Festivalul de trailere după cărți “Boovie” se va desfășura la Focșani weekendul acesta. Sunt așteptați aproape 1.300 de elevi și profesori care participă la concurs, dar și la ateliere despre poezie și arta actorului

464 de vizualizări
Foto: Boovie 2021
Festivalul de book-trailere Boovie, un concurs naţional care apropie copiii de lectură, se desfășoară la Focșani la finalul acestei săptămâni, în perioada 15-17 iulie 2022, potrivit unui comunicat de presă preluat de Agerpres. Sunt așteptați circa 1.300 de elevi și profesori.

Vineri, 15 iulie, va avea loc în Piaţa Unirii din Focşani festivitatea de deschidere a acestui eveniment la care vor participa circa 1.300 de elevi şi profesori din mai multe licee din ţară şi străinătate. “Aceste cifre menţin evenimentul pe primul loc în rândul concursurilor extraşcolare din întreaga ţară, Boovie făcând parte şi din calendarul oficial al Ministerului Educaţiei”, se mai arată în comunicat.

Festivalul cuprinde mai multe evenimente, în care se îmbină cartea, lectura, filmul, muzica, ateliere şi întâlniri cu personalităţi din lumea teatrului, filmului şi multimedia, workshopuri despre poezie şi filosofie, arta actorului.

200 de echipe din toată ţara şi din Republica Moldova vor fi prezente la Focşani cu creaţiile lor video, pe baza lecturării unei cărţi, în secţiunile Boovie:

  • Boovie Kids (clasele V-VI)
  • Boovie Gimnaziu (clasele VII-VIII)
  • Boovie Liceu (clasele IX-XII)
  • Boovie+ (clasele V-XII)
  • Trailerul de Buzunar (clasele V-XII)
  • Extro Boovie (elevi români din diaspora)

“Includerea acestui eveniment pe lista de acţiuni a Consiliului Judeţean Vrancea reprezintă o confirmare a importanţei pe care o dăm acestui tip de evenimente, prin care susţinem şi promovăm educaţia într-un mod atractiv pentru tineri. Urăm mult succes tuturor participanţilor şi o şedere cât mai plăcută în Vrancea!”, a transmis Cătălin Toma, preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea, mai informează Agerpres.

Potrivit sursei citate, Boovie a ajuns un eveniment de amploare naţională datorită implicării doamnei profesor Carmen Ion, de la Colegiul Pedagogic “Spiru Haret”, care i-a îndrumat şi i-a adunat laolaltă pe elevi în jurul pasiunii pentru lectură, transpusă în mod inedit în video-trailere ale cărţilor. Consiliul Judeţean a fost aproape de Boovie an de an, iar în 2022 ne vom implica şi mai mult, pentru că ne propunem să încurajăm lectura printre tineri, dar şi să promovăm Vrancea în rândul elevilor şi profesorilor care vor sosi în judeţul nostru, din ţară şi străinătate.

Citește aici despre cum s-a desfășurat anul trecut acest festival: VIDEO Festivalul de trailere după cărți “Boovie” 2021, la final, cu peste 90 de premii acordate. Videoclipul și experiența echipei câștigătoare a Marelui Premiu: “Hit List” din Urlați, Prahova

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like