Grădiniţele şi şcolile primare din Vietnam s-au redeschis, după aproape o lună fără niciun caz înregistrat de transmitere comunitară a coronavirusului

78 de vizualizări
Ministerul Educatiei in Vietnam / Foto: en.moet.gov.vn
Grădiniţele şi şcolile primare din Vietnam s-au redeschis luni, după o pauză de câteva luni impusă de autorităţi în cadrul măsurilor ce vizează limitarea răspândirii noului coronavirus, relatează Reuters, preluată de Agerpres. Cursurile pentru elevii mai mari au fost reluate parţial săptămâna trecută.

Vietnamul a decis să renunțe la majoritatea restricţiilor aplicate în lupta împotriva COVID-19, după aproape o lună fără niciun caz înregistrat de transmitere comunitară a coronavirusului. Vietnam și-a reluat activităţile mai rapid decât majoritatea ţărilor din sud-estul Asiei, notează Agerpres.

Un elev din clasa a V-a a declarat, în faţa şcolii sala primare din Hanoi, că “profesorii ne-au spus să folosim dezinfectant de mâini şi să nu ne atingem unul de altul la şcoală“.

Ngoc Anh, mamă în vârstă de 29 de ani, le-a spus jurnaliștilor că “părinţii, inclusiv eu, sunt încrezători că guvernul, precum şi şcolile, vor lua măsurile optime, aşa încât copiii să fie în siguranţă la şcoală, iar părinţii să poată merge liniştiţi la muncă“.

Redeschiderea şcolilor reprezintă ultimul pas în Vietnam în cadrul ridicării restricţiilor, deşi barurile karaoke vor rămâne închise, iar zborurile comerciale internaţionale rămân suspendate, relatează agenția de presă.

Premierul Nguyen Xuan Phuc a declarat săptămâna trecută că “riscul de COVID-19 (în Vietnam) este scăzut acum şi acesta este un lucru bun. (…) Dar trebuie să fim vigilenţi“.

Citește și:
Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI:RO76BTRLRONCRT0471641001

CONT EURO:RO26BTRLEURCRT0471641001

Deschis la BANCA TRANSILVANIA
Donează prin Patreon

Donează

1 comentariu
  1. Ăștia sunt popor educat. La noi, daca nu stau ei înghesuiți prin colțuri, unul in poala celuilalt, vizite in alte clase in timpul pauzelor, zice ca le ingrădești libertățile. Ma refer doar la gimnaziu și liceu. De restul nu stiu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

VIDEO Reformă școlară radicală în Franța, care adoptă o lege împotriva separatismului islamic. Școala la domiciliu – limitată strict la cazurile medicale. Macron: „Există un islamism radical care conduce la negarea Republicii” prin ”deşcolarizarea copiilor”, ”îndoctrinarea, negarea principiilor noastre, egalitatea bărbat/femeie”

Legea împotriva separatismului islamic, pentru întărirea secularismului și revenirea la legile și valorile Republicii, cel mai radical proiect de pe teritoriul Franței din 1882 încoace, a fost anunțată vineri de…
Vezi articolul

Medicul pediatru Irina Costache atrage atenția părinților cu privire la spray-urile din plante contra insectelor, a căror aplicare direct pe pielea expusă la soare poate duce la fitofotodermatită

Fitofotodermatita “este o reacție toxică a pielii care apare la contactul cu anumite plante”, după ce zona respectivă este expusă soarelui. Explicația vine de la medicul specialist pediatru Irina Costache,…
Vezi articolul