Noaptea Privighetorilor în Grădina Botanică – Eveniment inedit pentru copii, duminică în București

324 de vizualizări
Societatea Ornitologică Română organizează duminică, 9 iunie, evenimentul Noaptea Privighetorilor la București – un ”duel muzical” dintre oameni și păsări ce va avea loc în Grădina Botanică Dimitrie Brândză, cu începere de la ora 16.

„Rețeta evenimentului este simplă și de efect. Avem două concerte și multă relaxare. Primul concert este cel al păsărilor cântătoare din orașe – de la pițigoi la mierle, cinteze și privighetori. Biologii, voluntarii și membrii SOR vor însoți participanții pe aleile din Grădina Botanică pentru tururi în care vor asculta păsările și le vor povesti amănunte interesante despre ele. După ce ascultăm păsările, le dăm replica, cu ajutorul muzicienilor de la Pro Nobile. Iar ariile pe care le vor interpreta sunt arii inspirate de păsări – de la Rapsodia Română a lui Enescu, la Mozart, Beethoven și Vivaldi”, a declarat Valentin Marin, coordonatorul evenimentului din București, potrivit unui comunicat de presă.

Evenimentul are o secțiune aparte dedicată copiilor. Atelierele dedicate lor cuprind jocuri de identificare de păsări, planșe de colorat, desene pe asfalt, atelier de confecționat cuiburi și informații despre cum pot ei ajuta păsările.

Ideea evenimentului provine din Marea Britanie. În 1924, violoncelista Beatrice Harrison a convins BBC-ul să realizeze prima transmisiune în direct a unui duet dintre muziciană și privighetorile din grădina casei ei. În timp ce ea interpreta arii de muzică clasică, păsările au răspuns. Combinația a fost una extrem de reușită, concertul s-a reluat ani la rând, iar Beatrice a primit peste 50.000 de scrisori de la ascultători. „Am avut parte de exact aceeași situație la Sibiu, unde muzicienii primeau în timp real replica dată de sturzii cântători din Muzeul Astra. Este o experiență pe care credem că oricine ar trebui să o simtă măcar odată”, a mai spus Valentin Marin.

Noaptea Privighetorilor la București – Programul complet
  • 16.00 – deschiderea atelierelor pentru copii
  • 16.00 – începerea tururilor ornitologice ghidate
  • 16.00 – expoziție de desene cu păsările comune
  • 19.00 – concert Pro Nobile

În cazul în care plouă, evenimentul va fi reprogramat.

Tururile ornitologice, atelierele pentru copii și concertele sunt gratuite. Cu toate acestea, participanții trebuie să achite biletul de intrare în Grădina Botanică – 10 lei adulții, 5 lei copiii.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

You May Also Like
Foto: © Kantver - Dreamstime.com

Educația nu apare în topul domeniilor cu cele mai mari salarii nete din România, declarate de angajați pe o platformă de căutare de locuri de muncă / INS: Salariul mediu net în Învățământ a fost de 3.700 de lei în noiembrie 2021

Educația nu se află în topul salariilor din România, potrivit unui index salarial eJobs pentru luna ianuarie 2022. Domeniul cu cele mai mari salarii medii nete este IT Software. Menționăm…
Vezi articolul