GRAFIC Doar 21,7% dintre profesorii din învățământul preuniversitar sunt tineri, cu vârsta între 18 și 34 de ani, procent care plasează România pe locul 13 în Uniunea Europeană

3.716 vizualizări
Foto: Wavebreakmedia Ltd | Dreamstime.com
În sistemul de Educație din România sunt 207.315 profesori, potrivit celor mai recente date Eurostat, din anul 2018. Dintre aceștia, în grupa de vârstă 18-34 de ani sunt 44.974 de cadre didactice.

Procentual, acest număr înseamnă 21,69%, ceea ce pune România pe locul 13 în Uniunea Europeană, aproape de media comunitară, de 20,94%.

Cei mai mulți tineri, ca procent, îi au Malta (43,72%) și Marea Britanie (40,28%), la data culegerii acestor statistici, în anul 2018, încă membră a UE.

România este într-o zonă în care mai sunt state ca Suedia, Franța, Slovenia și Polonia sau Austria și Finlanda.

În România, cea mai numeroasă grupă de vârstă în rândul cadrelor didactice din învățământul preuniversitar este 40-44 de ani, cu peste 38 de mii de profesori. A doua cea mai numeroasă grupă este cea de 35-39 de ani, cu peste 36 de mii de reprezentanți.

Potrivit datelor Eurostat, în grupa 60+, din care au ieșit sau vor ieși la pensie în următorii ani mulți profesori (datele sunt la nivelul anului 2018), sunt aproape 18 mii de cadre didactice, în România.

Mai mult de un sfert dintre profesorii români, 59.761 de cadre didactice, au peste 50 de ani.

Foto: © Wavebreakmedia Ltd | Dreamstime.com

Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Aproape jumătate dintre studenții care au început facultatea în 2015 au abandonat studiile. Dintre aceștia, 44% au renunțat după primul an / Domeniul de studiu, nota de la bacalaureat, caracteristicile studenților, printre factorii care influențează abandonul universitar

În România nu a fost calculat niciodată abandonul studiilor superioare, indiferent de ciclul de studiu: licență, master sau doctorat. Fenomenul a fost măsurat pentru prima dată în cadrul studiului Abandonul…
Vezi articolul