Toți elevii și toți profesorii din București se vor putea testa, la cerere, de coronavirus, anunță primarul Gabriela Firea în campania electorală

3.145 de vizualizări
Foto: Facebook.com / Gabriela Firea
Toți elevii din București se vor putea testa gratuit de coronavirus, la cerere, a anunțat astăzi, în plină campanie electorală, primarul general Gabriela Firea. De asemenea, în total, 17.000 de persoane care lucrează în sistemul de învățământ din București pot fi testate gratuit de coronavirus, înainte de începerea școlii, a mai anunțat primarul Capitalei.

„Toate cadrele didactice din București, evident dacă doresc, se pot testa gratuit prin grija PMB. Am crescut foarte mult capacitatea de testare. Am pregătit teste pentru 17.000 de persoane reprezentând inclusiv personalul auxiliar din școli.

Testele trebuie realizate în ultima săptămână de vacanță și avem capacitate de testare de 5.000 de teste pe zi. Am pregătit o capacitate exstinsă de testare pentru cei 250.000 de elevi din București, pentru toți elevii, la cerere bineînțeles, nimeni nu este forțat, nu este obligat, nu este necesar ca înainte de școală să fie testați toți cei 250.0000 de elevi.

Dar, în fiecare dimineață, la triajul care se efectuează la intrarea la grădiniță, la școală, la liceu, la facultate, dacă se observă mici semne de infecție respiratorie, acele situații vor fi transmise imediat de către reprezentantul nostru, al ASSMB-ului, la cabinetul de medicină școlară și imediat acel copil va fi trimis la testare”, a declarat Gabriela Firea într-o conferință de presă de la finalul unei întâlniri pe care a avut-o astăzi cu directorii de școli, potrivit Digi24.

Context: primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a promovat în ultimele luni testarea în masă prin mai multe proiecte controversate. Cel mai amplu proiect de testare a fost anunțat împreună cu șeful institutului Matei Balș, proiect care nu a primit acordul Ministerului Sănătății. Recent edilul a anunțat testări gratuite, din banii Primăriei, pentru cetățenii care merg în vacanță în Grecia.

Școala va începe pe 14 septembrie, iar Bucureștiul intră în noul an școlar cu scenariul verde, adică prezența fizică a tuturor copiilor la școală, potrivit declaraței pentru Edupedu.ri a inspectorului școlar general adjunct Liliana Toderiuc.

Foto: Facebook.com/ Gabriela Firea


1 comment
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like