Grădiniță din București, acuzată că la inspecții îi ascunde pe copiii cu autism. Consiliul pentru Combaterea Discriminării s-a autosesizat

18.022 de vizualizări
Grădinița nr. 42 din sectorul 1 al Capitalei este acuzată ca a “ascuns” de inspecție, într-o grupă la care să nu intre inspectorii școlari, copiii cu tulburări de spectru autist, scrie publicația Educațieprivată.ro. Cazul a devenit public după ce mătușa unuia dintre copii a spus pe Facebook întreaga poveste și a publicat fotografii ale unei discuții purtate pe WhatsApp de mama copilului cu o educatoare.
Contactat de Edupedu.ro, Csaba Asztalos, președintele Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării, a declarat că instituția pe care o conduce s-a autosesizat în acest caz.

“S-a demarat o procedură de autosesizare cu privire la acest caz, în urma articolelor apărute în presă”, a declarat Csaba Asztalos, pentru Edupedu.ro. Președintele CNCD a precizat că “urmează să cităm părțile, vom face un raport asupra autosesizării, apoi Colegiul va decide”.

“Analizăm speța sub aspectul săvârșirii unei posibile fapte de discriminare, cu privire la accesul la educație în condiții egale, și la o posibilă încălcare a demnității umane a copiilor mutați din grupă pe perioada inspecției pe criteriu de dizabilitate“, a explicat Asztalos pentru Edupedu.ro. Acesta a precizat că, în acest caz, va fi citat și Inspectoratul Școlar al Municipiului București.

  • Edupedu.ro a contactat Grădinița nr. 42 din București, însă la apeluri a răspuns o persoană care s-a prezentat ca “agent de pază” și care a precizat că nimeni din conducerea instituției de învățământ nu este prezent în instituție pentru declarații.

Citește aici relatarea familiei, în acest caz

 


2 comments
  1. Pai aici este mai mult decat discriminare. Dece ne oprim la discriminare si nu mergem mai departe in zona penala a faptelor? Doamna educatoare/profesoara comite o fapta de înșelăciune in fata Comisiei, nu?

    1. Asa cum și ea a fost înșelată ca o sa predea în învățământul normal.Isi fura căciulă unii altora. Copilul cu probleme de dezvoltare trebuia sa fie într-o unitate școlară adaptata ritmului lui de dezvoltare, cu persoanal pregătit și platit pentru asa ceva. La noi merg băgați la grămadă pentru ca ușurează ministerul de niște cheltuieli suplimentare. Dacă ar fi nevoiți sa plătească învățătoarea respectiva pentru ceea ce face în plus, nu ar mai da legea aceea discriminata pentru învățătoare în care îl primești în clasa orice ar fi. Ea nu ar încerca să însele dacă nu ar fi înșelată la rândul ei. E lupta pentru supraviețuire. Dacă vrei echitate, oferi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Premierul Ciolacu, mesaj pentru Deca: Să preluaţi propunerile OCDE privind salarizarea pe bază de performanţă în învăţământ şi să le discutăm rapid cu sindicatele. Trebuie să îndeplinim această cerinţă legitimă

Premierul Marcel Ciolacu i-a cerut ministrului Educaţiei, Ligia Deca, să preia propunerile OCDE privind salarizarea pe bază de performanţă în învăţământ şi să le discute „rapid” cu sindicatele, având în…
Vezi articolul

Legea care ar fi permis folosirea gratuită a terenurilor de sport din curtea şcolilor şi în afara orelor de program “are un caracter neclar şi imprecis în privinţa modalităţii în care se realizează acest drept de a folosi”, arată Curtea Constituțională, în motivare, după ce a declarat-o neconstituțională

Curtea Constituţională a publicat motivarea deciziei prin care practic respinge modificarea Legii educației fizice și sportului care ar fi permis elevilor accesul liber în curtea școlii și în bazele sportive școlare…
Vezi articolul

Meleșcanu, despre limitarea indemnizațiilor pentru copii în Austria: Va fi o scădere de 50% a acestor subvenții/ Este un caz de discriminare/ Evaluăm posibilitatea să ne adresăm Curții Europene

Guvernul României evaluează posibilitatea de a se adresa Curții Europene de Justiție, în cazul intrării în vigoare, în Austria, a legislației privind ajustarea nivelului alocațiilor pentru copiii nerezidenți ai lucrătorilor…
Vezi articolul

Salariul profesorului debutant nu ajunge în 2024 la salariul mediu pe economie, așa cum au promis guvernanții / Premierul Ciolacu, în urmă cu 3 luni: Vom pleca de la salariul debutantului, salariul mediu pe economie, am promis și cred în acest lucru – VIDEO

Salariul profesorului debutant va fi, de la 1 ianuarie 2024, de 6.080 de lei, iar de la 1 iunie 2024 acesta crește la 6.446 de lei, conform grilelor de salarizare…
Vezi articolul