Guvernul a suplimentat cu 500 numărul de posturi pentru învățământul preuniversitar, în anul 2020-2021

4.481 de vizualizări
vârsta de pensionare, cancelarie profesori
Foto: INQUAM Photos – Octav Ganea
Guvernul a aprobat, în ședința de joi, suplimentarea cu 500 a numărului de posturi în unitățile din învățământul preuniversitar în anul școlar 2020-2021, a anunțat Ministerul Educației. Măsura are drept obiectiv “să nu fie prejudiciat dreptul la educație al elevilor” în anul școlar care începe cu stare de alertă. MEC nu precizează despre ce fel de posturi este vorba.

Suplimentarea vine cu doar 4 zile înainte de începerea școlii și la o lună și jumătate după concursul național de angajare în școli (titularizare), precum și la aproape o lună de la rectificarea bugetară prin care executivul a tăiat majorarea salarială a profesorilor.

Potrivit MEC, “organizarea activităților didactice pe durata stării de alertă presupune dispunerea unor măsuri stricte de igienă și distanțare socială, fapt care determină micșorarea efectivului de elevi la clasă, cu creșterea exponențială a numărului de clase și, implicit, a numărului de posturi.”

Numărul total de posturi din învățământul preuniversitar de stat, inclusiv în învățământul special, în centrele județene de resurse și asistență educațională/Centrul Municipiului București de Resurse și Asistență Educațională, se ridică astfel la 285.960 posturi.

MEC precizează că anul acesta cheltuielile bugetare se vor face cu încadrarea în bugetul aprobat Ministerului Educației și Cercetării, urmând ca în viitorii ani financiari, cheltuielile bugetare să se realizeze cu încadrarea în fondurile aprobate prin legile bugetare anuale.


5 comments
  1. Umiliți breasla bibliotecarilor, pe care ii responsabizati cu monitorizarea măsurilor Covid, având lipsa de bun simț, să specificați că trebuie să-și justifice salariul. Am o adresă în acest sens. Bibliotecarul se ocupă de educație, lectură, cultură, nu cum îl umiliți dumneavoastră, cei din Minister, și-l puneți la distribuit lapte și corn, la comenzi de manuale care înseamnă cărat, distribuit, praf, microbi….și mereu considerați că nu fac nimic. Bibliotecarul nu dă o carte, face activități, promovează cultura, lectura, comunicarea și multe altele. Da, sunt dintre ei care nu fac nimic, le este comod să stea prin secretariate…dar nu-i băgați pe toți în aceeași oală, și nu abuzați de această situație . Restricția din această perioadă, de a nu vizita copilul școlar biblioteca, se poate muta în mediul online, cu promovarea de materiale, filmulețe, până la reverinea firescului. Nu faceți abuzuri și lăsați lumea să-și facă treaba! Să vă întreb și eu….cum vă câștigați dumneavoastră, cei din Minister și Inspectorate salariul?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

DOCUMENT Controale de la inspectoratele școlare, în perioada următoare, în vederea respectării regulilor sanitare – instrucțiune oficială a Ministerului Educației, trimisă în toată țară

Inspectoratele școlare au primit instrucțiune de la Ministerul Educației să intensifice, în perioada următoare, acțiunile de control în vederea respectării tuturor regulilor de protecție sanitară în școli, împreună cu instituțiile…
Vezi articolul

Taxe de școlarizare majorate “excesiv” la UBB începând cu anul universitar 2023-2024, fără consultarea studenților, acuză reprezentanți ai acestora / UBB justifică majorarea printr-un decalaj important între finanțarea de la buget și taxele de școlarizare

Organizația Studenților din Universitatea Babeș-Bolyai acuză conducerea Universității că a majorat “excesiv” taxele de școlarizare cu aproape 40 % în unele cazuri și nu s-a consultat cu reprezentanții studenților. “Spre exemplu,…
Vezi articolul