prevede ca să fie extrasă și o variantă de rezervă pentru a fi folosită în cazurile excepționale sau pentru eventuale incidente.

Publicăm mai jos varianta de rezervă:

Varianta de rezervă la Limba Română în format pdf.:

Baremul pentru varianta de rezervă la Limba Română:

Varianta de rezervă – Limba și literatura română pentru școlile și secțiile cu predare în limba maghiară:

Barem varianta de rezervă – Limba și literatura română pentru școlile și secțiile cu predare în limba maghiară:

Ministrul Educației a declarat ieri că subiectele date la proba de Limba română la Evaluarea Națională 2022 “sunt adecvate testelor PISA, deci sunt asemănătoare cu testele PISA”: „Mă bucur că subiectele au fost considerate accesibile, deși nu sunt atât de simple pe cât acuză unii. Ele sunt adecvate perioadei pe care elevii au traversat-o fără voia lor. De asemenea, ele sunt adecvate testelor PISA, deci sunt asemănătoare cu testele PISA.” Mai multe detalii aici

Joi, 16 iunie, se va desfășura proba la Matematică, iar vineri, 17 iunie, va avea loc proba la Limba și literatura maternă.

Primele rezultate vor fi afișate joi, 23 iunie, până la ora 14:00. Contestațiile pot fi depuse în zilele de 23 iunie (în intervalul orar 16:00 – 19:00) și 24 iunie (în intervalul orar 8:00 – 12:00). Acestea pot fi transmise și prin mijloace electronice.

Foto: © Lisa F. Young | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

DOCUMENT Elevii din școlile speciale, trimiși în online la fel ca cei din școlile de masă. Mama unui copil cu autism: „Este absurd să ceri abilități digitale de la un copil cu handicap grav”

Ministerul Sănătății a respins solicitarea Ministerului Educației de a deschide școlile speciale și de a le permite copiilor de aici să vină fizic la ore, indiferent de scenariu. „Este absurd…
Vezi articolul