FOTO Animale sălbatice dispărute, unele de sute de ani, reintroduse în ecosistem de oamenii de știință

241 de vizualizări
Râs euroasiatic / Foto: Wikipedia – Bernard Langraf
Oamenii de știință din domeniul conservării folosesc translocația și reproducerea în captivitate pentru a restabili populațiile de animale care au dispărut în sălbăticie – fie în totalitate, fie în anumite zone -, precum lupi cu blană roșiatică, râși euroasiatici și diavoli tasmanieni, relatează CNN, preluat de G4Media.ro.

Reintroducerea animalelor dispărute în sălbăticie pe teritoriile lor natale poate fi o dublă victorie, contribuind la refacerea ecosistemelor degradate, precum și creșterea numărului populației.

Dar eliberarea unei specii în natură este un act nesigur de echilibrare. Reintroducerile durează adesea ani și implică mai multe faze, precizează Natasha Robinson, ecolog la Universitatea Națională Australiană, specializată în viața sălbatică amenințată.

Vezi galeria de fotografii completă și articolul integral pe G4Media.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

EXCLUSIV Curtea de Conturi și-a trimis auditorii la Ministerul Educației, pentru a verifica decuplarea universităților de cercetare și schimbarea standardelor minimale pentru profesori. Curtea anunță că a emis în 2019 recomandările inspectate astăzi, după un raport acceptat fără „obiecțiuni” de Ecaterina Andronescu și Nicolae Hurduc

Curtea de Conturi anunță că o echipă de auditori ai instituției derulează în prezent o acțiune de „follow-up” la Ministerul Educației, prin care verifică modul „de ducere la îndeplinire a…
Vezi articolul