Grădiniţele şi şcolile primare din Vietnam s-au redeschis, după aproape o lună fără niciun caz înregistrat de transmitere comunitară a coronavirusului

106 vizualizări
Ministerul Educatiei in Vietnam / Foto: en.moet.gov.vn
Grădiniţele şi şcolile primare din Vietnam s-au redeschis luni, după o pauză de câteva luni impusă de autorităţi în cadrul măsurilor ce vizează limitarea răspândirii noului coronavirus, relatează Reuters, preluată de Agerpres. Cursurile pentru elevii mai mari au fost reluate parţial săptămâna trecută.

Vietnamul a decis să renunțe la majoritatea restricţiilor aplicate în lupta împotriva COVID-19, după aproape o lună fără niciun caz înregistrat de transmitere comunitară a coronavirusului. Vietnam și-a reluat activităţile mai rapid decât majoritatea ţărilor din sud-estul Asiei, notează Agerpres.

Un elev din clasa a V-a a declarat, în faţa şcolii sala primare din Hanoi, că “profesorii ne-au spus să folosim dezinfectant de mâini şi să nu ne atingem unul de altul la şcoală“.

Ngoc Anh, mamă în vârstă de 29 de ani, le-a spus jurnaliștilor că “părinţii, inclusiv eu, sunt încrezători că guvernul, precum şi şcolile, vor lua măsurile optime, aşa încât copiii să fie în siguranţă la şcoală, iar părinţii să poată merge liniştiţi la muncă“.

Redeschiderea şcolilor reprezintă ultimul pas în Vietnam în cadrul ridicării restricţiilor, deşi barurile karaoke vor rămâne închise, iar zborurile comerciale internaţionale rămân suspendate, relatează agenția de presă.

Premierul Nguyen Xuan Phuc a declarat săptămâna trecută că “riscul de COVID-19 (în Vietnam) este scăzut acum şi acesta este un lucru bun. (…) Dar trebuie să fim vigilenţi“.

Citește și:

1 comment
  1. Ăștia sunt popor educat. La noi, daca nu stau ei înghesuiți prin colțuri, unul in poala celuilalt, vizite in alte clase in timpul pauzelor, zice ca le ingrădești libertățile. Ma refer doar la gimnaziu și liceu. De restul nu stiu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Două posturi de experți au fost scoase la concurs de Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație / 4.600 de profesori vor deveni vectori în implementarea evaluării unitare, în cadrul proiectului care va produce standarde de evaluare și notare – documente

Au fost scoase la concurs două posturi de experți de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație, potrivit unui anunț al instituției. Posturile sunt în cadrul proiectului „Standardizare…
Vezi articolul