Fizicianul transformat în vlogger, pentru a le explica tinerilor de la atomii microscopici, la galaxiile nemărginite. Cristian Presură: Să ieșim din turnul nostru de fildeș

3.332 de vizualizări
Cercetătorul Cristian Presură se transformă în vlogger, pentru a explica fizica pe înțelesul tuturor. Pasionat povestitor al științei, acesta a declarat pentru Edupedu.ro că picătura decisivă în lansarea canalului Youtube numit Fizica cu Cristian Presură a fost “succesul pe care l-am avut la Zaiafet”. Un impuls puternic a primit de la băiatul său de clasa a XI-a, iar toate argumentele s-au împletit cu “filozofia mea că e bine să ieșim din turnul nostru de fildeș și să simțim strada”, a explicat pentru Edupedu.ro fizicianul Cristian Presură.
“Fac acest canal pentru tineri, cu două scopuri:
  • de a îi atrage și
  • de a-i învăța o parte din ceea ce am acumulat eu”, a scris Presură pe pagina sa de Facebook, unde a anunțat că și-a lansat un canal Youtube.

Contactat de Edupedu.ro, cercetătorul Cristian Presură a explicat motivele pentru care a decis să-și lanseze un canal Youtube. Argumentul hotărâtor a fost “succesul pe care l-am avut la Zaiafet [canalul Youtube lansat de vloggerul Horia Sârghi, unde Presură a fost invitat pentru a vorbi despre prima imagine a unei găuri negre realizată vreodată – n.red.]”.

Tinerii au zis că le place forma mea ‘informală’ de comunicare“, a povestit fizicianul, care a mărturisit pentru Edupedu.ro următoarele: “doar că mă temeam, că sunt mulți care au încercat fără succes. Adica muncești și ai câteva sute de vizualizări sau chiar mai puțin. Dar faptul că la Zaiafet au fost peste 1000 de comentarii, toate pozitive și cerându-mi să mai fac, m-a convins să încerc“.

Un imbold important pentru lansarea canalului a venit “de la băiatul meu”, a declarat acesta. Fizicianul a povestit pentru Edupedu.ro că “știam mereu că aș putea face așa ceva“, cu atât mai mult cu cât filozofia sa este că “e bine să ieșim din turnul nostru de fildeș și să simțim strada“.

Cine este Cristian Presură

Fizicianul Cristian Presură este cercetător la compania Philips în Olanda, autor al volumului “Fizica Povestită” publicată de Editura Humanitas și este cunoscut pentru evenimentele de popularizare a științei la care participă. Face parte din grupul construit de Universitatea din București, cu scopul de deschide știința și specialiștii către publicul larg.

În prima înregistrare video dedicată canalului “Fizica cu Cristian Presură, cercetătorul spune: “Știu, mulți v-ați plictisit de fizica de la școală. Fugiți când vedeți cât de complicată e, câte ecuații și concepte dificile are. Mai rău, poate: nu ați înțeles niciodată la ce vă folosește o astfel de învățătură. Sunt aici să vă reîncarc bateriile”. “Fizica este nu numai fascinantă, dar și utilă. Ce face fizica pentru noi?“, continuă omul de știință, care exemplifică aplicațiile fizicii pe care le întâlnim la tot pasul.

Un lucru nu cred ca voi face: să rezolv teme“, spune cercetătorul Cristian Presură, în înregistrarea video în care descrie temele pe care le va aborda: “de la atomii microscopici, la galaxiile nemărginite“.

În urmă cu 2 săptămâni, Cristian Presură a fost invitat al vloggerului Horia Sârghi, pe al cărui canal numit Zaiafet a vorbit despre prima imagine a unei găuri negre realizată vreodată.

Citește și:

 


1 comentariu
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Schimbări intempestive la BAC și Evaluare Națională 2019: Teste grilă introduse în subiectele de bacalaureat și de final de clasa a VIII-a – Oficial

Modificare intempestivă la examenele de anul acesta. Testele grilă intră în subiectele de Bacalaureat 2019 și Evaluare Națională 2019, fără nicio dezbatere publică. Ministerul Educației a modificat structura subiectelor chiar…
Vezi articolul

Guvernul a adoptat acordarea de vouchere pentru after-school pentru elevii din 150 de școli, masă caldă pentru vârstnici în săptămâna dinaintea alegerilor, buget suplimentat pentru tabletele școlare și 10 milioane de euro pentru universități – anunță ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloș

Ministrul Fondurilor Europene a anunțat după ședința de guvern de astăzi că una dintre măsurile adoptate de executiv “este cea referitoare la voucherele pentru educație în regim after-school”. În jur…
Vezi articolul