Grădiniţele şi şcolile primare din Vietnam s-au redeschis, după aproape o lună fără niciun caz înregistrat de transmitere comunitară a coronavirusului

82 de vizualizări
Ministerul Educatiei in Vietnam / Foto: en.moet.gov.vn
Grădiniţele şi şcolile primare din Vietnam s-au redeschis luni, după o pauză de câteva luni impusă de autorităţi în cadrul măsurilor ce vizează limitarea răspândirii noului coronavirus, relatează Reuters, preluată de Agerpres. Cursurile pentru elevii mai mari au fost reluate parţial săptămâna trecută.

Vietnamul a decis să renunțe la majoritatea restricţiilor aplicate în lupta împotriva COVID-19, după aproape o lună fără niciun caz înregistrat de transmitere comunitară a coronavirusului. Vietnam și-a reluat activităţile mai rapid decât majoritatea ţărilor din sud-estul Asiei, notează Agerpres.

Un elev din clasa a V-a a declarat, în faţa şcolii sala primare din Hanoi, că “profesorii ne-au spus să folosim dezinfectant de mâini şi să nu ne atingem unul de altul la şcoală“.

Ngoc Anh, mamă în vârstă de 29 de ani, le-a spus jurnaliștilor că “părinţii, inclusiv eu, sunt încrezători că guvernul, precum şi şcolile, vor lua măsurile optime, aşa încât copiii să fie în siguranţă la şcoală, iar părinţii să poată merge liniştiţi la muncă“.

Redeschiderea şcolilor reprezintă ultimul pas în Vietnam în cadrul ridicării restricţiilor, deşi barurile karaoke vor rămâne închise, iar zborurile comerciale internaţionale rămân suspendate, relatează agenția de presă.

Premierul Nguyen Xuan Phuc a declarat săptămâna trecută că “riscul de COVID-19 (în Vietnam) este scăzut acum şi acesta este un lucru bun. (…) Dar trebuie să fim vigilenţi“.

Citește și:

1 comentariu
  1. Ăștia sunt popor educat. La noi, daca nu stau ei înghesuiți prin colțuri, unul in poala celuilalt, vizite in alte clase in timpul pauzelor, zice ca le ingrădești libertățile. Ma refer doar la gimnaziu și liceu. De restul nu stiu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

INTERVIU Liana Aldea, absolventă de “Științele ale Educației”, a doua facultate, a luat 10 la Titularizare 2021, dar nu are niciun post de educatoare pe perioadă nedeterminată în tot județul Argeș: Speram să mă liniștesc anul acesta, să reușesc să mă titularizez și singura mea grijă să fie să îmi fac activitatea la grădiniță cât mai bine, nu să mă gândesc că mai vine încă un examen

Liana Aldea a luat nota 10 la examenul de Titularizare anul acesta, dar în județul Argeș nu există niciun post titularizabil pentru disciplina educatoare, susține aceasta într-un interviu pentru EduPedu.ro.…
Vezi articolul