LISTĂ Ce clase funcționează online de astăzi, în București și celelalte județe, potrivit inspectoratelor școlare

13.470 de vizualizări
Foto: © Chernetskaya | Dreamstime.com
Inspectoratele școlare județene au actualizat pe site-urile proprii listele cu clasele care desfășoară orele online, în urma apariției cazurilor de infectare în interiorul colectivelor. Ministerul Educației a transmis inspectoratelor școlare, la începutul lunii, o instrucțiune prin care fiecare inspectorat școlar trebuie să aibă o secțiune dedicată pe site-ul propriu, pe care va publica zilnic lista unităților școlare cu precizarea claselor cu activitatea online.

În această situație, școlile au primit o adresă de la Ministerul Educației prin care sunt obligate să raporteze către inspectoratele școlare, iar acestea să publice la rândul lor, zilnic, pe site-uri, lista acestor clase cu activitatea suspendată.

Lista claselor cu activitatea online din fiecare județ:
  1. Inspectoratul Şcolar Județean Alba
  2. Inspectoratul Şcolar Județean Argeş
  3. Inspectoratul Şcolar Județean Arad
  4. Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti
  5. Inspectoratul Şcolar Județean Bacău
  6. Inspectoratul Şcolar Județean Bihor
  7. Inspectoratul Şcolar Județean Bistriţa-Năsăud
  8. Inspectoratul Şcolar Județean Brăila
  9. Inspectoratul Şcolar Județean Botoşani
  10. Inspectoratul Şcolar Județean Braşov
  11. Inspectoratul Şcolar Județean Buzău
  12. Inspectoratul Şcolar Județean Cluj
  13. Inspectoratul Şcolar Județean Călăraşi
  14. Inspectoratul Şcolar Caraş-Severin
  15. Inspectoratul Şcolar Județean Constanţa
  16. Inspectoratul Şcolar Județean Covasna
  17. Inspectoratul Şcolar Județean Dâmboviţa
  18. Inspectoratul Şcolar Județean Dolj
  19. Inspectoratul Şcolar Județean Gorj
  20. Inspectoratul Şcolar Județean Galaţi
  21. Inspectoratul Şcolar Județean Giurgiu
  22. Inspectoratul Şcolar Județean Hunedoara
  23. Inspectoratul Şcolar Județean Harghita
  24. Inspectoratul Şcolar Județean Ilfov
  25. Inspectoratul Şcolar Județean Ialomiţa
  26. Inspectoratul Şcolar Județean Iaşi
  27. Inspectoratul Şcolar Județean Mehedinţi
  28. Inspectoratul Şcolar Județean Maramureş
  29. Inspectoratul Şcolar Județean Mureş
  30. Inspectoratul Şcolar Județean Neamţ
  31. Inspectoratul Şcolar Județean Olt
  32. Inspectoratul Şcolar Județean Prahova
  33. Inspectoratul Şcolar Județean Sibiu
  34. Inspectoratul Şcolar Județean Sălaj
  35. Inspectoratul Şcolar Județean Satu Mare
  36. Inspectoratul Şcolar Județean Suceava
  37. Inspectoratul Şcolar Județean Tulcea
  38. Inspectoratul Şcolar Județean Timiş
  39. Inspectoratul Şcolar Județean Teleorman
  40. Inspectoratul Şcolar Județean Vâlcea
  41. Inspectoratul Şcolar Județean Vrancea
  42. Inspectoratul Şcolar Județean Vaslui

Potrivit noului ordin al miniștrilor Educației – nr. 5.338/01.10.2021 și Sănătății – nr. 1.082/01.10.2021 care a intrat în vigoare din data de 1 octombrie, scenariul de funcționare al unității/ instituției de învățământ pe parcursul anului școlar/ universitar se va actualiza în funcție de cazurile confirmate de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2 într-o clasă/ grupă/ unitate de învățământ/ conexă.

  • Scenariul 1
    • participarea zilnică cu prezență fizică a tuturor antepreșcolarilor, preşcolarilor şi elevilor în unităţile de învăţământ, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de prevenire, indiferent de rata de incidență cumulată, până la suspendarea cursurilor cu prezență fizică, pe baza cazurilor confirmate într-o grupă/ clasă/ unitate de învățământ.
    • o unitate de învățământ în care niciun elev nu este confirmat pozitiv SARS-CoV-2, deci nicio grupă/ clasă nu este în sistem online
  • Scenariul 2
    • participarea zilnică în sistem online a elevilor, cu aplicarea dispozițiilor art. 6, în funcție de cazurile confirmate de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2 într-o grupă/ clasă/ unitate de învățământ, respectiv suspendarea cursurilor cu prezență fizică la nivelul grupei/ clasei/ unității de învățământ.
    • dacă într-o unitate de învățământ, chiar și un singur elev este confirmat pozitiv SARS-CoV-2, o grupă/ clasă se află în sistem online. Elevii din grupele/clasele unde nu este confirmat niciun elev pozitiv SARS-CoV-2 vor continua cursurile cu prezență fizică
    • dacă unitățile de învățământ în care numărul claselor care se află în sistem online este mai mic decât 50% din totalul grupelor/claselor din unitatea de învățământ, elevii din grupele/clasele unde nu este confirmat niciun elev pozitiv SARS-CoV-2 vor continua cursurile cu prezență fizică.
    • în cazul în care 50% din numărul total de grupe/clase din unitatea de învățământ își desfășoară activitatea în sistem online, întreaga unitatea de învățământ va avea cursurile suspendate pentru o perioada de 14 zile.

Foto: © Chernetskaya | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


3 comments
  1. Vad ca nu se spune nimic despre unitatile de invatamant care nu reusesc sa asigure o siguranta minima a elevilor. Spre exemplu la Liceul Gheorghe Airinei din Bucuresti, cursurile se desfasoara in fostul camin, cladirea liceului fiind in renovare de multi ani. Fostele camere de camin au fost transormate in sali de curs extrem de mici, care nu pot asigura nici macar o minima distantare nu mai vorbesc despre distantarea care ar trebui impusa datorita pandemiei. Se refuza trecerea in online, nimeni din conducerea scolii nu are curajul necesar sa-si aseme acest lucru. DSP-ul care vine in control pare sa fie legat la ochi, se face ca nu observa situatia reala a liceului. Despre vaccinare in randul elevilor nici nu poate fi vorba, intr-o clasa cu peste 25 de elevi fiind vaccinati doar 3 dintre acestia. Pana unde pot merge inconstientii care se joaca cu sanatatea copiilor????? De ce nu se doresc masuri concrete??????? Oare chiar nu va pasa???

  2. Deci nu este adevarat ceea ce afirma ministrul, si anume ca directorii pot decide impreuna cu profesorii si cu parintii, trecerea in online a tuturor elevilor din Bucuresti, din principalul motiv:indicele urias al imbolnavirii de covid.

    1. Exact! Oare la ce indice de infectare trebuie sa ajunga Bucurestiul ca sa inchida scolile? 20-30 la mie e destul?? Sa nu mai spunem ca sunt foarte multi copii care vin din Ilfov sa invete in Bucuresti si acolo indicele este si mai mare…deci concluzia este scapa cine poate!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Premierul Florin Cîțu desființează motivul invocat de Vlad Voiculescu și de secretarul de stat Andreea Moldovan pentru nefolosirea testelor de salivă în școli: Eu le-am propus / INSP trebuie să le includă în metodologie

Premierul Florin Cîțu intervine în disputa folosirii testelor non-invazive, dintre ministrul Sănătății și cel al Educației. Într-o conferință de presă, premierul a anunțat că el a cerut ca revenirea la…
Vezi articolul

Consiliul Național al Elevilor atrage atenția că trecerea inspectoratelor școlare județene în subordinea autorităților locale, așa cum prevede proiectul de ordonanță de urgență a guvernului, ar facilita politizarea excesivă a acestora / O poziție similară a anunțat și Federația Părinților

Consiliul Național al Elevilor nu susține trecerea inspectoratelor școlare județene în subordinea autorităților locale, așa cum prevede proiectul de ordonanță de urgență a guvernului privind măsuri de reducere a cheltuielilor…
Vezi articolul