Familia Pop prinde rădăcini în Ministerul Educației: la puțin timp după plecarea lui Liviu Pop din funcția de ministru, soția sa a devenit consiliera unui secretar de stat

13.626 de vizualizări
Soția fostului ministru al Educației Liviu Pop a ajuns consilier la Ministerul Educației. “Nu pot îngrădi un secretar de stat sau un coleg de-al meu să ia consilier soția”, a declarat pentru Edupedu.ro Liviu Pop. “Dar puteți remarca că nu și-a dorit niciodată nici funcția de director, nici de inspector, nici de metodist, deși cred că putea să obțină oricând. A preferat sa rămână doar la catedră”, a explicat Pop. Adriana Elena Pop a ajuns direct de la catedră pe postul de consilier de secretar de stat la Ministerul Educației, la 6 luni după ce Liviu Pop a plecat din funcția de ministru.

S-a angajat demult, din vară”, a declarat pentru Edupedu.ro fostul ministru al Educației Liviu Marian Pop. Acesta a confirmat că Adriana Elena Pop, soția sa, este consiliera secretarului de stat Ioan Groza.

Întrebat ce anume o recomandă la funcția de consilier al secretarului de stat pe universitar, de pe poziția de profesor la Colegiul Economic „Nicolae Titulescu” din Baia Mare, Liviu Pop a declarat pentru Edupedu.ro: “Este profesoară de franceză-engleză, are dublă specializare. Tocmai pentru că departamentul de relații internaționale a dlui Groza este în subordine, dânsul avea exact în zona aceasta nevoie de o persoană care știe și sistemul preuniversitar și vorbește și fluent două limbi străine”.

A venit cu vreo 5-6 luni după ce am plecat eu din funcție. A fost o discuție cu dl secretar de stat în iulie-august, care a invitat-o în cabinetul domniei sale. Nu cred că este o problemă de moralitate. Dacă era în ziua în care am plecat eu sau în mandatul meu, era o problemă de moralitate”, a continuat Pop.

Între timp, Adriana Elena Pop a dat concurs pe postul de consilier, concurs pe care l-a promovat chiar cu cea mai mare notă și a devenit funcționar public. (Sursa)

Descarcă de aici declarația de avere și declarația de interese din 19 iulie 2018, semnate de Adriana Elena Pop și publicate de Ministerul Educației

Foto: Facebook Liviu Pop

 


2 comments
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Problemele în serie legate de consimțământul elevilor și profesorilor impun schimbarea prevederilor din lege referitoare la supravegherea în școli, avertizează Asociația Specialiștilor în Protecția Datelor / Aceasta spune că autoritatea în domeniu nu a fost consultată, dar a semnalat că Legea avea neajunsuri încă din faza de proiect

Legea învățământului preuniversitar ridică o serie de probleme cu privire la respectarea regulilor în vigoare legate de protecția datelor, prin articolul ce vizează supravegherea audio-video în mediul educațional, mai precis…
Vezi articolul

Cristian Ghinea, USR, după o primă analiză a tezei de doctorat a ministrului de Interne, Lucian Bode: Este o rușine pe obrazul Guvernului dar și al mediului academic, vorbim despre Universitatea Babeș-Bolyai care a acordat un doctorat pe această bază

USR a depus o solicitare la Universitatea Babeș-Bolyai prin care cere informații legate de întregul dosar privind teza de doctorat a lui Lucian Bode: “Teza de doctorat este doar un…
Vezi articolul
Daniel Funeriu

Daniel Funeriu, despre depolitizarea inspectoratelor școlare prin concurs: „Discuția e greșită cap-coadă pentru că operează cu concepte aplicabile doar în rai. Soluția corectă în practică, dar nepopulară, este politizarea conducerii inspectoratelor”

„Orice “depolitizare” faci azi, puterea de mâine poate să politizeze la loc. Credeți că PSD se împiedică de așa ceva? Cu o conducere politizată a inspectoratelor oamenii știu clar cine…
Vezi articolul

Noi, profesorii, să punem în valoare talentul și să cultivăm o abordare creativă și proactivă în școală, pentru că, indiferent dacă are loc fizic sau online, educația nu-și pierde sensul sau scopul, spune Silvia Constantin, directoarea Liceului Tehnologic din Băicoi, Prahova (P)

În urma unei alerte înscrise pe HartaEdu, Liceul Tehnologic „Constantin Cantacuzino”, Băicoi, județul Prahova, împreună cu structurile asociate, a primit nu doar un catalog digital, ci acces la întreaga platformă…
Vezi articolul