Excursie în Școala Altfel și Săptămâna Verde, cu elevii, la Muzeul Simțurilor din București. Profesorii pot transforma educația distractivă într-o aventură memorabilă (P)

5.419 vizualizări
Muzeul Simțurilor din București este o destinație unică pentru ca elevii să se distreze și să învețe într-un mod diferit și captivant, să descopere noi experiențe educaționale și interactive. Deschis de luni până duminică la AFI Cotroceni, Muzeul Simțurilor este destinația perfectă pentru o zi din Săptămâna Verde sau Școala Altfel, fiind cu adevărat o lecție de educație non-formală!

Muzeul Simțurilor din București oferă o experiență interactivă unică prin intermediul căreia copiii descoperă tainele simțurilor prin joc și experimentare și au parte de cea mai tare lecție despre fenomene des întâlnite. Cum se întâmplă asta? Peste 40 de exponate interactive le permit copiilor să își exploreze simțurile prin joacă și învățare activă și le dovedesc că educația poate fi și distractivă. Astfel conceptele din știință devin captivante și ușor de înțeles pentru ei, iar elevii au parte de o lecție cu adevărat valoroasă și foarte cool despre cele cinci simțuri și despre modul cum lucrează împreună.

Simţurile sunt stimulate, atât pentru a trezi imaginaţia, cât și pentru a sfida percepţia celui care experimentează încăperile din Muzeul Simțurilor, iar fenomenele des întâlnite în viața de zi cu zi capătă astfel explicații care se imprimă rapid în memoria elevilor.

De ce să alegeţi Muzeul Simțurilor?

Muzeul Simțurilor oferă oportunități de învățare valoroase și “out of the box”: aici elevii își aprofundează cunoștințele despre simțuri și rolul lor în viața de zi cu zi, obținând explicații distractive pe care, cu siguranță, nu le vor uita.

„Alegem să aducem elevii, de câte ori avem ocazia, să exploreze lumea simţurilor de la Muzeul care le poartă numele tocmai pentru că acest spaţiu creativ stimulează gândirea critică, explorarea și abilitățile de colaborare. Multe concepte pe care le predăm la clasă, se regăsesc aici prezentate informal, elevii devenind mult mai receptivi. Este spaţiul lor de învăţare prin joacă”, prof. matematic Viorica Croitoru, Şcoala Gimnazială nr.3, Vrancea.

Toate aceste ingrediente fac ca excursia să fie ideală: o experiență memorabilă, perfectă pentru completarea programei școlare, vizita fiind strâns legată de curricula de la materii ca fizică, chimie, biologie sau psihologie.

Vizita la muzeu durează o oră, iar turul este ghidat. Grupurile mai mari de 10 persoane beneficiază de o reducere de 10% per bilet, iar profesorii însoțitori au acces gratuit.

Mai multe informații – info.ro@museumofsenses.com sau la numărul de telefon +40(757)070073.


3 comments
  1. Școala Altfel și Săptămâna Verde???

    hai să fim serioși (și maturi – cine poate), ori e școală ori vacanță nu un amestec impotent intelectual cu umpluturi zglobii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Curs gratuit pentru profesorii de gimnaziu și liceu despre analizarea datelor, citirea de grafice, statistici și rapoarte, sau crearea acestora – DataCamp Classrooms. Se oferă și certificare recunoscută internațional / Înscrierile debutează în curand (P)

Profesorii care predau la gimnaziu și la liceu, din România, se pot înscrie gratuit la un curs de analiza și interpretarea datelor pe o platformă unde pot lucra pe acest…
Vezi articolul

Program gratuit de formare pentru profesorii de matematică din 4 județe, despre predarea prin legătura dintre școală și realitate – DataMathLab 2023 / Vor învăța cum să ajute elevii să înțeleagă matematica și să o folosească de zi cu zi

Profesorii de matematică din 4 județe ale țării se pot înscrie și participa gratuit la un program de formare care își propune să îi ajute să contribuie la înțelegerea matematicii…
Vezi articolul

Oana Moraru, mesaj pentru educatoare: În grădinițe, fie că îmbrățișați filozofia ‘în pădure’, ‘Reggio Emilia’, fie sistemele finlandeze, Waldorf sau Montessori, nu există abdicare de la metodica predării activităților în învățământul preșcolar

Pedagog și fondator de școală privată, Oana Moraru le transmite educatoarelor următorul mesaj: “În grădinițe, fie că îmbrățișați filozofia ‘în pădure’, ‘Reggio Emilia’, fie sistemele finlandeze, Waldorf sau Montessori, nu…
Vezi articolul

Ghidul de predare online pentru profesori, aprobat de ministerul Educației. Prezența profesorilor și elevilor va fi monitorizată de școli. Vor recupera materia doar elevii care nu au participat la învățarea online

Ministerul Educației anunță că a fost emis ordinul de ministru privind instrucțiunea de organizare a procesului educațional pe perioada suspendării cursurilor. Prezența online la cursuri a elevilor și a cadrelor…
Vezi articolul