Au început înscrierile la Festivalul Boovie 2022: concursul de book-trailere este destinat tuturor elevilor de gimnaziu și de liceu

2.175 de vizualizări
Foto: Facebook.com/Boovie Festival
Foto: Facebook.com – Boovie Festival
Festival internaţional Boovie a dat startul înscrierilor pentru cea de-a şaptea ediţie a concursului de book-trailere, care se va desfăşura la Focşani, în perioada 15 – 17 iulie, relatează Agerpres.

“În formula consacrată deja, Asociaţia Grow Up Project, împreună cu Colegiul Naţional Pedagogic ‘Spiru Haret’, ambele din Focşani, au dat startul celei de-a şaptea ediţii a Boovie – Festival-concurs internaţional de book-trailere, destinat elevilor de gimnaziu şi de liceu din întreaga ţară, dar şi de peste hotare!

Boovie 7.0 se va desfăşura în perioada 15-17 iulie, la Focşani, şi le oferă tinerilor şansa de a-şi asuma roluri de cititori implicaţi şi conştienţi, actori, scenarişti, regizori sau cameramani, cu scopul de a crea legături şi de a provoca participanţii să îşi forţeze limitele imaginaţiei într-o manieră modernă. Perioada de înscriere este între 28 ianuarie – 8 Martie 2022, iar în data de 10 martie echipele îşi vor putea selecta cartea dorită pentru book-trailer“, se arată într-un comunicat al Boovie, preluat de agenția citată.

Potrivit organizatorilor, Festivalul Boovie figurează în Lista competiţiilor pe discipline şcolare, sportive şi proiecte educative internaţionale şi naţionale în anul şcolar 2021-2022, cuprinsă în Ordinul Ministrului Educaţiei 3066/27.01.2022.

Festivalul-concurs a luat naştere în 2015, când, la Liceul Pedagogic “Spiru Haret”, profesorul Carmen Ion a decis să îi provoace pe elevi să citească şi să realizeze un trailer după cartea citită. An după an, numărul participanţilor a crescut exponenţial, de la circa 200 de elevi la primele ediţii la peste 2.000 de elevi în 2021, de la zece trailere, la 161 în ultima ediţie şi de la zece profesori, la peste 190 în anul 2021. Peste 6.000 de elevi şi profesori au participat la acest festival în cele şase ediţii, astfel că Boovie a devenit cel mai mare festival-concurs din România destinat elevilor, mai scrie Agerpres.

Festivalul este organizat de Asociaţia Grow Up Project, Consiliul Judeţean Vrancea, Inspectoratul Şcolar Judeţean Vrancea şi Colegiul Naţional Pedagogic “Spiru Haret” Focşani, cu sprijinul Consiliului Local al municipiului Focşani.

EduPedu.ro va urmări festivalul și va reveni cu știri când se anunță cărțile-reper pentru book-trailerele care trebuie realizate, cu impresii de la organizatori, dar și cu detalii în zilele de festival din iulie.

Vezi aici cum s-a desfășurat ediția de anul trecut: VIDEO Festivalul de trailere după cărți “Boovie” 2021, la final, cu peste 90 de premii acordate. Videoclipul și experiența echipei câștigătoare a Marelui Premiu: “Hit List” din Urlați, Prahova

____________________

– Citește EduPedu.ro și pe Google News
📰 Știri La Zi Din Educație 📰

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

You May Also Like

VIDEO Ce înseamnă Școala Parteneră Microsoft, proiect pilot pentru “profesorii care au înțeles ce înseamnă transformarea digitală și care vor mai mult” / Participă 100 dintre cele 300 de școli care s-au înscris

Compania Microsoft desfășoară, pe parcursul următoarelor patru luni, un proiect-pilot de certificare pentru profesorii și școlile care manifestă interes profund pentru transformarea digitală, care au înțeles ce înseamnă aceasta, Proiectul,…
Vezi articolul