GRAFIC Doar 21,7% dintre profesorii din învățământul preuniversitar sunt tineri, cu vârsta între 18 și 34 de ani, procent care plasează România pe locul 13 în Uniunea Europeană

3.793 de vizualizări
Foto: Wavebreakmedia Ltd | Dreamstime.com
În sistemul de Educație din România sunt 207.315 profesori, potrivit celor mai recente date Eurostat, din anul 2018. Dintre aceștia, în grupa de vârstă 18-34 de ani sunt 44.974 de cadre didactice.

Procentual, acest număr înseamnă 21,69%, ceea ce pune România pe locul 13 în Uniunea Europeană, aproape de media comunitară, de 20,94%.

Cei mai mulți tineri, ca procent, îi au Malta (43,72%) și Marea Britanie (40,28%), la data culegerii acestor statistici, în anul 2018, încă membră a UE.

România este într-o zonă în care mai sunt state ca Suedia, Franța, Slovenia și Polonia sau Austria și Finlanda.

În România, cea mai numeroasă grupă de vârstă în rândul cadrelor didactice din învățământul preuniversitar este 40-44 de ani, cu peste 38 de mii de profesori. A doua cea mai numeroasă grupă este cea de 35-39 de ani, cu peste 36 de mii de reprezentanți.

Potrivit datelor Eurostat, în grupa 60+, din care au ieșit sau vor ieși la pensie în următorii ani mulți profesori (datele sunt la nivelul anului 2018), sunt aproape 18 mii de cadre didactice, în România.

Mai mult de un sfert dintre profesorii români, 59.761 de cadre didactice, au peste 50 de ani.

Foto: © Wavebreakmedia Ltd | Dreamstime.com

Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Peste jumătate de milion de copii au avut cel puțin un părinte plecat la muncă în străinătate, în ultimul an / 31% dintre copiii intervievați spun că nu au fost de acord cu plecarea părintelui – Sondaj Național Salvați Copiii

Aproape un sfert dintre copiii români care au acum vârste între 0-17 ani împliniți au avut sau au un părinte plecat la muncă în străinătate, arată datele unui studiu național…
Vezi articolul

România raportează o rată de 5 ori mai mare decât cea înregistrată până acum în privința participării adulților la educație și formare, țintă-cheie pentru educație la nivel UE / A crescut perioada pentru raportarea studiilor recente, iar la nivel local e folosită altă referință pentru vârsta populației adulte

Peste un sfert dintre adulții din România (27,7%) au participat, în 2022, la programe de educație formală sau non-formală, potrivit datelor raportate vineri de Institutul Național de Statistică. Procentul este…
Vezi articolul

Oficial guvernamental: „Peste 90% din personalul școlar din Italia s-a vaccinat împotriva COVID-19” / În România, 60% dintre angajații sistemului de Educație sunt vaccinați

„Aproximativ 90,45% din angajații școlilor din Italia au primit cel puțin prima doză de vaccin”, au afirmat membrii departamentului comisarului extraordinar pentru situații de urgență, generalul Francesco Figliuolo, care difuzează…
Vezi articolul

Cei mai mulți români cu studii superioare absolvite sunt în București, 35,2%. La polul opus este județul Vaslui cu 7,2%, care are și cea mai mare pondere a populației șomere – Recensământ

Cei mai mulți români cu studii superioare absolvite sunt în municipiul București și județele Ilfov, Cluj, Timișoara și Brașov. La polul opus sunt județele Vaslui, Călărași și Botoșani, unde ponderea…
Vezi articolul