Guvernul francez insistă pentru vaccinarea anti-Covid-19 a copiilor de 5-11 ani, chiar și în condițiile valului Omicron: experții explică felul cum vaccinul previne cazurile grave și sprijină revenirea la normalitate

197 de vizualizări
Foto: UNICEF
Medicii francezi încurajează vaccinarea anti-Covid-19 a copiilor din categoria de vârstă 5-11 ani, printr-un videoclip realizat de Guvern, chiar dacă simptomele în cazul copiilor sunt mai ușoare în valul Omicron.

În Franța, campania de vaccinare a copiilor de 5-11 ani a început în 22 decembrie anul trecut, iar din 25 ianuarie anul acesta este nevoie de acordul unui singur părinte pentru vaccinare.

Șeful secției de pneumologie și alergologie a spitalului Necker pentru copii, profesor doctor Christophe Delacourt, și șefa secției de pedopsihiatrie, profesor doctor Pauline Chaste explică de ce e importantă vaccinarea copiilor cu vârste cuprinse între 5-11 ani pentru binele lor psihologic.

“Cu cât mai mulți copii vor fi vaccinați, cu atât mai puține clase și școli vor fi închise, iar activitățile extrașcolare nu vor fi anulate. Aceste activități sunt cele care contribuie la echilibrul pentru binele copiilor”, spune profesor doctor Christophe Delacourt.

“Deși în majoritatea cazurilor de îmbolnăvire cu Sars-CoV-2 la copii de 5-11 ani, simptomele sunt mai ușoare – febră, durere de cap și probleme digestive -, am constatat că a crescut numărul celor care fac forme severe și ajung în spital si duc char la decese. Cea mai gravă complicație este cea cardiacă, sindromul inflamator multisistemic, (PIMS) care apare doar la copii, iar 40 % dintre cazurile din Franța sunt la categoria de vârstă 6-10 ani”, atrage atenția medicul.

“E foarte importantă sănătatea psihologică a copiilor. Pe plan individual este foarte important pentru un copil să își vadă zilnic colegii de clasă, să nu se închidă școlile, să poată merge la petreceri cu prietenii. E valabil și pentru adolescenți”, spune profesor doctor Pauline Chaste, șefa secției de pedopsihiatrie a spitalului Necker pentru copii.

Videoclipul realizat de Guvernul francez pentru încurajarea vaccinării copiilor de 5-11 ani:


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like