Firea: Nu văd ca pe o soluţie bună redeschiderea grădiniţelor şi a şcolilor după 15 mai. Copiii, prin natura lor, nu vor putea respecta cu strictele măsurile sanitare şi de distanţare socială

7.223 de vizualizări
Foto: Facebook.com / Gabriela Firea
Primarul Capitalei Gabriela Firea nu este de acord cu reînceperea cursurilor, considerând că se pot găsi soluţii pentru încheierea anului şcolar, inclusiv pentru clasele terminale, scrie news.ro. Copiii nu vor putea respecta regulile de distanţare socială, se vor contamina, vor face forme uşoare, dar vor transmite coronavirusul cadrelor didactice şi părinţilor, bunicilor, avertizează Firea.

”Copii cu mască de protecţie mi se pare o imagine dureroasă. Sfâşietoare. Iar pentru elevii din clasele mici, aproape imposibil. Sunt foarte activi, nerăbdători, aleargă, se mişcă…e normal! De aceea sunt copii!

Am spus şi ieri, şi aseară, la TV, că nu văd ca pe o soluţie bună redeschiderea grădiniţelor şi a şcolilor după 15 mai. Este, încă, foarte periculos! Virusul e printre noi! Din ce în ce mai agresiv!

Copiii, prin natura lor, nu vor putea respecta cu strictele măsurile sanitare şi de distanţare socială. Se vor contamina, vor face forme uşoare (Slavă Domnului!) dar vor transmite coronavirusul cadrelor didactice şi părinţilor, bunicilor. Va fi o nenorocire! Vor fi mii de îmbolnăviri!”, avertizează primarul general.

Citeşte articolul integral pe News.ro

Foto: Facebook.com/ Gabriela Firea


6 comments
 1. Haideți ca pana la urma mulți dintre voi sunteți penibili. Comentați pe langa subiect denigrand-o pe dna Firea.
  Aici este vorba despre VIATA copiilor noștri, a. părinților și bunicilor lor. A-i trimite la școală înseamnă atentat la viata acestora. Nu au ce cauta în școala (indiferent de ce măsuri se vor lua, oricum nu garantează siguranță 100%) atâta timp cât nu dispare virusul sau până când nu apare un vaccin.
  Iar în ceea ce privește încheierea anului școlar și examenele nationale fără a chema copiii la școală exista modele, (vezi Franța,..)

 2. Poate ca primăriile trebuie sa asigure dezinfectanti. Si daca nu asigură ( din diferite motive), cum nu au asigurat nici pana acum multe alte lucruri necesare școlilor? Dar unde învață 2 randuri de copii in aceeasi sala de curs,iar nr elevilor e prea mare ca sa se distanțeze corespunzător(2m)? Dar in microbuzele școlare,cu care circula elevii ,cum se pot respecta aceste masuri?Un microbuz pentru 40 copii..cate curse ar face sa transporte doar 5-6 copii odată? Si cum poate fi microbuzul dezinfectat dupa fiecare cursă cu elevi? Sunt mult mai multe aspecte la care trebuie sa se gândească autoritatile, înainte să se ia o decizie de începere a cursurilor in săli de clasă.
  Dna primar are mare dreptate. Nici nu poti trimite copiii la școală o saptamana,apoi sa ii lasi acasa,ca a fost prea devreme luată aceasta măsură și toți s-au îmbolnăvit…

 3. Cred ca doamna primar are dreptate. Sănătatea copiilor are prioritate. Cursurile ar putea începe de la 1 iunie. Oricum spitalele din România fac cu greu fata numărului mare de cazuri.

  1. Are mare dreptate… Doamna Firea are competențe în orice domeniu: medical, social, educativ etc. Când e vorba de scos bani din bugetul Primariei ca sa asigure igiena școlilor și siguranța elevilor și a profesorilor, mai bine umblă cu cioara umanitaristă vopsita… Eu zic sa reînceapă scoala la 1 iunie 2021. Ne mai spalam mult pe creier?

 4. Prin legea 1, primăriile sunt obligate sa asigure dezinfectanți! Eu n-o înțeleg pe Firea. Era un bun prilej sa mai dea niste tunuri! Ce o fi patit!?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Concursurile pentru posturile de inspectori școlari și de directori să fie organizate în acest an, iar elevii să fie observatori în comisiile de concurs, solicită Consiliul Național al Elevilor

Concursurile pentru posturile de inspectori școlari și de directori trebuie să fie organizate în acest an, potrivit unei solicitări publice a Consiliului Național al Elevilor primită de Edupedu.ro. Reprezentanții elevilor…
Vezi articolul

Material susținut în programul Dove - Ai încredere în tine

Cum se construiește încrederea copiilor în ei înșiși. Psihologul Domnica Petrovai: Trebuie să se simtă înțeleși, acceptați și să învețe să aibă grijă de ei

Preadolescența este perioada cea mai vulnerabilă, zona de 10-14 ani. Apoi, degeaba critici un adolescent că se uită la telefon, pentru că ăsta este doar un mecanism de protecție, spune…
Vezi articolul