Greșeală gramaticală flagrantă a primarului Lia Olguța Vasilescu, în anunțul că găzduiește congresul CNR condus de Cîmpeanu, care a demisionat de la educație în plin scandal de plagiat: “Întreaga elită din Educație, a omagiat, astăzi, Universitatea din Craiova”

3.460 de vizualizări
Greseala gramaticala din anuntul facut de Lia Olguta Vasilescu / Foto: Facebook.com
Greșeală gramaticală flagrantă făcută de primarul din Craiova în anunțul că găzduiește “întreaga elită din Educație” și congresul Consiliului Național al Rectorilor. “Întreaga elită din Educație, a omagiat, astăzi, Universitatea din Craiova care împlinește 75 de ani”, scrie Lia Olguța Vasilescu, ce a reușit să introducă virgula între subiect și predicat într-o postare de doar două fraze.
  • UPDATE Postarea a fost modificată sâmbătă de dimineață – a fost eliminată virgula dintre subiect și predicat.

“Ne bucurăm să găzduim, zilele acestea, la Craiova, Consiliul Național al Rectorilor”, mai spune Olguța Vasilescu, pe contul său de Facebook. Amintim că CNR este condus de Sorin Cîmpeanu, fostul ministru al Educației care a demisionat în urmă cu o lună și jumătate în plin scandal de plagiat.

Ea însăși acuzată de plagiat în 2014 de către Universitatea din București, a fost “spălată” de acuzație de Consiliul de Etică din subordinea Ministerului Educației, anunțul fiind făcut chiar de ministrul de atunci Sorin Cîmpeanu.

Mesajul integral făcut de primarul municipiului Craiova vineri seara, 11 noiembrie 2022 (sursa):

Ne bucurăm să găzduim, zilele acestea, la Craiova, Consiliul Național al Rectorilor. Întreaga elită din Educație, a omagiat, astăzi, Universitatea din Craiova care împlinește 75 de ani“.

Virgula nu se așază niciodată între subiect și predicat, potrivit regulilor gramaticale de bază ale limbii române.

FOTO Captură din postarea Olguței Vasilescu:
Foto: captură – Facebook.com / Lia Olguța Vasilescu
FOTO Cine participă la reuniunea CNR de la Craiova:
Reuniunea CNR de la Craiova, 11 noiembrie 2022 / Foto: Lia Olguta Vasilescu/Facebook.com
Reuniunea CNR de la Craiova, 11 noiembrie 2022 / Foto: Lia Olguta Vasilescu/Facebook.com
Reuniunea CNR de la Craiova, 11 noiembrie 2022 / Foto: Lia Olguta Vasilescu/Facebook.com
Reuniunea CNR de la Craiova, 11 noiembrie 2022 / Foto: Lia Olguta Vasilescu/Facebook.com
Reuniunea CNR de la Craiova, 11 noiembrie 2022 / Foto: Lia Olguta Vasilescu/Facebook.com


7 comments
  1. Întrebare.Care elita,care educație? Impostorii,hoții,prostii,doctorii fcu doctorate furate ,marionetele securiștilor și needucati,conduc și fura intelectual Romania.

  2. NU este greșit. Între subiectul ,,elită” și predicatul ,,a omagiat” este un atribut ,,din Educație”, desparțit prin virgule se regent și de verb.

    Ar fi fost greșit așa: Întreaga elită, a omagiat.
    Apoi:
    În enunț este o FRAZĂ cu 2 PREDICATE, nu sunt două fraze.
    O propoziție=un predicat
    O frază=mai mult de un predicat
    Recitiți gramatica, vă faceți de rușine!! Sunteți, totuși, un site de știri despre educație!!

    1. E gresit, sunteti pe langa. Pana să modifice prostia, Olguta scrisese “Intreaga elita din educatie, a omagiat…”. Ca să vedeti cat de proasta e. Nu scrisese “Intreaga elita, din Educatie, a omagiat…” – si chiar si asa, virgulele de apozitie nu aveau rost. Mai multa atentie zic ca v-ar fi utila :)))

  3. Este o greseala comuna in zilele noastre. Peste tot gasesti virgula intre subiect si predicat. Si, din pacate, nimanui nu i se pare ceva anormal.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

EXCLUSIV Cum a fost direcționat dosarul premierului Nicolae Ciucă prin metoda ”coperta” către judecătorul Marius Iosif, care s-a pensionat imediat după ce a anulat sesizările de plagiat / Plus: Până anul trecut, Iosif și purtătorul de cuvânt al Guvernului au fost colegi în masonerie

O scăpare a unui funcționar din cadrul Curții de Apel București constituie un indiciu solid, care arată că dosarul în care premierul Nicolae Ciucă a solicitat anularea sesizărilor de plagiat…
Vezi articolul

Ușă deschisă pentru aglomerarea claselor de elevi. Din anul școlar 2024-2025, cu aprobarea Ministerului Educației, într-o grupă de creșă pot să fie peste 22 de copii și peste 28 de elevi într-o clasă de gimnaziu și liceu – proiect

Din anul școlar 2024-2025, școlile pot solicita inspectoratelor școlare, în situații excepționale, în baza unei justificări a consiliului de administrație, suplimentarea sau diminuarea cu 2 elevi sub efectivul minim sau…
Vezi articolul