Excursie în Școala Altfel și Săptămâna Verde, cu elevii, la Muzeul Simțurilor din București. Profesorii pot transforma educația distractivă într-o aventură memorabilă (P)

5.266 de vizualizări
Muzeul Simțurilor din București este o destinație unică pentru ca elevii să se distreze și să învețe într-un mod diferit și captivant, să descopere noi experiențe educaționale și interactive. Deschis de luni până duminică la AFI Cotroceni, Muzeul Simțurilor este destinația perfectă pentru o zi din Săptămâna Verde sau Școala Altfel, fiind cu adevărat o lecție de educație non-formală!

Muzeul Simțurilor din București oferă o experiență interactivă unică prin intermediul căreia copiii descoperă tainele simțurilor prin joc și experimentare și au parte de cea mai tare lecție despre fenomene des întâlnite. Cum se întâmplă asta? Peste 40 de exponate interactive le permit copiilor să își exploreze simțurile prin joacă și învățare activă și le dovedesc că educația poate fi și distractivă. Astfel conceptele din știință devin captivante și ușor de înțeles pentru ei, iar elevii au parte de o lecție cu adevărat valoroasă și foarte cool despre cele cinci simțuri și despre modul cum lucrează împreună.

Simţurile sunt stimulate, atât pentru a trezi imaginaţia, cât și pentru a sfida percepţia celui care experimentează încăperile din Muzeul Simțurilor, iar fenomenele des întâlnite în viața de zi cu zi capătă astfel explicații care se imprimă rapid în memoria elevilor.

De ce să alegeţi Muzeul Simțurilor?

Muzeul Simțurilor oferă oportunități de învățare valoroase și “out of the box”: aici elevii își aprofundează cunoștințele despre simțuri și rolul lor în viața de zi cu zi, obținând explicații distractive pe care, cu siguranță, nu le vor uita.

„Alegem să aducem elevii, de câte ori avem ocazia, să exploreze lumea simţurilor de la Muzeul care le poartă numele tocmai pentru că acest spaţiu creativ stimulează gândirea critică, explorarea și abilitățile de colaborare. Multe concepte pe care le predăm la clasă, se regăsesc aici prezentate informal, elevii devenind mult mai receptivi. Este spaţiul lor de învăţare prin joacă”, prof. matematic Viorica Croitoru, Şcoala Gimnazială nr.3, Vrancea.

Toate aceste ingrediente fac ca excursia să fie ideală: o experiență memorabilă, perfectă pentru completarea programei școlare, vizita fiind strâns legată de curricula de la materii ca fizică, chimie, biologie sau psihologie.

Vizita la muzeu durează o oră, iar turul este ghidat. Grupurile mai mari de 10 persoane beneficiază de o reducere de 10% per bilet, iar profesorii însoțitori au acces gratuit.

Mai multe informații – info.ro@museumofsenses.com sau la numărul de telefon +40(757)070073.


3 comments
  1. Școala Altfel și Săptămâna Verde???

    hai să fim serioși (și maturi – cine poate), ori e școală ori vacanță nu un amestec impotent intelectual cu umpluturi zglobii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Programul after-school ar putea fi asigurat gratuit de stat, ca soluție a ministrului Andronescu pentru ca profesorii să nu fie dați afară după reducerea orelor de școală

În planul de reducere a orelor de la clasă ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, vine cu o nouă modificare. Propunerea sa ar fi, potrivit unei declarații făcute marți la Realitatea TV,…
Vezi articolul

DOCUMENT Selecție a profesorilor pentru evaluarea proiectelor de manuale școlare, clasele I, a II-a și a VI-a, realizată de Centrul Național de Evaluare. Calendarul apelului și ce condiții trebuie să îndeplinească candidații

Selecția cadrelor didactice, pe discipline, cu statut de experți cooptați, în vederea evaluării proiectelor de manuale școlare pentru clasele I, a II-a și a VI-a, este realizată de către Centrul…
Vezi articolul