UPDATE Greva profesorilor, invocată de guvernanți ca motiv pentru întârzierea încărcării tichetelor educaționale de 500 de lei, pentru elevi, întârziate mai mult de 8 luni din vina autorităților / Ministrul Boloș: Din cauza grevei au fost amânări la livrarea cardurilor. Luni se vor încărca cardurile

4.297 de vizualizări
Foto: MIPE
Cei 55.000 de copii vor primi luni, 29 mai, tichetele educaționale de 500 de lei, după cum a transmis pentru Edupedu.ro Marcel Boloș, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene: „Luni se vor încărca cardurile”. Motivul invocat de ministrul Boloș este greva profesorilor: „Din cauza grevei au fost amânări la livrarea cardurilor și, de aceea, termenul este luni.”

UPDATE Tichetele educaționale pentru elevi au fost încărcate vineri seara, anunță ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloș, după ce inițial invocase greva profesorilor ca motiv pentru întârzierea celor 500 de lei

Menționăm că termenul pentru încărcarea cardurilor era vineri, 26 mai, potrivit unui memorandum adoptat de Guvern la sfârșitul lunii martie.

Conform surselor Edupedu.ro, cardurile elevilor au ajuns în inspectoratele școlare și au fost transmise școlilor înainte de a începe greva generală. Potrivit acelorași surse, elevii din cele mai multe școli au primit cardurile deja, existând excepții care nu au legătură cu greva.

În memorandum se arată că sunt emise cardurile în jur de 12 mai, vor fi distribuite ISJ-urilor și școlilor în 23 mai, iar banii vor fi livrați pe 26 mai 2023, cu 3 săptămâni înainte de încheierea anului școlar și începerea vacanței de vară.

Peste 55.000 de elevi, care nu au primit nici până acum tichetele educaționale în valoare de 500 de lei, la 8 luni de când a început anul școlar 2022-2023. Tichetele de 500 de lei pot fi folosite pentru a cumpăra rechizite și haine pentru școală, însă cursurile anului școlar curent au început pe 5 septembrie.

 În anul școlar 2022-2023 sunt 405 mii de beneficiari, conform Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene. Pentru 160.000 au fost virații banii în perioada septembrie-noiembrie. Primii care au primit banii (tot cu întârziere, după începerea anului școlar) au fost părinții care aveau deja cardurile de anul trecut și care au primit aprobare și anul acesta pentru a primi cei 500 de lei.

190.000 de părinți au primit cei 500 de lei la sfârșitul lunii decembrie, iar restul de 55.000 ar trebui să îi primească în primăvară, potrivit lui Marcel Boloș. Motivul a fost acela că în acest an au fost aprobate mai multe dosare și se atinsese limita de emitere de carduri.

Dintre acești 55.000 de elevi, peste 15.300 de elevi ai căror părinți au declarat că nu au venituri nu au primit tichetele educaționale de 500 din cauza unor probleme legate de documente. Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE) solicita inspectoratelor școlare transmiterea documentelor de eligibilitate, conform unui document obținut de Edupedu.ro.

„Beneficiază de sprijinul în valoare de 500 de lei:

  • Copiii din învățământul de stat preșcolar, cu condiția ca venitul lunar pe membru de familie să fie de până la de două ori nivelul venitului minim garantat pentru o persoană singură (298 lei);
  • Elevii din învățământul de stat primar și gimnazial, dacă venitul mediu net lunar pe membru de familie, realizat în luna iulie a fiecărui an, este de maximum 50% din salariul de bază minim brut pe țară (1.275 lei)”.

Amintim că ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Marcel Boloș, a declarat pentru Edupedu.ro că, începând cu anul școlar 2023-2024, o să fie schimbat mecanismul pentru acordarea voucherelor educaționale pentru copiii din medii vulnerabile.

Citește și:
Peste 55.000 de elevi vor primi tichetele educaționale de câte 500 de lei pentru a cumpăra rechizite, cu 3 săptămâni înainte să se termine școala, la finalul lunii mai 2023, propune Ministerul Proiectelor europene în ședința Guvernului de miercuri

6 comments
  1. Eu nam primit nici un ban pe carduri nici pe 26 mai nici azi.adica luni cum au promis .dece și când întra bani.mai exact

  2. Dragi părinți, veniți alături de noi! Exprimați-vă ! Nu-i vedeți pe guvernanți cum încearcă să ne dezbine? 🤗

  3. Alta “manevra” pentru a va ascunde incapacitatea si lipsa de interes. Nu noi bagam copiii la inaintare in acest “eveniment politic” (conform opiniei colegei Carmen von Sibiu), ci voi va incapatanati sa intoarceti copiii si parintii impotriva noastra! Azi noi suntem de vina cu greva noastra ca tara merge rau, maine va fi alt sindicat de vina si tot asa vor fi de vina cei care nu mai pot sa va inghita hotiile si tradarea. Suntem de vina cu totii ca traim in ROMANIA ESUATA cu voi la conducere.

    1. când intră tichetele de rechizite în funcționarea pentru nevoile copiilor și în ce zi poate cineva să de-a o feste pe anul acesta?!.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Specialiștii MedLife atrag atenția: Ar trebui reevaluată decizia privind menținerea școlilor deschise până când gradul de ocupare a paturilor în spitale depășește 75% / „Se impune aplicarea de urgenţă a unor măsuri care să ţină cont de particularităţile noii tulpini, precum rata mare de transmitere şi incidenţa crescută în rândul copiilor şi adolescenţilor”

Noul studiu al rețelei de clinici MedLife arată că a identificat alte 274 de suspiciuni de Omicron dintr-un nou lot de 349 de probe analizate prin metoda pre-screening PCR. Potrivit…
Vezi articolul

Cazul părinților din Bihor, obligați de instanță să-i reînscrie la școală pe cei patru copii, după ce i-au retras în pandemie pentru a face homeschooling: Copiii încă nu s-au întors la școală, spune șeful ISJ Bihor, Horia Abrudean

Șeful ISJ Bihor, Horia Abrudean spune că părinții celor patru copii care au fost retrași de la școală, încă nu au revenit la cursuri, deși instanța i-a obligat pe părinți…
Vezi articolul

Ordinul fostului ministru Cîmpeanu prin care a fost demis fostul președinte ARACIP, Șerban Iosifescu, a fost anulat în instanță / Ministerul trebuie să-i plătească despăgubiri fostului șef al agenției care evaluează școlile și grădinițele

Ordinul ministrului Educației Sorin Cîmpeanu, din august 2021, prin care a fost demis fostul președinte al ARACIP, Șerban Iosifescu agenția care evaluează școlile și grădinițele, a fost anulat printr-o sentință…
Vezi articolul

VIDEO Cîmpeanu, despre decuplarea școlii de pragul de infectare: Până vineri va trebui să anunțăm dacă menținem școlile deschise, pe modelul grădinițelor, până la apariția unor cazuri de infectare

Autoritățile vor discuta “pe parcursul zilei de astăzi” ipoteza eliminării pragului de 6 la mie până la care se închideau până acum școlile, a anunțat oficial ministrul Educației. “Până vineri,…
Vezi articolul