Guvernul francez insistă pentru vaccinarea anti-Covid-19 a copiilor de 5-11 ani, chiar și în condițiile valului Omicron: experții explică felul cum vaccinul previne cazurile grave și sprijină revenirea la normalitate

211 vizualizări
Foto: UNICEF
Medicii francezi încurajează vaccinarea anti-Covid-19 a copiilor din categoria de vârstă 5-11 ani, printr-un videoclip realizat de Guvern, chiar dacă simptomele în cazul copiilor sunt mai ușoare în valul Omicron.

În Franța, campania de vaccinare a copiilor de 5-11 ani a început în 22 decembrie anul trecut, iar din 25 ianuarie anul acesta este nevoie de acordul unui singur părinte pentru vaccinare.

Șeful secției de pneumologie și alergologie a spitalului Necker pentru copii, profesor doctor Christophe Delacourt, și șefa secției de pedopsihiatrie, profesor doctor Pauline Chaste explică de ce e importantă vaccinarea copiilor cu vârste cuprinse între 5-11 ani pentru binele lor psihologic.

“Cu cât mai mulți copii vor fi vaccinați, cu atât mai puține clase și școli vor fi închise, iar activitățile extrașcolare nu vor fi anulate. Aceste activități sunt cele care contribuie la echilibrul pentru binele copiilor”, spune profesor doctor Christophe Delacourt.

“Deși în majoritatea cazurilor de îmbolnăvire cu Sars-CoV-2 la copii de 5-11 ani, simptomele sunt mai ușoare – febră, durere de cap și probleme digestive -, am constatat că a crescut numărul celor care fac forme severe și ajung în spital si duc char la decese. Cea mai gravă complicație este cea cardiacă, sindromul inflamator multisistemic, (PIMS) care apare doar la copii, iar 40 % dintre cazurile din Franța sunt la categoria de vârstă 6-10 ani”, atrage atenția medicul.

“E foarte importantă sănătatea psihologică a copiilor. Pe plan individual este foarte important pentru un copil să își vadă zilnic colegii de clasă, să nu se închidă școlile, să poată merge la petreceri cu prietenii. E valabil și pentru adolescenți”, spune profesor doctor Pauline Chaste, șefa secției de pedopsihiatrie a spitalului Necker pentru copii.

Videoclipul realizat de Guvernul francez pentru încurajarea vaccinării copiilor de 5-11 ani:


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Șefă de promoție a Facultății de Drept a Universității Sorbona, Anca Maria Nechita din Medgidia: Studenții din Franța nu se concentrează pe memoratul articolelor din codurile civil și penal, pe care le pot accesa la un click distanță, ci pe aprofundarea cazurilor, a informației și pe reflectare și gândire proprie asupra spețelor

Anca Maria Nechita este absolventă a Liceului Teoretic ”Nicolae Bălcescu” din Medgidia, a absolvit Bacalaureatul în 2020 cu nota 10 și a ajuns șefă de promoție la Facultatea de Drept…
Vezi articolul

Povestea Antoniei, eleva din Timișoara care va reprezenta România la Olimpiada Internațională de Științele Pământului din Beijing: ”Când nu m-am mai dus la școală, în perioada liberă, stăteam și 14 ore pe zi să lucrez”

O elevă din Timișoara face parte din lotul care va reprezenta România la Olimpiada Internațională de Științe ale Pământului, din august, de la Beijing, relatează Agenția de presă Rador, care…
Vezi articolul

Clasamentul internațional al universităților Times Higher Education 2021: Oxford, pe primul loc în lume. Două universități românești sunt pe locurile 601-800 și 801+, iar 11 ocupă un loc în intervalul 1000+

Universitatea Oxford, Universitatea Stanford și California Institute of Technology conduc clasamentul internațional al universităților realizat de Times Higher Education 2021, dat publicității astăzi. De altfel, universitățile americane domină primele 10…
Vezi articolul

Noi discipline anunțate de Ligia Deca: “Istoria, robia și deportarea romilor”, opțională pentru elevii de gimnaziu și liceu, iar “Istoria Comunismului din România” se va studia obligatoriu la liceu

Elevii de gimnaziu și liceu vor putea alege ca disciplină opțională “Istoria, robia și deportarea romilor”, iar liceenii vor mai studia o nouă disciplină obligatorie: “Istoria Comunismului”, a spus Ligia…
Vezi articolul