Guvernul de la Londra schimbă parțial recomandările privind folosirea măștilor în școlile din Anglia, după sugestiile Organizației Mondiale a Sănătății

4.850 de vizualizări
Foto: © Sebastia Bass | Dreamstime.com
Elevii din învățământul secundar din Anglia nu vor mai fi sfătuiți să nu poarte măști la școală, după ce guvernul de la Londra a decis brusc să schimbe recomandările în acest sens, potrivit The Guardian. De acum încolo, elevii de peste 12 ani din zonele cu un număr mare de cazuri Covid-19 sunt sfătuiți să poarte mască în spațiile comune, cum ar fi coridoarele, unde este mai dificilă distanțarea.

Marți dimineață, un oficial al guvernului anunțase că nu era în plan nicio revizuire a recomandărilor pentru începerea școlilor. După-amiază, situația s-a schimbat prin apariția noilor reguli.

Măsura, aplicată în Anglia, vine după ce un grup mare de directori de școli au presat pentru schimbarea regulilor privind măștile. Și în Scoția autoritățile au deci că elevii din învățământul secundar trebuie să poarte măști în spațiile comune (coridoare, autobuze școlare etc) începând de luni.

The Guardian mai notează că autoritățile medicale din Anglia au afirmat că dovezile care să susțină purtatul măștilor pentru elevii de peste 12 ani “nu sunt solide”. Dar noile recomandări fac trimitere la poziția actualizată a Organizației Mondiale a Sănătății, susținută și de Unicef, care afirmă: “copiii cu vârste de 12 ani și peste ar trebui să poarte mască în aceleași condiții ca adulții, mai ales când nu pot să garanteze o distanță de 1 metru față de alții și există o transmisie extinsă în zonă”.

Foto: ID 188302960 © Sebastia Bass | Dreamstime.com

Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care site-ul Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Secretar de stat în Ministerul Educației: Putem îmbunătăți platforma de evaluare la Evaluarea Națională și Bacalaureat, dar varianta optimă e sa formăm profesorii / Evaluatorii vor fi învățați cum să corecteze chiar pe baremul de la examen, în amiaza examenului

„Au existat diferențe de notare la partea de grilă, nu semnificativ numeric, dar suficiente cât să conteze. Varianta optimă este să formăm profesorii pe subiectul dat. Vom forma în ziua…
Vezi articolul