Les Echos: În Franța, 60% dintre părinți nu vor să-și trimită copilul înapoi la școală. Grădinițele și școlile primare se redeschid progresiv din 11 mai

1.661 de vizualizări
Foto: Pexels.com
În Franța, din ce în ce mai mulți părinți spun că nu vor să-și trimită copiii înapoi la școală atunci când școlile se vor redeschide, potrivit unui sondaj OpinionWay pentru Les Echos. Părinții copiilor mai mici sunt cei mai reticenți, scrie publicația franceză Les Echos, citată de Rador. Rezultatele vin în aceeași zi în care IRES a lansat rezultatele unui sondaj realizat în România, care arată că peste 70% dintre părinți sunt de acord cu închiderea școlilor și grădinițelor până în septembrie.

Odată cu apropierea datei redeschiderii școlilor, părinții sunt îngrijorați, notează jurnaliștii de la Les Echos. În barometrul zilnic CoviDirect al OpinionWay pentru “Les Echos”, 60% dintre părinți spun că nu intenționează să-și trimită copilul înapoi la școală, cu 5 procente mai mult decât în 29 aprilie, când a fost pusă aceeași întrebare. Cu toate acestea, încrederea în modul în care guvernul gestionează epidemia a crescut cu 3 procente, la 41%.

  • Amintim că premierul francez Edouard Philippe a anunțat că Guvernul francez își propune să redeschidă progresiv grădinițele și școlile primare, din 11 mai, pe bază de voluntariat și cu maximum 15 elevi în clase. În a doua fază, din 18 mai, dar doar în departamentele în care circulația virusului este slabă, vor începe și cursurile la gimnaziu, mai întâi clasele a 5-a și a 6-a. Detalii aici

Din partea guvernului, coordonatorul relaxării măsurilor de izolare, Jean Castex, a indicat miercuri în fața Senatului că se așteaptă ca “sub 50% dintre copii” să reia drumul spre școală pe 11 mai.

Mai mult mamele se opun revenirii la școală. Sondajul a fost realizat pe 4 și 5 mai, după intervenția de la televiziune a lui Emmanuel Macron. Șeful statului a încercat să tempereze atmosfera legată de redeschiderea școlilor, cerând „prudență” și respectarea regulilor sanitare stricte, fără a „obliga” primarii să adopte o dată de redeschidere.

Dintre părinții care nu intenționează să-și aducă copilul la școală, 38% răspund „nu cu siguranță” și 22% „probabil nu”. În învățământul primar, tabăra „nu” este cea mai puternică, chiar dacă guvernul a dorit să redeschidă mai întâi școlile și după aceea colegiile și liceele, pentru a facilita reintegrarea profesională a părinților.

În învățământul primar, 61% dintre părinții chestionați nu intenționează să-și aducă copilul la școală (57% de „NU” la grădiniță și 61% de „NU” la școala elementară), comparativ cu 58% în învățământul secundar.

În tabăra lui „NU” există mai multe femei (64%). Din punct de vedere politic, chiar și în electoratul lui Emmanuel Macron, tabăra lui „DA” pentru întoarcerea la școală nu prevalează, doar 47% dintre părinți chestionați declarându-se în favoarea revenirii copilului lor la școală atunci când se vor relua cursurile.

Sursa: Les Echos / Rador / Traducerea: Ruxandra Lambru

Citește și:

 

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Mircea Miclea: Este o greșeală menținerea școlilor închise pentru jumătate de milion de copii. Vom deveni, probabil, culegători de sparanghel calificați, în loc să fim exportatori de tehnologie / Plus: A devenit o problemă majoră de sănătate mintală

„Este o greșeală” decizia de a ține închise școlile pentru 500.000 de elevi de clasele V-VII și IX-XI, a declarat pentru Edupedu.ro profesorul Mircea Miclea, după ce Guvernul a decis…
Vezi articolul

Modificările standardelor de calitate pentru școli și grădinițe „schimbă fundamental modul în care este definită calitatea educației și în care se face evaluarea externă, prin diminuarea exigenței, relativizarea activității de evaluare externă și favorizarea învățământului particular”, spune într-o petiție, trimisă ARACIP, fostul președinte al instituției Șerban Iosifescu

Într-o analiză cu propuneri de completare și modificare, pe care anunță că a trimis-o Agenției Române pentru Asigurarea Calității în Învățământul Preuniversitar, fostul președinte al instituției Șerban Iosifescu semnalează pe…
Vezi articolul