Familiile persoanelor cu autism – Kit de supraviețuire cu informații esențiale de natură medicală și socială

846 de vizualizări
Familiile persoanelor diagnosticate cu autism au la dispoziție o serie de informații esențiale de natură medicală și socială, adunate într-o broșură care poate fi descărcată gratuit de pe site-ul Asociației Autism Europa Bistrița și din articolul Edupedu.ro. Broșura se numește ”Kit de supraviețuire pentru familiile persoanelor diagnosticate cu autism” și a fost realizată de asociație, împreună cu Primăria Bistrița.

Psihoterapeuta Ana Dragu, coordonatorul Centrului de Resurse și Referință în Autism Micul Prinț, povestește că ”zilnic suntem solicitați de părinți din toată țara și din străinătate pentru a oferi informații din cele mai diverse: de la ce este autismul și cum îl putem diagnostica, până la cum putem obține o programă adaptată pentru copilul autist sau cum ne putem juca cu copilul diagnosticat cu autism”.

Ana Dragu / Foto: Facebook

“Deși trăim într-o perioadă în care Internetul este o sursă de informații utilă, în același timp informațiile găsite online pot fi false, neverificate, incomplete sau lipsite de suport științific. Astfel, am decis cu sprijinul colaboratorilor editarea acestei broșuri care să servească ca sursă de informații verificate pentru toți părinții care intră pentru prima oară în contact cu autismul. Veți găsi în ea atât informații științifice, cât și povești sociale, informații legate de drepturile copiilor sau reguli de interacțiune cu copilul cu dezvoltare atipică”, a explicat Ana Dragu.

Broșura a fost editată de Asociația Autism Europa Bistrița, în parteneriat cu Primăria municipiului Bistrița, în cadrul proiectului ”Servicii psihosociale pentru familiile copiilor cu autism” cofinanțat de Primăria municipiului Bistrița.

Tipărită în 1000 de exemplare, broșura a fost distribuită în format print tuturor medicilor de familie din Bistrița, familiilor, instituțiilor și în cele 100 de școli și grădinițe care au integrat copii cu cerințe educative speciale, se arată într-un comunicat remis Edupedu.ro.

Kitul conține informații esențiale de natură medicală, precum și socială pentru familiile persoanelor diagnosticate cu autism. Broșura a fost realizată în regim de voluntariat, cu scopul de a oferi cele mai actuale informații esențiale, de la cum poți depista autismul, la cum poți ajuta colegii copiilor cu dezvoltare atipică să înțeleagă ce înseamnă ”a fi diferit”, potrivit comunicatului.

În Bistrița-Năsăud sunt încadrați în grad de handicap 101 copii diagnosticați cu tulburări din spectrul autist, transmite Centrul de Resurse și Referință în Autism Micul Prinț.

Citește și:

 


2 comments
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Școlile se mai pot înscrie în programul pilot al catalogului electronic până pe 21 iulie 2023, noul termen anunțat de Ministerul Educației / Adservio invită directorii și profesorii să implementeze cel mai avansat catalog electronic (P)

Toți profesorii, directorii din România merită să își facă meseria de dascăli cât mai ușor și fără stres. La fel, colegii din Secretariate sunt îndreptățiți să lucreze mai simplu, fără…
Vezi articolul

Explicațiile vicepreședintelui Consiliului de Etică pentru decizia care-l “spală” pe Lucian Bode de plagiat, în cazul cărții bazate pe o carte demonstrat plagiată: Legea lasă multe aspecte neclarificate / “Nicăieri în lege nu se menționează despre folosirea ghilimelelor”

“Putem cu toții observa că legea 206/2004 lasă foarte multe aspecte neclarificate. Îl cităm sau nu pe Newton când folosim legea gravitației? Unde tragem linia pentru ce trebuie sau nu…
Vezi articolul