Fostă atletă de performanță, Paula Todoran, încurajează mișcarea în școlile din mediul rural prin proiectul “Sălajul în mişcare”

142 de vizualizări
Foto: © Tamara Bauer | Dreamstime.com
Fosta alergătoare de performanţă Paula Todoran promovează mişcarea în rândul copiilor din mediul rural din Sălaj, în cadrul proiectului “Sălajul în mişcare”, implementat de asociaţia sportivă pe care a înfiinţat-o în acest an, potrivit Agerpres.

Actualmente profesoară de sport, Paula Todoran, multiplă campioană naţională şi internaţională specializată în probe de fond, şi-a propus ca prin acest proiect să promoveze sportul de masă şi mişcarea, în general.

“Am înfiinţat în luna aprilie o asociaţie sportivă, iar mai apoi am obţinut o finanţare de la Consiliului Judeţean prin care vreau să promovez sportul de masă în rândul copiilor din mai multe comune din Sălaj. Deja am avut acţiuni la mai multe şcoli din mediul rural, am alergat alături de cei mici, am discutat cu ei şi le-am spus despre importanţa mişcării. Corpul uman este făcut pentru a fi activ însă, din păcate, nu doar în România, ci la nivel mondial sedentarismul a luat amploare. Asta are efecte negative asupra aspectului fizic şi asupra sănătăţii oamenilor”, a declarat, pentru Agerpres, Paula Todoran.

Potrivit acesteia, ecoul în rândul copiilor a fost unul foarte bun, motiv pentru care va repeta aceste acţiuni în satele din Sălaj. Fosta atletă a remarcat sprijinul pe care l-a primit din partea profesorilor.

Paula Todoran speră ca în acest fel să poată descoperi şi tinere talente care mai apoi să poată practica atletismul de performanţă, dând astfel o şansă în plus tinerilor din mediul rural, conform sursei citate.

Foto: © Tamara Bauer | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

David Popovici a luat Bacalaureatul cu „o medie muncită” și a anunțat că își face studiile superioare în România, la Facultatea de Psihologie și Științele Educației de la Universitatea din București / Notele de la fiecare probă

Campion mondial la înot, David Popovici a susținut Bacalaureatul anul acesta, în sesiunea specială pentru olimpici și sportivi, ale cărei rezultate au fost anunțate vineri de Ministerul Educației. David a…
Vezi articolul
Formatori pentru profesori de gimnaziu

DOCUMENT La 45 de zile de la începutul școlii Ministerul Educației începe din nou recensământul elevilor și profesorilor fără tablete/laptopuri. Școlile și grădinițele au termen până luni să facă inventarul centralizat în care a fost introdusă și “conectarea la internet a corpurilor de clădire”

Pentru fiecare elev și cadru didactic din fiecare școală Ministerul Educației a cerut printr-o adresă reactualizarea datelor în Sistemul Informatic Integrat al Învăţământului din România (SIIIR). Documentul, obținut de Edupedu.ro,…
Vezi articolul

Cadrele didactice care vor să devină membri în agenția care asigură calitatea în învățământul superior nu mai trebuie să declare că nu sunt învinuite penal / Prestigiul moral în management universitar devine criteriu de departajare

Cadrele didactice care doresc să participe la concurs pentru a deveni membre în agenția responsabilă cu asigurarea calității în învățământul superior, ARACIS, nu mai trebuie să declare pe propria răspundere…
Vezi articolul

Universitățile să se adapteze pentru instrumentele de inteligență artificială, chiar dacă pun multe probleme: ele oferă numeroase beneficii posibile, iar interzicerea lor ar fi inutilă / Folosirea AI să fie declarată în activitățile academice și restricționată selectiv – poziția oficială a Asociației Universităților Europene

ChatGPT și alte instrumentele bazate pe inteligență artificială, care au ajuns în ultima perioadă la dispoziția publicului larg, ar trebui să fie adoptate într-o manieră “eficientă și adecvată” la nivelul…
Vezi articolul